Skip to main content

Rullekake med appelsin og sjokolade

Enkel
45min

Sjokolade og appelsin er en herlig smakskombinasjon. I denne oppskriften er fyllet en ferdig vaniljekrem, som er lettvint å bruke og smaker godt. Rullekake er noe av det enkleste du kan lage, så her er det bare å sette i gang.

3.6
(68)
Next ImageRullekake med appelsin og sjokolade

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

3 stk
egg
1.5 dl
sukker
2 dl
hvetemel
2 ss
kakao
1 ts
bakepulver

Sjokoladeglasur med appelsin:

2 dl
melis
1 ss
kakao
2 ss
presset saft av appelsin
4 ss

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.

  2. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn mel blandet med kakao og bakepulver.

  3. Hell røren i en langpanne, ca. 30x35 cm, som er kledd med bakepapir.

  4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller matpapir strødd med sukker. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.

  5. Fordel vaniljekremen på kakebunnen og rull sammen fra langsiden. La skjøten ligge ned for da holder kaken bedre sammen.

  6. Bland ingrediensene til glasuren og smør den på kaken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pynt gjerne med strimlet eller syltet appelsinskall.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter