Glutenfri konfektsjokoladekake
Enkel•50 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkstore egg
-
2 dlsukker
-
650 gkokesjokolade
-
375 g
Sirup
-
5 dlsukker
-
2 dlvann
Slik gjør du det
-
1
Pisk forsiktig egg og sukker til sukkeret er oppløst. Skal ikke bli eggedosis.
-
2
Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha hakket sjokolade i det varme smøret og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Sirup
-
3
Kok sukker og vann i ca. 5 minutter til tykk sirup og avkjøl litt. Bland sukkersirupen inn i sjokolade- og smørblandingen og rør godt om.
-
4
Ha så dette over egg- og sukkerblandingen og rør godt om til du har en jevn røre.
-
5
Dekk en kakeform med bakepapir og hell røren i. Sette kakeformen over på ett dypt stekebrett og sett i ovnen. Hell så varmt vann over på stekebrettet til det dekker ca. 1-1 ½ cm opp. Stek så kaken i vannbadet i ovnen på 160 °C i ca. 30-35 minutter.
-
6
Avkjøl kaken og sett i kjøleskapet. Kutt den med en varm kniv i kakestykker eller i konfektstørrelse, Pynt gjerne med et melisdryss og bringebær.