Kvikklunsjkake i langpanne

Kvikklunsjkake i langpanne

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 45 min
Luftig og god sjokoladekake i langpanne. Perfekt å ha med i tursekken eller å servere i barnebursdager. Smør tykt på med herlig glasur og pynt kaken med det du måtte ønske.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk egg
5 dl sukker
300 g smeltet TINE Meierismør
9 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
1 stk appelsin revet skall av

Glasur

3 ½ dl melis
4 ss smeltet TINE Meierismør
4 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
1 ½ ss kakao (kan sløyfes)

Kakepynt

1 dl kokosmasse
2 ss revet appelsinskall
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180º og finn fram en stor langpanne (30 x 40 cm)
    2. Smelt smøret.
    3. For å lage sjokoladekake i langpanne, starter du med å piske eggedosis av egg og sukker. Tilsett så de andre ingrediensene og bland godt.
    4. Hell kakerøren i den bakepapikledde langpannen og stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter.
    5. Avkjøl kaken på rist.
  1. Glasur og pynt:

    1. Bland sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken mens den fortsatt er varm. Dryss på f eks kokos og revet appelsinskall til slutt.
Tips!

#1: For aller best resultat sørg for eggene holder romtemperatur.

#2: Forslag til pynt: Biter av Kvikk Lunsj-sjokolade, non-stop, Smarties, melisdryss, kokos, seigmenn, geletopper, jordbær, blåbær, Smash, revet hvit sjokolade - ja, her er det bare fantasien som setter stopper!

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Martine

    2 år siden
    Denne kakken var veldig enkel og jeg er jo bare 10 år og jeg har lagd en overaskelses farsdag til pappa og kakken smakte godt ????????

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Martine, Så hyggelig av deg å overraske pappa på farsdagen med hjemmelagd kake :) Det er bra at du syns det var enkelt å lage og håper du fortsetter å overraske med å bake kake. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • hei

    2 år siden
    hva betyr "appelsin revet skall av"? Er det appelsinen eller skallet som skal brukes?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, I denne oppskriften skal du bruke skallet, som vi kaller cest på fagspråket. Det finnes egen cestskreller man får kjøpt eller kan du kutte av skallet og få av så mye som mulig av det hvite(gir en veldig besk smak) før man kutter i strimler så i små biter. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Jørgen Markin

    3 år siden
    Jeg lager kaken første gang, og tok 5 ts bakepulver istedenfor 2. Jeg lurer på om det gjør noe, og om kaken blir mindre godt da! Takk for svar! Mvh Jørgen

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jørgen, Svarer deg litt sent jeg, men det skal ikke ha noe å si på smaken :)

      Kommenter  (0)


  • Christine

    3 år siden
    Jeg får aaaaaldri høyde på kaker, ikke denne heller. Hva gjør jeg feil?

    Kommenter  (4)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Christine, Det kan være flere grunner til at kaker ikke hever. I dette tilfellet er det viktig å piske eggedosis lenge nok til at den blir lett og luftig. Bruk romtempererte egg for best resultat. Når eggedosisen er luftig og fin, og alle de andre ingrediensene skal i, er det viktig å vende alt forsiktig sammen slik at man beholder mest mulig luft i røren. Bruk gjerne en sikt når du skal ha i melet. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Vilde

    5 år siden
    Jeg liker ikke kaffre, så jeg tok istedet dette på glasuren min: 3 1/2 dl melis 4 ss smør 1 ss vanlig kaffe 1 ts vaniljesukker 4 ss kakao

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk Vilde, Godt tips til dem som ikke liker kaffe, eller ønsker mer kakaosmak.

      Kommenter  (2)


  • maya

    5 år siden
    den her kaka e nydeli :D men eg bruke 6-7toppa ss me obypulver istan fer kakao i kaka... e vældi gla i sjokoladekake, men syns d bli fer mækti me kakao. bruke oboy i glasurn å.

    Kommenter  (9)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Maya! Takk for det gode tipset med å prøve O`boy, sikkert fler enn meg som har lyst til å prøve!

      Kommenter  (3)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Denne kaken er det bare en ting å si om, kjempegod.

    Kommenter  (1)


  • Amalie

    6 år siden
    Hvorfor kalle kaken for kvikklunsjkake når det ikke er kvikklunsj i den?

    Kommenter  (25)


  • Irene

    6 år siden
    Skal d ikke være kakao i glasuren??

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Irene. I denne glasuren bruker vi ikke sjokolade, men kun sterk kaffe. Men det er ingenting i veien for å tilsette 1-1,5 ss kakao i glasuren, hvis du ønsker det. Lykke til med kakebakingen!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat