Hjemmelaget rabarbrapai
Har du rabarbra i hagen, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!

Ingredienser
Porsjoner
Fyll
Slik gjør du
- 1
Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.
- 2
Ha deigen på bakebordet og kjevle eller trykk ut deigen og legg i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.
- 3
Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.
- 4
Bland sammen alt til fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.
- 5
Server paien lunken eller kald med vispet krem, vaniljekesam eller is til. Strø gjerne mandler over ved servering.
Tips
Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.