
Sjokolademoussekake
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
300 gmørk kokesjokolade
-
150 g
-
6 stkegg
-
1 dlsukker
Glasur:
-
120 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
300 gmelis
-
3 ss
-
2 tsvaniljesukker
-
3 sskakao
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften, trenger du en en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Bryt sjokoladen i biter og smelt dem med smøret ved svak varme. Avkjøl.
-
3
Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.
-
4
Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret. Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell deigen i godt smurt form.
-
5
Stek til kaken har nesten stivnet, ca. 30 minutter. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.
-
6
Visp romtemperert smør til myk smørkremen mykt. Ha i melis, kakao og vaniljesukker og visp sammen. Tilsett melk/kaffe til passe konsistens til slutt.
-
7
Smør sjokoladeglasuren på og dekk hele kaken. Pynt med frisk frukt om du ønsker.