Glutenfri konfektsjokoladekake

Glutenfri konfektsjokoladekake

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 50 min
  • 30 min
Dette er en nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel som egner seg like godt som konfekt, kake eller dessert.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk store egg
2 dl sukker
650 g kokesjokolade
375 g TINE Meierismør

Sirup

5 dl sukker
2 dl vann

Slik gjør du det

    1. Pisk forsiktig egg og sukker til sukkeret er oppløst. Skal ikke bli eggedosis.
    2. Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha hakket sjokolade i det varme smøret og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
  1. Sirup

    1. Kok sukker og vann i ca. 5 minutter til tykk sirup og avkjøl litt. Bland sukkersirupen inn i sjokolade- og smørblandingen og rør godt om.
    2. Ha så dette over egg- og sukkerblandingen og rør godt om til du har en jevn røre.
    3. Dekk en kakeform med bakepapir og hell røren i. Sette kakeformen over på ett dypt stekebrett og sett i ovnen. Hell så varmt vann over på stekebrettet til det dekker ca. 1-1 ½ cm opp. Stek så kaken i vannbadet i ovnen på 160 °C i ca. 30-35 minutter.
    4. Avkjøl kaken og sett i kjøleskapet. Kutt den med en varm kniv i kakestykker eller i konfektstørrelse, Pynt gjerne med et melisdryss og bringebær.
Tips!

Denne kaken kan fryses og enkelt være servering til uventede kaffebesøk. En sikker vinner!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Solrunn

    3 år siden
    Hei, jeg har fulgt oppskriften men etter å ha stekt den i 35 min er kaken like flytende. Det er kun et tynt "lokk" på 1mm som er stekt på toppen. Hva har gått feil?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Solrunn, Du har nok gjort alt helt riktig. Dette er en konfektkake og den "disser" litt selv etter den har blitt stekt. Den "setter seg" først når den har blitt avkjølt og fått stått noen timer i kjøleskapet :) Du kan trykke på bildet i denne oppskriften og da vil du se en kort film som viser fremgangsmåten :)

      Kommenter  (0)


  • Lisa

    3 år siden
    Hei! Hvilken type kakeform er best å bruke til denne? Rund springform? Eventuelt diameter?

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lisa, Denne kan du steke i en rund springform, MEN det er veldig viktig at formen er helt tett, sånn at ikke noe av vannet i vannbadet kommer inn og ødelegger kaken. Dersom du ikke har en tett form så ville jeg brukt en ildfastform, som du kler inn i bakepapir. Lykke til :)

      Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat