Skip to main content

Glutenfri konfektsjokoladekake

Enkel
50min

Dette er en nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel som egner seg like godt som konfekt, kake eller dessert.

3.9
(50)
Next ImageGlutenfri konfektsjokoladekake

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Ingredienser

8 stk
store egg
2 dl
sukker
650 g
kokesjokolade

Sirup

5 dl
sukker
2 dl
vann

Fremgangsmåte

  1. Pisk forsiktig egg og sukker til sukkeret er oppløst. Skal ikke bli eggedosis.

  2. Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha hakket sjokolade i det varme smøret og rør rundt til sjokoladen er smeltet.

Sirup

  1. Kok sukker og vann i ca. 5 minutter til tykk sirup og avkjøl litt. Bland sukkersirupen inn i sjokolade- og smørblandingen og rør godt om.

  2. Ha så dette over egg- og sukkerblandingen og rør godt om til du har en jevn røre.

  3. Dekk en kakeform med bakepapir og hell røren i. Sette kakeformen over på ett dypt stekebrett og sett i ovnen. Hell så varmt vann over på stekebrettet til det dekker ca. 1-1 ½ cm opp. Stek så kaken i vannbadet i ovnen på 160 °C i ca. 30-35 minutter.

  4. Avkjøl kaken og sett i kjøleskapet. Kutt den med en varm kniv i kakestykker eller i konfektstørrelse, Pynt gjerne med et melisdryss og bringebær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne kaken kan fryses og enkelt være servering til uventede kaffebesøk. En sikker vinner!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter