Skip to main content

Sjokoladekake med bringebær

Enkel
1t

Oppskrift på en fantastisk god kake med deilig smak av appelsin og bringebær. Absolutt kakebordets midtpunkt. Litt krem eller god is kan serveres til. Oppskriften gir ca 12-14 stykker.

3.6
(66)
Next ImageSjokoladekake med bringebær

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

200 g
mørk sjokolade
200 g
appelsinmarmelade
2.25 dl
sukker
5 stk
egg
4 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver

Pynt

250 g
bringebær
2 stilk
frisk mynte
2 ss
melis

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og smelt den under omrøring i smøret.

  3. Skill eggene. Bland marmelade, sukker og eggeplommer i sjokoladen. Rør inn hvetemel og bakepulver.

  4. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i sjokoladerøren.

  5. Kle en rund form på ca 24 i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om den er ferdig stekt.

Pynt

  1. Avkjøl og pynt med bær, mynteblader og et melisdryss.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter