Sjokolademousse uten egg

Sjokolademousse uten egg

22
  • Enkel
  • 20 min
Sjokolademousse er en populær dessert som er enkel å lage. Denne oppskriften er helt uten egg.

Ingredienser

2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 dl TINE Kremfløte
300 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Varm melk i en kasserolle.
    2. Finhakk sjokolade og hell den varme melken over sjokoladen i tre deler. Rør til all sjokoladen har smeltet.
    3. Bland raskt sammen med en stavmikser slik at du får en jevn og fin blanding mellom kakaofettet og melken.
    4. Pisk fløte til stiv krem. Vend inn litt og litt av kremen sjokoladeblandingen.
      Tips

      Det er viktig at ikke sjokoladeblandingen er for varm når den vendes med kremen, for da kan kremen falle sammen.

    5. Fordel sjokolademoussen i serveringsglass og sett i kjøleskap ca. 1-2 timer, gjerne over natten.

Kommentarer

  • Nanna

    1 måneder siden
    Ganske store porsjoner. Jeg valgte oppskrift for 3 pers og fikk, etter min mening, nok til 4 store porsjoner. Skal denne spises etter en middag kunne oppskriften nesten ha vært halvert. + at den blir mektig med mørk sjokolade. Sinnsykt god oppskrift, men litt overkill med tanke på mengde :)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Nanna!

      Så godt du ble fornøyd med smaken! Dette er nok en god dessert til en litt lettere fiskemiddag eller lignende, da den kan bli litt mektig etter en tung middag, ja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat