Oppskrift på Hjemmelaget rabarbrapai
8

Hjemmelaget rabarbrapai

(51)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Har du rabarbra i hagen, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn

150 gTINE Meierismør
3 dlhvetemel
1 dlsukker
1 tsbakepulver

Fyll

3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkegg
1 ½ dlsukker
1 ½ tsvaniljesukker
2 dlrabarbra i terninger

Slik gjør du det

    1. Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.
    2. Ha deigen på bakebordet og kjevle eller trykk ut deigen og legg i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.
    3. Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.
    4. Bland sammen alt til fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.
    5. Server paien lunken eller kald med vispet krem, vaniljekesam eller is til. Strø gjerne mandler over ved servering.

Tips:

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Kommentarer