Rullekake med appelsin og sjokolade

Rullekake med appelsin og sjokolade

10
21
Enkel45 min
Sjokolade og appelsin er en herlig smakskombinasjon. I denne oppskriften er fyllet en ferdig vaniljekrem, som er lettvint å bruke og smaker godt. Rullekake er noe av det enkleste du kan lage, så her er det bare å sette i gang.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

  • 3 stk
    egg
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 2 dl
    hvetemel
  • 2 ss
    kakao
  • 1 ts
    bakepulver

Fyll:

Sjokoladeglasur med appelsin:

  • 2 dl
    melis
  • 1 ss
    kakao
  • 2 ss
    presset saft av appelsiner
  • 4 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C.

  2. 2

    Visp eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn mel blandet med kakao og bakepulver.

  3. 3

    Hell røren i en langpanne, ca. 30x35 cm, som er kledd med bakepapir.

  4. 4

    Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller matpapir strødd med sukker. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.

  5. 5

    Fordel vaniljekremen på kakebunnen og rull sammen fra langsiden. La skjøten ligge ned for da holder kaken bedre sammen.

  6. 6

    Bland ingrediensene til glasuren og smør den på kaken.

Tips

Pynt gjerne med strimlet eller syltet appelsinskall.

Del denne oppskriften: