Dessertpai med nektarin og blåbær
Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke ferdig paibunn.
Enkel•1 t•6 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Fyll
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 40 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl Kesam® Vanilje laktosefri
Pynt
- 3 dl nektarin, eller annen frukt
- 1 dl blåbær, eller andre bær
- 1 dl sitronmelisse
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.
4
Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Paifyll
1
Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.
Pynt
1
Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.
TipsDu kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte