
Hjemmelaget rabarbrapai
Enkel•60 min min
Har du rabarbra i hagen, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
150 g
-
3 dlhvetemel
-
1 dlsukker
-
1 tsbakepulver
Fyll
-
3 dl
-
1 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 ½ tsvaniljesukker
-
2 dlrabarbra i terninger
Slik gjør du det
-
1
Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.
-
2
Ha deigen på bakebordet og kjevle eller trykk ut deigen og legg i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.
-
3
Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.
-
4
Bland sammen alt til fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.
-
5
Server paien lunken eller kald med vispet krem, vaniljekesam eller is til. Strø gjerne mandler over ved servering.