
Sjokolademousse uten egg
Enkel•20 min min
Sjokolademousse er en populær dessert som er enkel å lage. Denne oppskriften er helt uten egg.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dl
-
5 dl
-
300 gmørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Varm melk i en kasserolle.
-
2
Finhakk sjokolade og hell den varme melken over sjokoladen i tre deler. Rør til all sjokoladen har smeltet.
-
3
Bland raskt sammen med en stavmikser slik at du får en jevn og fin blanding mellom kakaofettet og melken.
-
4
Pisk fløte til stiv krem. Vend inn litt og litt av kremen sjokoladeblandingen.
Tips
Det er viktig at ikke sjokoladeblandingen er for varm når den vendes med kremen, for da kan kremen falle sammen.
-
5
Fordel sjokolademoussen i serveringsglass og sett i kjøleskap ca. 1-2 timer, gjerne over natten.