Glutenfri sjokoladekake i langpanne
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
90 glyst glutenfritt mel
-
90 gglutenfri kakemiks
-
300 gsukker
-
¼ tssalt
-
220 g
-
3 sskakao
-
2 ½ dlvann
-
1 dl
-
2 stkegg
-
1 tsnatron
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ssTINE® Meierismør til langpannen
Glasur
-
100 gpistasjenøtter
-
100 g
-
4 sskakao
-
6 ssTINE® Kremfløte eller melk
-
1 tsvaniljesukker
-
330 gmelis
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Kok vannet. Bland sammen mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret i en gryte og ha i kakao. Rør godt, og tilsett det kokende vannet.
-
3
Hell over melblandingen og rør godt. Visp eggene sammen. Bland sammen fløte, egg, natron og vaniljesukker og tilsett dette til slutt i røren.
-
4
Smelt smøret, og pensle langpannen med smør. Hell røren i langpannen, og la den steke i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
Til glasuren
-
5
Mens kaken steker, kan du lage glasuren. Hakk pistasjenøttene og smelt smøret. Bland kakaoen i smøret. Tilsett fløte, eller eventuelt melk, og vaniljesukker. Ha i melisen, og rør til glasuren er smidig og klumpefri. Smør glasuren over kaken. Dryss over hakkede pistasjenøtter før glasuren stivner. Skjær kaken i ruter og server.