
Sjokoladebløtkake
Sjokoladebløtkake med vaniljefyll og kokos er en kake for sjokoladeelskere. Denne oppskriften kommer du til å elske!

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Kakebunn
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 180 °C. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i røren.
- 2
Hell røren i en smurt og melet springform på 22 cm i diameter og stek nederst i ovnen i ca. 50 minutter eller til gjennomstekt.
- 3
Hvelv formen over på en rist og la stå opp ned til kaken er avkjølt. Fjern formen og del kaken i tre lag på langs.
Fyll:
- 4
Legg en kakedel på et fat, spre halvparten av syltetøyet utover, topp med halvparten av vaniljekremen og legg bringebær på toppen. Legg en kakedel på toppen og gjenta lagene med syltetøy, vaniljekrem og bringebær. Topp med siste kakedel.
Tips
Når du fyller en bløtkake, er det lurt å legge fyllet fra midten og utover slik at det blir mindre fyll mot kanten. Når du legger på neste lag kan du presse lett ned i midten slik at fyllet presses ut og jevner seg ut uten å renne over kanten.
Til pynt
- 5
Pisk kremfløte og sukker til stiv krem og fordel utover kaken. Pynt med kokosflak, blåbær og bringebær.
Tips
Det er bare å slippe fantasien løs når det kommer til pynting av bløtkake. Legg pynten i system eller morsomt kaos ettersom hva slags humør du er i. Godt blir det uansett.