Glutenfri langpannekake med sjokolade

Glutenfri sjokoladekake i langpanne

6
 • Enkel
 • 40 min
En langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange, enten det er skoleavslutning, dugnad eller foreldremøte. Denne oppskriften er et godt alternativ til de som må spise glutenfritt, men alle vil like denne kaken. Den blir ikke så høy, men den er fantastisk god. En kake du garantert vil bake igjen!

Ingredienser

90 g lyst glutenfritt mel
90 g glutenfri kakemiks
300 g sukker
¼ ts salt
220 g TINE Meierismør
3 ss kakao
2 ½ dl vann
1 dl TINE Kremfløte
2 stk egg
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ss TINE Meierismør til langpannen

Glasur

100 g pistasjenøtter
100 g TINE Meierismør
4 ss kakao
6 ss TINE Kremfløte eller melk
1 ts vaniljesukker
330 g melis

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Kok vannet. Bland sammen mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret i en gryte og ha i kakao. Rør godt, og tilsett det kokende vannet.
  3. Hell over melblandingen og rør godt. Visp eggene sammen. Bland sammen fløte, egg, natron og vaniljesukker og tilsett dette til slutt i røren.
  4. Smelt smøret, og pensle langpannen med smør. Hell røren i langpannen, og la den steke i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
 1. Til glasuren

  1. Mens kaken steker, kan du lage glasuren. Hakk pistasjenøttene og smelt smøret. Bland kakaoen i smøret. Tilsett fløte, eller eventuelt melk, og vaniljesukker. Ha i melisen, og rør til glasuren er smidig og klumpefri. Smør glasuren over kaken. Dryss over hakkede pistasjenøtter før glasuren stivner. Skjær kaken i ruter og server.
Tips!

#1: Hvis du ikke tåler eller er så glad i nøtter, kan du pynte kaken med noe annet, for eksempel kokos, non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel.

#2: Kaken kan fryses.

Kommentarer

 • Jannike

  2 år siden
  I stedet for pistasj pyntet jeg med Smash delt i biter. Det ble veldig godt! Skulle egentlig pynte med Nonstop helt til jeg så de inneholdt spor av hvete/gluten

   (1)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Høres fantastisk ut, Jannike :) Takk for at du deler dine tips med oss! God bakst videre!

    (0)


 • Pernille

  4 år siden
  Kan denne fryses? med glaseren også?

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Pernille, Du kan fryse kaken med glasuren på, men jeg vil heller anbefale deg å fryse de hver for seg, også heller pynte kaken rett før servering. Da blir sluttresultatet seende mye bedre ut. Husk å pakke kaken godt inn slik at den ikke tar smak fra andre ting i fryseren din. Lykke til :)

    (1)


 • Mari

  4 år siden
  Hei, Må det være natron i denne kaka? og går det ann å bruke sukrin i denne kaka, istedenfor vanlig sukker?

   (1)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Mari, Natronen er i kaken for at den skal heve under steking, så den anbefaler jeg deg å ha i. Når det gjelder sukrin istedenfor sukker så skal det gå helt fint, men husk at den er mye søtere enn sukker, så du må nok redusere litt på mengden. Lykke til :)

    (2)


Det er mye kjærlighet i god mat