Glutenfri konfektsjokoladekake

Glutenfri konfektsjokoladekake

4
46
Enkel50 min
Dette er en nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel som egner seg like godt som konfekt, kake eller dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sirup

  • 5 dl
    sukker
  • 2 dl
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Pisk forsiktig egg og sukker til sukkeret er oppløst. Skal ikke bli eggedosis.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha hakket sjokolade i det varme smøret og rør rundt til sjokoladen er smeltet.

Sirup

  1. 3

    Kok sukker og vann i ca. 5 minutter til tykk sirup og avkjøl litt. Bland sukkersirupen inn i sjokolade- og smørblandingen og rør godt om.

  2. 4

    Ha så dette over egg- og sukkerblandingen og rør godt om til du har en jevn røre.

  3. 5

    Dekk en kakeform med bakepapir og hell røren i. Sette kakeformen over på ett dypt stekebrett og sett i ovnen. Hell så varmt vann over på stekebrettet til det dekker ca. 1-1 ½ cm opp. Stek så kaken i vannbadet i ovnen på 160 °C i ca. 30-35 minutter.

  4. 6

    Avkjøl kaken og sett i kjøleskapet. Kutt den med en varm kniv i kakestykker eller i konfektstørrelse, Pynt gjerne med et melisdryss og bringebær.

Tips

Denne kaken kan fryses og enkelt være servering til uventede kaffebesøk. En sikker vinner!

Del denne oppskriften: