Håndkle og blad
Sjokolademoussekake
(143143)

Sjokolademoussekake

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Liker du sjokolademousse kommer du til å elske denne sjokoladekaken. Den smaker helt fortreffelig og passer perfekt som avslutning på et langt og godt måltid blant gode venner.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Bunn:

300 gmørk kokesjokolade
150 gTINE Meierismør
6 stkegg
1 dlsukker

Glasur:

120 gTINE Meierismør, romtemperert
300 gmelis
3 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 tsvaniljesukker
3 sskakao
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften, trenger du en en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bryt sjokoladen i biter og smelt dem med smøret ved svak varme. Avkjøl.
    3. Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.
    4. Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret. Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell deigen i godt smurt form.
    5. Stek til kaken har nesten stivnet, ca. 30 minutter. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.
    6. Visp romtemperert smør til myk smørkremen mykt. Ha i melis, kakao og vaniljesukker og visp sammen. Tilsett melk/kaffe til passe konsistens til slutt.
    7. Smør sjokoladeglasuren på og dekk hele kaken. Pynt med frisk frukt om du ønsker.
Blått hjerte
Tips!

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat