Enkel sjokoladekake

Enkel sjokoladekake

33
  • Enkel
  • 60 min
  • 35 min
Dette er en enkel oppskrift på en herlig og lettlaget sjokoladekake, som blir litt saftig og kompakt. Kaken serveres med en syrlig ostekrem. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne, 20x30 cm, og oppskriften gir ca. 30 små ruter.

Ingredienser

Utstyr

liten langpanne på 20x30 cm
250 g TINE Meierismør
4 ½ dl sukker
¾ dl kakao
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel

Osteglasur:

200 g TINE Kremgo® Naturell
5 ss melis
1 stk egg
1 stk sitron revet skallet av

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovenen på 180 °C, og finn fram en liten langpanne dekket med bakepapir.
    2. Smelt smør i en kjele, og trekk det bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og bland inn hvetemel, bland godt.
    3. Hell deigen i en smurt langpannen. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
    4. Riv skallet fra en sitron. Visp kremost sammen med melis og egg. Smak til med sitronskall og fordel glasuren over kaken. Del kaken i små ruter. Pynt med revet sitronskall ved servering.
      Tips

      Bytt ut egget med en desiliter pisket krem, for en fyldigere smak.

Tips

Tilsett gjerne litt vaniljesukker eller vaniljestang i kremosten. Dette gir en nydelig smak.

Kommentarer

  • Marie

    4 måneder siden
    Ser flere har kommentert under her også, men glasuren ble helt flytende.. Har forsøkt å redde den inn, men ble absolutt ikke så frisk som jeg hadde håpet. Anbefaler som flere under her å heller lage glasuren tilhørende gulrotkake til denne kaken.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Marie!

      Det var leit å se at glasuren ikke ble som forventet. Om du eventuelt har brukt en annen kremost enn Tine sin Krem'go, kan dette ha noe å si på resultatet.

      Men det går helt selvfølgelig helt fint å bruke kremen til gulerotkake om man ønsker det! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat