Smash-kake

Smash®-kake

19
  • Enkel
  • 90 min
  • 40 min
Salt og søtt er en fantastisk kombinasjon, og det blir ikke mer festlig enn i en kake med Smash®! Barnebursdag, voksenbursdag, eller bare lyst på kake? Dette er oppskrift på kake som passer til de fleste anledninger.

Ingredienser

NØTTEBUNN

8 dl nøtter
100 g Smash®
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
5 stk egg
⅛ ts salt (en klype)
4 dl melis
2 ss TINE Meierismør til smøring

Melkesjokoladekrem

100 g TINE Meierismør
200 g melkesjokolade
4 ss TINE Kremfløte

Vaniljefyll

5 dl Piano® Original Vaniljekrem
50 g Smash®

Topping

3 dl TINE Kremfløte
1 pose Smash®

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C og legg bakepapir i bunnen på 2 springformer, ca. 26 cm i diameter. Smør formene godt med romtemperert smør.
    2. Kjør nøtter og Smash® fint i en kjøkkenmaskin med knivblad. Bland med mel og bakepulver.
    3. Pisk egg, salt og melis til en luftig røre. Vend inn nøtteblandingen og fordel i formene.
    4. Stek midt i ovnen i 40 minutter. Pass på så ikke toppen blir brent, dekk eventuelt med et stykke bakepapir. Sjekk med en stekepinne at kaken er ferdig. Avkjøl på rist.
      Tips
      Du kan sjekke om kaker er ferdig stekt ved å stikke en strikkepinne, grillspyd eller annen spiss gjenstand ned i midten av kaken. Om det fester seg fuktig deig på pinnen, må kaken steke lenger.
    5. Lag sjokoladekrem ved å smelte smør i en kjele på svak varme. Hakk sjokoladen og rør inn i smøret til smeltet. Ta kjelen av varmen og rør inn fløte. Smør sjokoladekremen på toppen av begge kakebunnene.
    6. Legg den ene bunne på et serveringsfat og fordel vaniljekremen oppå sjokoladekremen. Hakk Smash® og dryss over. Legg den andre bunnen oppå.
    7. Pisk fløte til krem og ha på toppen av kaken, oppå sjokoladekremen. Dryss over en pose Smash® og server med en gang.
Tips

Lag kaken i langpanne hvis du ikke har to like springformer. Steketiden øker om du bruker langpanne, så sjekk underveis. Del kaken i to etter steking slik at du får to lag.

Kommentarer

  • Linda

    8 måneder siden
    Kan jeg montere denne kaken noen timer før servering typ 5-6 eller blir mindre god da?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Du kan fint Montere den før på dagen, linda :)

      Lykke til og god bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat