Hjemmelaget rabarbrapai

Hjemmelaget rabarbrapai

11
  • Enkel
  • 60 min
Har du rabarbra i hagen, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!

Ingredienser

Bunn

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver

Fyll

3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
2 dl rabarbra i terninger

Slik gjør du det

    1. Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.
    2. Ha deigen på bakebordet og kjevle eller trykk ut deigen og legg i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.
    3. Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.
    4. Bland sammen alt til fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.
    5. Server paien lunken eller kald med vispet krem, vaniljekesam eller is til. Strø gjerne mandler over ved servering.
Tips

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Kommentarer

  • Sidsel

    1 år siden
    Denne kaken var kvalmende synes vi.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat