Kvikklunsjkake i langpanne
Enkel•45 min min
Luftig og god sjokoladekake i langpanne. Perfekt å ha med i tursekken eller å servere i barnebursdager. Smør tykt på med herlig glasur og pynt kaken med det du måtte ønske.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkegg
-
5 dlsukker
-
300 gsmeltet TINE® Meierismør
-
9 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
4 sskakao
-
3 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
-
1 stkappelsin revet skall av
Glasur
-
3 ½ dlmelis
-
4 sssmeltet TINE® Meierismør
-
4 sssterk kaffe
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ½ sskakao (kan sløyfes)
Kakepynt
-
1 dlkokosmasse
-
2 ssrevet appelsinskall
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180º og finn fram en stor langpanne (30 x 40 cm)
-
2
Smelt smøret.
-
3
For å lage sjokoladekake i langpanne, starter du med å piske eggedosis av egg og sukker. Tilsett så de andre ingrediensene og bland godt.
-
4
Hell kakerøren i den bakepapikledde langpannen og stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter.
-
5
Avkjøl kaken på rist.
Glasur og pynt:
-
6
Bland sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken mens den fortsatt er varm. Dryss på f eks kokos og revet appelsinskall til slutt.