Smash-kake

Smash-kake

Kommentarer 17
  • Enkel
  • 90 min
  • 40 min
Salt og søtt er en fantastisk kombinasjon, og det blir ikke mer festlig enn i en Smash-kake! Barnebursdag, voksenbursdag, eller bare lyst på kake? Dette er oppskrift på kake som passer til de fleste anledninger.

Antall stykker

Ingredienser

NØTTEBUNN

8 dl nøtter
100 g Smash
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
5 stk egg
⅛ ts salt (en klype)
4 dl melis
2 ss TINE Meierismør til smøring

Melkesjokoladekrem

100 g TINE Meierismør
200 g melkesjokolade
4 ss TINE Kremfløte

Vaniljefyll

5 dl Piano® Original Vaniljekrem
50 g Smash

Topping

3 dl TINE Kremfløte
1 pose Smash

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C og legg bakepapir i bunnen på 2 springformer, ca. 26 cm i diameter. Smør formene godt med romtemperert smør.
    2. Kjør nøtter og Smash fint i en kjøkkenmaskin med knivblad. Bland med mel og bakepulver.
    3. Pisk egg, salt og melis til en luftig røre. Vend inn nøtteblandingen og fordel i formene.
    4. Stek midt i ovnen i 40 minutter. Pass på så ikke toppen blir brent, dekk eventuelt med et stykke bakepapir. Sjekk med en stekepinne at kaken er ferdig. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Du kan sjekke om kaker er ferdig stekt ved å stikke en strikkepinne, grillspyd eller annen spiss gjenstand ned i midten av kaken. Om det fester seg fuktig deig på pinnen, må kaken steke lenger.

    5. Lag sjokoladekrem ved å smelte smør i en kjele på svak varme. Hakk sjokoladen og rør inn i smøret til smeltet. Ta kjelen av varmen og rør inn fløte. Smør sjokoladekremen på toppen av begge kakebunnene.
    6. Legg den ene bunne på et serveringsfat og fordel vaniljekremen oppå sjokoladekremen. Hakk Smash-sjokolade og dryss over. Legg den andre bunnen oppå.
    7. Pisk fløte til krem og ha på toppen av kaken, oppå sjokoladekremen. Dryss over en pose Smash og server med en gang.
Tips!

Lag kaken i langpanne hvis du ikke har to like springformer. Steketiden øker om du bruker langpanne, så sjekk underveis. Del kaken i to etter steking slik at du får to lag.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Oppegående arbeiderklassemann 21

    2 måneder siden
    Dette er en særdeles god kake som utfyllender en vidunderlig idé om to himler omgjort til en. Du får det beste av to verdener i Smash, og sjokolade kake. Anbefales worldwide.

    Kommenter  (3)


  • lill

    2 måneder siden
    skal bunnen være litt sprø?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Lill,

      Det blir litt krønsj i den på grunn av nøttene :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    7 måneder siden
    Må kaken serveres med en gang eller kan jeg lage den en dag i forveien? At jeg lager kremen til toppen rett før servering bare? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Du kan fint lage bunnen dagen fø, Silje :) husk å la den ligge på rist på kjøkkenbenken med ett rent kjøkkenhåndkle over seg til du skal sette kaken sammen. Ha en fin feiring!

      Kommenter  (0)


  • Tone

    11 måneder siden
    Kan bunnene fryses?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Tone,

      Det skal gå helt fint å fryse kakebunnene :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Maylinn

    1 år siden
    Står nøtter. Men kalla type nøtt?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Maylinn, Du kan bruke de nøttene du ønsker :) Peanøtter og cashew er veldig godt. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (2)


  • Hanne

    1 år siden
    Hvilke nøtter?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Hanne, I nøttebunnen skal det 8 dl nøtter :) God bakst!

      Kommenter  (9)


  • Karoline

    1 år siden
    Kan man lage den uten nøtter?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Karoline, Du kan forsøke å bytte ut nøttene med kjeks, som for eksempel Deigestive kjeks :) Send oss gjerne en tilbakemelding på resultatet. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (2)

      • Karoline

        1 år siden
        Kaka blei super god! Takk for tipset :-D

        Kommenter  (1)

      • Karoline

        1 år siden
        Kaka blei super god! Takk for tipset??

        Kommenter  (2)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Så bra, bare hyggelig! Fortsett å bake :)

          Kommenter  (2)

          • Mats

            3 måneder siden
            Tusen takk dette var godt

            Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat