Eplekake med Crème Fraîche-fyll
Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Paibunn:
- 150 g TINE® Meierismør, (kjøleskapskaldt)
- 1 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll 1:
- 5 stykk eple
- 2 ss sukker
- 1.5 ss kardemomme
- 2 ss TINE® Meierismør
Fyll 2:
- 2 stykk egg
- 2 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 0.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts sitronskall, (revet)
- 2 ss sitronsaft
Tilbehør:
- 3 dl Kesam® Vanilje laktosefri, (evt. vispet krem, vaniljeis eller -saus)
Slik gjør du
1
Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2
Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.
3
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.
4
Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.
5
Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.
6
Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.
TipsServer kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.