Skip to main content

Enkel sjokoladekake

Enkel
1t

Dette er en enkel oppskrift på en herlig og lettlaget sjokoladekake, som blir litt saftig og kompakt. Kaken serveres med en syrlig ostekrem. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne, 20x30 cm, og oppskriften gir ca. 30 små ruter.

3.8
(245)
Next ImageEnkel sjokoladekake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4.5 dl
sukker
0.75 dl
kakao
3 stk
egg
3.5 dl
hvetemel

Osteglasur:

5 ss
melis
1 stk
egg
1 stk
sitron revet skallet av

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovenen på 180 °C, og finn fram en liten langpanne dekket med bakepapir.

  2. Smelt smør i en kjele, og trekk det bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og bland inn hvetemel, bland godt.

  3. Hell deigen i en smurt langpannen. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  4. Riv skallet fra en sitron. Visp kremost sammen med melis og egg. Smak til med sitronskall og fordel glasuren over kaken. Del kaken i små ruter. Pynt med revet sitronskall ved servering.

    Tips

    Bytt ut egget med en desiliter pisket krem, for en fyldigere smak.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tilsett gjerne litt vaniljesukker eller vaniljestang i kremosten. Dette gir en nydelig smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter