Rullekake med appelsin og sjokolade

Rullekake med appelsin og sjokolade

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 45 min
Sjokolade og appelsin er en herlig smakskombinasjon. I denne oppskriften er fyllet en ferdig vaniljekrem, som er lettvint å bruke og smaker godt. Rullekake er noe av det enkleste du kan lage, så her er det bare å sette i gang.

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

3 stk egg
1 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:

5 dl Piano® Original Vaniljekrem

Sjokoladeglasur med appelsin:

2 dl melis
1 ss kakao
2 ss presset saft av appelsiner
4 ss smeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn mel blandet med kakao og bakepulver.
    3. Hell røren i en langpanne, ca. 30x35 cm, som er kledd med bakepapir.
    4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller matpapir strødd med sukker. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.
    5. Fordel vaniljekremen på kakebunnen og rull sammen fra langsiden. La skjøten ligge ned for da holder kaken bedre sammen.
    6. Bland ingrediensene til glasuren og smør den på kaken.
Tips!

Pynt gjerne med strimlet eller syltet appelsinskall.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ann Karin Buun Kofstad

    3 år siden
    Jeg har laget denne kaken flere ganger til forskjellige anledninger. Alle har skrytt masse av kaken. Jeg har presset litt appelsinsaft over bunnen før jeg har fylt den, så det har smakt litt mer appelsin. Jeg syns siden deres er helt super, og bruker den mye. God baking folkens :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ann Karin, Så utrolig hyggelig tilbakemelding. Tusen takk :)

      Kommenter  (0)


  • Arne Karlsen

    3 år siden
    Kaka smakte som gummi, var veldig ikke god1 0 av 5 stjerner

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Arne, Det var leit å høre. Det at rullekaken blir "seig", skyldes mest sannsynlig at eggedosisen ikke er pisket lenge nok. Egg og sukker kan du fint piske i 15 til 20 minutter. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • mette

    4 år siden
    Hei 😊Hva slags kakao er best å bruke i rullekaken ?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mette, I denne oppskriften skal man bruke rent kakaopulver. Den vanligste er Freia Regia bakekakao, det finner du i de aller fleste dagligvareforretninger. God baking :)

      Kommenter  (0)


  • kirsten

    5 år siden
    God kake,om ønskelig så kan en bytte ut vaniljekremen med smørkrem.eller bland litt piska krem i vaniljekremen..Sjokoladeog appelsin er en perfekt kombinasjon!

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Gode tips, Kirsten. Tusen takk!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat