Sjokolademousse uten egg

Sjokolademousse uten egg

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 20 min
Sjokolademousse er en populær dessert som er enkel å lage. Denne oppskriften er helt uten egg.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 dl TINE Kremfløte
300 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Varm melk i en kasserolle.
    2. Finhakk sjokolade og hell den varme melken over sjokoladen i tre deler. Rør til all sjokoladen har smeltet.
    3. Bland raskt sammen med en stavmikser slik at du får en jevn og fin blanding mellom kakaofettet og melken.
    4. Pisk fløte til stiv krem. Vend inn litt og litt av kremen sjokoladeblandingen.
      Tips!

      Det er viktig at ikke sjokoladeblandingen er for varm når den vendes med kremen, for da kan kremen falle sammen.

    5. Fordel sjokolademoussen i serveringsglass og sett i kjøleskap ca. 1-2 timer, gjerne over natten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    2 år siden
    Kan man benytte laktosefri melk og fløte i oppskriften?

    Kommenter  (13)


  • Silje

    2 år siden
    Kan man benytte laktosefri melk og fløte i oppskriften?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Silje, Klart du kan bytte ut med laktosefrie produkter :) God jul!

      Kommenter  (2)


  • Marianne Austad Johansen

    2 år siden
    Jeg skal lage denne til 72 personer, hvor mye må denne ganges opp da så jeg er sikker på at det blir nok? Jeg får ikke sprøytet den i glass den dagen jeg lager moussen. Hvordan er det å få sprøytet den ut etter ett døgn i sprøytepose i kjøleskapet? Eller går ikke det i det hele tatt?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Marianne, Du får 10 desserter a 100 gram av denne oppskriften, så dersom du bruker vekt så holder det å gange den med åtte. Forutsetningen for å få til en luftig mousse, er å la den stivne i skålen den skal serveres i. Jeg anbefaler deg derfor ikke å oppbevare den ferdige moussen i en sprøytepose men at du fordeler den i skålene du skal servere den i, med en gang. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Johanne

    3 år siden
    Hvor stor er denne posjonen? Jeg skal lage til 7 gjester, hvor mye trenger jeg da?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Johanne, En porsjon skal fint holde til 7 gjester, men dersom gjestene dine er veldig glade i dessert, så ville jeg doblet for å være sikker. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Dina

    3 år siden
    Hei, det står at det tar 20min å lage den men den må jo stå 1-2 timer i kjøleskapet!

    Kommenter  (3)

    • Malin

      3 år siden
      Her, i likhet med alle andre oppskrifter, så oppgir tiden hvor lenge det tar å lage - ikke hvor lenge du må vente før servering. Mousse, pudding, is, sorbet - you name it - trenger tid på å fryse/stivne for et desidert best resultat.

      Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Dina, Som Malin skriver så oppgir vi tiden du fysisk trenger å jobbe med oppskriften. Den tiden sjokolademoussen skal stå i kjøleskapet å avkjøle seg, kan du bruke til andre ting, så den har vi ikke tatt med. Håper det forklarende?

      Kommenter  (4)

      • Dina

        3 år siden
        Ja, tusen takk.

        Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat