Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Kommentarer 23
  • Middels
  • 50 min
Liker du sjokolademousse kommer du til å elske denne sjokoladekaken. Den smaker helt fortreffelig og passer perfekt som avslutning på et langt og godt måltid blant gode venner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

300 g mørk kokesjokolade
150 g TINE Meierismør
6 stk egg
1 dl sukker

Glasur:

120 g TINE Meierismør , romtemperert
300 g melis
3 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften, trenger du en en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bryt sjokoladen i biter og smelt dem med smøret ved svak varme. Avkjøl.
    3. Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.
    4. Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret. Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell deigen i godt smurt form.
    5. Stek til kaken har nesten stivnet, ca. 30 minutter. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.
    6. Visp romtemperert smør til myk smørkremen mykt. Ha i melis, kakao og vaniljesukker og visp sammen. Tilsett melk/kaffe til passe konsistens til slutt.
    7. Smør sjokoladeglasuren på og dekk hele kaken. Pynt med frisk frukt om du ønsker.
Tips!

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tanja

    2 år siden
    Kan kaken fryses

    Kommenter  (0)


  • Lisa

    2 år siden
    Hei! Er det samme glasur i denne oppskriften som i den kaka på bilde?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Lisa, Det stemmer det. Fikk du et annet sluttresultat?

      Kommenter  (0)


  • una og milo

    3 år siden
    bra oppskrift og du trenger ganske lite inngredienser

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Una og Milo, Så hyggelig at dere liker oppskriften :)

      Kommenter  (2)


  • Kim

    3 år siden
    Mener dere til eggehvitene blir hvite og porøse? Den glasuren blir forresten rennende gugge. styggeste kaka jeg har sett... Skjønner virkelig at den på bilde er det samme som oppskriften sier.....?

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Kim, Eggehvitene skal piskes stiv, til marengs. Angående glasuren, må jeg bare beklage. Glasuren avbildet på kaken, er en smørkrem. Jeg skal rette opp i oppskriften med en gang. Håper den ellers smakte godt!

      Kommenter  (4)

      • joki

        3 år siden
        Goooooood oppskrift

        Kommenter  (5)


  • Anne

    3 år siden
    Kan denne kaken fryses?

    Kommenter  (3)


  • Roy

    3 år siden
    Jeg tenker at jeg vil lage denne kaken i en rund kakeform som har en diameter på 26 cm. Jeg vil da doble denne oppskriften i denne kakeformen. Dersom jeg gjør det skal stekeovnen fremdeles være på 175 grader og steketiden være på ca 30 minutter eller skal disse 2 faktorene forandres på ved dobbel oppskrift og større kakeform enn oppskriften forutsier. Skal denne kaken stekes i stekeovne midt i ovnen?

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Roy, Dersom du dobler oppskriften så ville jeg stekt på 160 grader og økt steketiden litt. Hvor lenge må du nesten bare prøve deg frem med, da stekeovner er ulike. Stek kaken midt i ovnen med over- og undervarme - ikke varmluft. Lykke til :)

      Kommenter  (5)

      • Roy

        3 år siden
        Jeg synes det er rart at jeg skal redusere steketemperaturen dersom jeg dobler oppskriften, og bare øke steketiden litt, men jeg skal prøve det ut.

        Kommenter  (1)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          3 år siden
          Hei Roy, Gjør det, og gi meg gjerne en tilbakemelding etterpå :)

          Kommenter  (1)

          • Roy

            3 år siden
            Når man skal lage glasuren og har smeltet 200g mørk sjokolade sammen med 1,5 dl kremfløte kan man da ta og vispe dette sammen så ikke det blir så rennende og så smøre glasuren over kaken?

            Kommenter  (0)


  • kirsten

    5 år siden
    Skal det ikke være litt mel i kakebunnen??

    Kommenter  (5)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Kirsten. Denne kaken er helt melfri. Her er det eggene som er "heltene". God baking!

      Kommenter  (2)


  • Nina

    6 år siden
    Kan noen forklare hvordan glasur bestående av fløte og smeltet, mørk sjokolade får utseende som på bildet av kaken i oppskriften???

    Kommenter  (8)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Nina! Enig med deg, er sjokoladen smeltet i fløten blir den blankere. Det er nok sannsynlig at denne glasuren er vispet noe etter at den er smeltet. Beklager at bildet ikke er helt sammenfallende med resultatet. Håper du fikk en vellykket glasur for det?

      Kommenter  (4)


  • lena hansen

    6 år siden
    jeg lurer på hvordan man får mousse av og blande fløte og smeltet sjokolade?i min værden blir ikke det mousse.

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Lena! I trinn 3 og 4 i fremgangsmåten står det hvordan moussen skal lages, mens i punkt 6 (som du refererer til i spørsmålet ditt), står det hvordan du skal lage glasuren til kaken. Lykke til med sjokolademoussekaken!

      Kommenter  (0)


  • Margit

    6 år siden
    Denne sjokoladekaka ble veldig mektig og VELDIG god

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat