Hjemmelaget rabarbrapai

Hjemmelaget rabarbrapai

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 60 min
Har du rabarbra i hagen, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver

Fyll

3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
2 dl rabarbra i terninger

Slik gjør du det

    1. Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.
    2. Ha deigen på bakebordet og kjevle eller trykk ut deigen og legg i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.
    3. Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.
    4. Bland sammen alt til fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.
    5. Server paien lunken eller kald med vispet krem, vaniljekesam eller is til. Strø gjerne mandler over ved servering.
Tips!

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sidsel

    2 måneder siden
    Denne kaken var kvalmende synes vi.

    Kommenter  (0)


  • Lis Kyvik

    1 år siden
    Går det an å bruke frossen rabarbra ?

    Kommenter  (1)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Hei Lis! Du kan fint bruker frossen rabarbra, men husk at den kan inneholde litt mer væske enn fersk.

      Kommenter  (0)


  • Anne Lise

    2 år siden
    Hvordan lager dere fyllet?

    Kommenter  (7)


  • Britt

    3 år siden
    Enkel og kjempegod! Jeg smører formen godt, og strør den med hvetemel, for bunnen har lett for å sitte fast. Jeg strør mandlene over før jeg steker paien, da smaker de bedre og får litt gyllen farge. Jeg synes is eller lignende er unødvendig. Denne paien har gått inn i mitt faste sortiment av gode kaker som ser flotte ut uten vanskelige komponenter som glasur eller pynt...

    Kommenter  (3)


  • marianne

    4 år siden
    Kan man bruke ferdig paibunn i denne oppskriften?

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Marianne, Klart du kan bruke ferdig paibunn, enkelt og godt :) God baking!

      Kommenter  (1)


  • Marte

    5 år siden
    Har og gode erfaringer med denne. En gang hadde jeg lite rabarbra så blandet med eplebiter, veldig godt! ..Men 300 dl Crème Fraiche er litt mye..bruker 3dl :)

    Kommenter  (13)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Marte! Jeg oppdaget akkurat det samme som deg da jeg sto og lagde denne herlige paien på fredag, 300 desiliter blir nok litt i meste laget ja :) Dette skal rettes opp i. Ønsker deg en god sommer!

      Kommenter  (2)


  • Rune Halstad

    5 år siden
    Hei.hadde med en denne paien i et selskap på St Hans pg fikk veldige gode tilbakemeldinger på den. I oppskriften står det ar det skal brukes 200 g rabarbra, jeg brukte det dobbelte og enda så synes jeg det kunne vært mer så min anbefalning er å bruke 600 g med rabarbra.

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Rune! Det smaker sikkert utrolig bra med så mye rabarbra. Har man ikke tilgang på så mye kan den lages med mindre mengde, slik det står i oppskriften. Ha en fortsatt god sommer!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat