Glutenfri konfektsjokoladekake
Dette er en nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel som egner seg like godt som konfekt, kake eller dessert.
Enkel•50 min•10 personer
Ingredienser
- 8 stykk store egg
- 2 dl sukker
- 650 g kokesjokolade
- 375 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Pisk forsiktig egg og sukker til sukkeret er oppløst. Skal ikke bli eggedosis.
2
Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha hakket sjokolade i det varme smøret og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Sirup
1
Kok sukker og vann i ca. 5 minutter til tykk sirup og avkjøl litt. Bland sukkersirupen inn i sjokolade- og smørblandingen og rør godt om.
2
Ha så dette over egg- og sukkerblandingen og rør godt om til du har en jevn røre.
3
Dekk en kakeform med bakepapir og hell røren i. Sette kakeformen over på ett dypt stekebrett og sett i ovnen. Hell så varmt vann over på stekebrettet til det dekker ca. 1-1 ½ cm opp. Stek så kaken i vannbadet i ovnen på 160 °C i ca. 30-35 minutter.
4
Avkjøl kaken og sett i kjøleskapet. Kutt den med en varm kniv i kakestykker eller i konfektstørrelse, Pynt gjerne med et melisdryss og bringebær.
TipsDenne kaken kan fryses og enkelt være servering til uventede kaffebesøk. En sikker vinner!