Glutenfri langpannekake med sjokolade

Glutenfri sjokoladekake i langpanne

8
162
Enkel40 min
En langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange, enten det er skoleavslutning, dugnad eller foreldremøte. Denne oppskriften er et godt alternativ til de som må spise glutenfritt, men alle vil like denne kaken. Den blir ikke så høy, men den er fantastisk god. En kake du garantert vil bake igjen!

Ingredienser

Antall porsjoner

Glasur

Slik gjør du det

 1. 1

  Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

 2. 2

  Kok vannet. Bland sammen mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret i en gryte og ha i kakao. Rør godt, og tilsett det kokende vannet.

 3. 3

  Hell over melblandingen og rør godt. Visp eggene sammen. Bland sammen fløte, egg, natron og vaniljesukker og tilsett dette til slutt i røren.

 4. 4

  Smelt smøret, og pensle langpannen med smør. Hell røren i langpannen, og la den steke i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Til glasuren

 1. 5

  Mens kaken steker, kan du lage glasuren. Hakk pistasjenøttene og smelt smøret. Bland kakaoen i smøret. Tilsett fløte, eller eventuelt melk, og vaniljesukker. Ha i melisen, og rør til glasuren er smidig og klumpefri. Smør glasuren over kaken. Dryss over hakkede pistasjenøtter før glasuren stivner. Skjær kaken i ruter og server.

Tips

#1: Hvis du ikke tåler eller er så glad i nøtter, kan du pynte kaken med noe annet, for eksempel kokos, non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel.#2: Kaken kan fryses.

Del denne oppskriften: