Enkel sjokoladekake
Enkel•60 min35 min
Dette er en enkel oppskrift på en herlig og lettlaget sjokoladekake, som blir litt saftig og kompakt. Kaken serveres med en syrlig ostekrem. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne, 20x30 cm, og oppskriften gir ca. 30 små ruter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
4 ½ dlsukker
-
¾ dlkakao
-
3 stkegg
-
3 ½ dlhvetemel
Osteglasur:
-
1 pakke
-
5 ssmelis
-
1 stkegg
-
1 stksitron revet skallet av
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovenen på 180 °C, og finn fram en liten langpanne dekket med bakepapir.
-
2
Smelt smør i en kjele, og trekk det bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og bland inn hvetemel, bland godt.
-
3
Hell deigen i en smurt langpannen. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
-
4
Riv skallet fra en sitron. Visp kremost sammen med melis og egg. Smak til med sitronskall og fordel glasuren over kaken. Del kaken i små ruter. Pynt med revet sitronskall ved servering.
Tips
Bytt ut egget med en desiliter pisket krem, for en fyldigere smak.