Enkel sjokoladekake

Enkel sjokoladekake

22
 • Enkel
 • 60 min
 • 35 min
Dette er en enkel oppskrift på en herlig og lettlaget sjokoladekake, som blir litt saftig og kompakt. Kaken serveres med en syrlig ostekrem. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne, 20x30 cm, og oppskriften gir ca. 30 små ruter.

Ingredienser

Utstyr

liten langpanne på 20x30 cm
250 g TINE Meierismør
4 ½ dl sukker
¾ dl kakao
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel

Osteglasur:

200 g TINE Kremgo’® Naturell
5 ss melis
1 stk egg
1 stk sitron revet skallet av

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovenen på 180 °C, og finn fram en liten langpanne dekket med bakepapir.
  2. Smelt smør i en kjele, og trekk det bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og bland inn hvetemel, bland godt.
  3. Hell deigen i en smurt langpannen. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  4. Riv skallet fra en sitron. Visp kremost sammen med melis og egg. Smak til med sitronskall og fordel glasuren over kaken. Del kaken i små ruter. Pynt med revet sitronskall ved servering.
   Tips!

   Bytt ut egget med en desiliter pisket krem, for en fyldigere smak.

Tips!

Tilsett gjerne litt vaniljesukker eller vaniljestang i kremosten. Dette gir en nydelig smak.

Kommentarer

 • Ane

  2 år siden
  Nam! Dett er noe av det BESTE jeg har smakt!

   (2)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Så bra at det smakte, Ane! God bakst videre :)

    (2)


 • Alexander matansvarlig i helsestasjonen

  3 år siden
  Kakene ble helt fantastisk

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Alexander, Tusen takk for svært så hyggelig tilbakemelding :)

    (2)


 • Hjalmar hansen

  3 år siden
  Hvor er marmorkake oppskriften?

   (2)


 • Marie

  3 år siden
  Kaken ble kjempegod, men måtte endre helt på fyllet da dette ble en saus. Ville anbefalt å bruke samme fyll som til gulrotkake: 125g kremost naturell, 60g smør og 4dl melis. Det fungerte kjempebra!

   (6)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Marie, Ble fyllet så flytende? Husket du å stivpiske kremen da? Jeg har laget denne mange ganger og det har aldri vært noe problem. Men du har helt rett i at gulrotkakefyllet også kan brukes :)

    (1)


 • Linda

  4 år siden
  Denne kaken elsker ALLE. Men barna likte den best uten glassuren. Vi bruker springform og steker omtrent på samme tid. Blir neeeesten litt browniepreg. Takk! Også så enkel!

   (1)


 • Marita

  5 år siden
  Lagde denna kaka Igår, og den blei rett å slett nydelig! - på smak da vel å merke. Jeg lagde den i en standard rund kakeform, og bunnen blei fin, og passe stekt. Toppingen derimot, den rant over kaka. Jeg fulgte oppskrifta,og tips fra andre som kommenterte her inne, og la til ekstra Melis. Men det gjorde den fryktelig søt på smak, og ikke så syrlig som den skulle være. Har smakt den idag, å den smaker som noe som kommer rett fra bakeriet! Nydelig :-) toppingen har selvfølgelig stivnet noe og, i å med at den har stått i kj.skap i natt. Denne kaka anbefales! 👍

   (4)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Marita, Takk for tilbakemeldingen. Om osteglasuren blir for flytende, kan du sette det i kjøleskapet en time før det smøres over kaken. Du kan også droppe egget, det blir også godt :) Ellers var det veldig hyggelig å høre at kaken falt i smak!

    (1)


 • Silje

  5 år siden
  Hei! Hvor stor skal langpannen til denne kaken være, og egner den deg godt til frysing? Skal serveres på en kafé, har dere kanskje tips til en annen kake som er bra til servering? Evt glutenfri.

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Silje, Til denne kaken trenger du en form på 20x30 cm. Kaken egner seg godt til frysing, men vent med glasuren til etter tining. Det er også viktig å la kaken bli avkjølt før nedfrysing. Ellers vil jeg anbefale deg disse glutenfrie muffinsene: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/glutenfrie-sjokolademuffins. Lykke til med bakingen :)

    (0)


 • Jane

  5 år siden
  Hei! Da har jeg prøvd lage kaken og den ble stor suksess:) meen jeg måtte justere melisen i glasuren, 3 ss ble alt for lite, da ble det som en suppe. Måtte ha i masse melis for å få tykkelse på den. Mulig feil i oppskriften?

   (2)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Jane, Så bra at kaken ble god! Jeg skal teste oppskriften på nytt i løpet av uken og gjøre eventuelle justeringer i oppskriften. Veldig bra at du tilsatte mer melis om glasuren ble for tynn:) Og takk for tilbakemelding :)

    (0)


 • K

  5 år siden
  Manglar det hevemiddel i denne? Kaka blei verken høg eller saftig...Evt.enda mindre lita langpanne?

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei K, I denne oppskriften er det eggene som fungerer som hevemiddel, og bakepulver skal ikke være nødvendig. Det kan godt hende at oppskriften er litt for liten til en langpanne på 20x30 cm. Dette skal vi teste på nytt i løpet av uken. Takk for tilbakemelding, og beklager at oppskriften ikke sto til forventningene. Vi kommer tilbake til deg når oppskriften er testet ut:)

    (0)


 • Bertha

  5 år siden
  Kan denne lages i rund form ned diameter 22 cm? Hva blir isåfall endringene i mengder og steketid? Tusen takk for svar!

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Bertha. Denne kaken har jeg bare forsøkt å lage i en lite langpanne og ikke rund springform, så jeg kan ikke garantere for resultatet, men jeg ville nok ha laget kaken slik oppskriften er nå, men heller steke den litt lenger. Bruk en ukokt spagehtti eller en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til. Når det gjelder glasuren, ville jeg ha redusert mengden ingredienser i denne til 2/3 i og med at overflaten også er mindre. Lykke til med kakebakingen og ha en riktig god 17. mai!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat