Skip to main content

Skjørostmousse

Enkel
20min

Nydelig mousse med skjørost og friske bringebær. Desserten bør stå kjølig i minst fire timer før servering.

3.8
(17)
Next ImageSkjørostmousse

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
eggeplomme
1 dl
sukker
3 plate
gelatin
0.5 stk
sitron
0.5 stk
appelsin
1.5 dl
1 beger
skjørost
1 dl
bringebær

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen eggeplomme, sukker og rømme, til det så vidt begynner å tykne.

  2. Legg gelatin i bløt. Klem saften ut av sitron og appelsin, og varm opp i en kjele. Smelt gelatinen deretter i den varme sitrussaften. Vend dette inn i eggemassen.

  3. Bland sammen pisket krem og skjørost. Vend skjørostkremen inn i eggemassen, og fyll i glass eller kopper.

  4. Dytt bringebær litt ned i moussen, og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server moussen sammen med litt bringebærsaus. Rør sammen 2 dl bringebær med 1-2 ss sukker til sukkeret løses opp. Kan siles gjennom en sil.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter