Kvikklunsjkake i langpanne

Kvikklunsjkake i langpanne

18
  • Enkel
  • 45 min
Luftig og god sjokoladekake i langpanne. Perfekt å ha med i tursekken eller å servere i barnebursdager. Smør tykt på med herlig glasur og pynt kaken med det du måtte ønske.

Ingredienser

4 stk egg
5 dl sukker
300 g smeltet TINE Meierismør
9 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
1 stk appelsin revet skall av

Glasur

3 ½ dl melis
4 ss smeltet TINE Meierismør
4 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
1 ½ ss kakao (kan sløyfes)

Kakepynt

1 dl kokosmasse
2 ss revet appelsinskall

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180º og finn fram en stor langpanne (30 x 40 cm)
    2. Smelt smøret.
    3. For å lage sjokoladekake i langpanne, starter du med å piske eggedosis av egg og sukker. Tilsett så de andre ingrediensene og bland godt.
    4. Hell kakerøren i den bakepapikledde langpannen og stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter.
    5. Avkjøl kaken på rist.
  1. Glasur og pynt:

    1. Bland sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken mens den fortsatt er varm. Dryss på f eks kokos og revet appelsinskall til slutt.
Tips

#1: For aller best resultat sørg for eggene holder romtemperatur.

#2: Forslag til pynt: Biter av Kvikk Lunsj-sjokolade, non-stop, Smarties, melisdryss, kokos, seigmenn, geletopper, jordbær, blåbær, Smash, revet hvit sjokolade - ja, her er det bare fantasien som setter stopper!

 

Kommentarer

  • Mathea

    7 måneder siden
    Hei, jeg fikk ikke til glasuren. Er det noe jeg kan ha gjort galt? Den ble veldig flytende.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Mathea,

      Det er vanskelig å si hva som har gått galt nåe man ikke har sett hva som har skjedd, men det kan høres ut som du har fått for mye væske i blandingen. Du kan da spe med mer melis og kakao for å få riktig konsistens. Håper du prøver igjen og får riktig resultat :) Lykke til!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat