Enkel sjokoladekake

Enkel sjokoladekake

29
  • Enkel
  • 60 min
  • 35 min
Dette er en enkel oppskrift på en herlig og lettlaget sjokoladekake, som blir litt saftig og kompakt. Kaken serveres med en syrlig ostekrem. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne, 20x30 cm, og oppskriften gir ca. 30 små ruter.

Ingredienser

Utstyr

liten langpanne på 20x30 cm
250 g TINE Meierismør
4 ½ dl sukker
¾ dl kakao
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel

Osteglasur:

200 g TINE Kremgo’® Naturell
5 ss melis
1 stk egg
1 stk sitron revet skallet av

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovenen på 180 °C, og finn fram en liten langpanne dekket med bakepapir.
    2. Smelt smør i en kjele, og trekk det bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og bland inn hvetemel, bland godt.
    3. Hell deigen i en smurt langpannen. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
    4. Riv skallet fra en sitron. Visp kremost sammen med melis og egg. Smak til med sitronskall og fordel glasuren over kaken. Del kaken i små ruter. Pynt med revet sitronskall ved servering.
      Tips!

      Bytt ut egget med en desiliter pisket krem, for en fyldigere smak.

Tips!

Tilsett gjerne litt vaniljesukker eller vaniljestang i kremosten. Dette gir en nydelig smak.

Kommentarer

  • Hanne

    2 dager siden
    Hei, spennande kake - men kan det stemme at den er heilt uten bakepulver/ natron??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 dager siden
      Hei hanne,

      Det stemmer at det ikke er bakepulver og natron i denne kaken :)

       (0)

      • Hanne

        1 dager siden
        Hei! Takk for raskt svar! Det virkar veldig spennande, den skal eg prøva. I dag vart det til den som heiter Sjokoladekake i langpanne, sidan eg var litt usikker på dette med hevingsmiddel. DEN kan også trygt anbefalast! :)

         (0)


  • Thomas

    11 dager siden
    Glasuren ble tynn som vaniljesaus selv med masse melis i. Tror det må være noe feil med oppskriften. Her må det i allefall handles inn og startes på nytt. :(

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Thomas,

      Så leit at glasuren ble rennende. Har du hatt sitronsaft i glasuren? Du skal kun bruke sitronskall :)

       (0)

      • Thomas

        10 dager siden
        Hei. Hadde kun sitronskall oppi. Lagde dobbel oppskrift, og lot den stå å piske en god stund, i håp om at den skulle bli stivere. Virket bare som det var alt for mye veske i eggene. Eggene og kremosten var kalde, kan dette være noe av årsaken?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          9 dager siden
          Hei igjen Thomas,

          Det at eggene og kremosten var kalde kan spille inn. Husk å alltid mål opp å ha alle ingrediensene på kjøkkenbenken før du starter slik at alle ingrediensene er cirka like i temperatur. Når man lager dobbelt av en kremtopping som ette er det bedre å starte med 1 egg og så heller spe litt mer med egg på slutten om det skulle blitt for hardt/tykk. Håper du prøver igjen og får ett vellykket resultat :)

           (0)


  • Ane

    2 år siden
    Nam! Dett er noe av det BESTE jeg har smakt!

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så bra at det smakte, Ane! God bakst videre :)

       (2)


  • Alexander matansvarlig i helsestasjonen

    3 år siden
    Kakene ble helt fantastisk

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Alexander, Tusen takk for svært så hyggelig tilbakemelding :)

       (2)


  • Hjalmar hansen

    3 år siden
    Hvor er marmorkake oppskriften?

     (2)


  • Marie

    4 år siden
    Kaken ble kjempegod, men måtte endre helt på fyllet da dette ble en saus. Ville anbefalt å bruke samme fyll som til gulrotkake: 125g kremost naturell, 60g smør og 4dl melis. Det fungerte kjempebra!

     (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Marie, Ble fyllet så flytende? Husket du å stivpiske kremen da? Jeg har laget denne mange ganger og det har aldri vært noe problem. Men du har helt rett i at gulrotkakefyllet også kan brukes :)

       (1)


  • Linda

    4 år siden
    Denne kaken elsker ALLE. Men barna likte den best uten glassuren. Vi bruker springform og steker omtrent på samme tid. Blir neeeesten litt browniepreg. Takk! Også så enkel!

     (1)


  • Marita

    5 år siden
    Lagde denna kaka Igår, og den blei rett å slett nydelig! - på smak da vel å merke. Jeg lagde den i en standard rund kakeform, og bunnen blei fin, og passe stekt. Toppingen derimot, den rant over kaka. Jeg fulgte oppskrifta,og tips fra andre som kommenterte her inne, og la til ekstra Melis. Men det gjorde den fryktelig søt på smak, og ikke så syrlig som den skulle være. Har smakt den idag, å den smaker som noe som kommer rett fra bakeriet! Nydelig :-) toppingen har selvfølgelig stivnet noe og, i å med at den har stått i kj.skap i natt. Denne kaka anbefales! 👍

     (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Marita, Takk for tilbakemeldingen. Om osteglasuren blir for flytende, kan du sette det i kjøleskapet en time før det smøres over kaken. Du kan også droppe egget, det blir også godt :) Ellers var det veldig hyggelig å høre at kaken falt i smak!

       (1)


  • Silje

    5 år siden
    Hei! Hvor stor skal langpannen til denne kaken være, og egner den deg godt til frysing? Skal serveres på en kafé, har dere kanskje tips til en annen kake som er bra til servering? Evt glutenfri.

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Silje, Til denne kaken trenger du en form på 20x30 cm. Kaken egner seg godt til frysing, men vent med glasuren til etter tining. Det er også viktig å la kaken bli avkjølt før nedfrysing. Ellers vil jeg anbefale deg disse glutenfrie muffinsene: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/glutenfrie-sjokolademuffins. Lykke til med bakingen :)

       (0)


  • Jane

    5 år siden
    Hei! Da har jeg prøvd lage kaken og den ble stor suksess:) meen jeg måtte justere melisen i glasuren, 3 ss ble alt for lite, da ble det som en suppe. Måtte ha i masse melis for å få tykkelse på den. Mulig feil i oppskriften?

     (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Jane, Så bra at kaken ble god! Jeg skal teste oppskriften på nytt i løpet av uken og gjøre eventuelle justeringer i oppskriften. Veldig bra at du tilsatte mer melis om glasuren ble for tynn:) Og takk for tilbakemelding :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat