Banoffee pie
Enkel•20 min min
En engelsk dessertklassiker, der navnet består av hovedingrediensene: bananer og toffee (karamellkrem) i en pai. Enklere blir det nesten ikke.
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
200 g
-
400 gdigestive kjeks
-
100 ghasselnøtter
Toffee (Karamellkrem)
-
2 dlsukker
-
1 ½ dl
-
75 gkaldt TINE® Meierismør
-
1 tsflaksalt (kan sløyfes)
Fyll
-
3 stkbananer
-
3 dl
-
1 sssukker
Pynt
-
1 stkbanan
-
4 sstoffee
-
4 ssgrovhakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Kjør kjeks og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin til finsmulet. Smelt smør og rør inn. Press kjeksblandingen godt ned i en paiform, dekk både bunn og sider godt. Sett i kjøleskapet mens du lager toffee.
-
2
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele til gyllen karamell. Varm fløte i en annen gryte og hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Avkjøl litt før du rører inn biter med kaldt smør. Rør til slutt inn salt, og fordel over paibunnen. Spar litt til pynt. Hvis du har god tid, kan du godt sette paien i kjøleskapet så toffeen får stivne før du har i fyll.
-
3
Skjær banan i skiver og fordel over toffee. Stivpisk fløte med sukker og ha kremen på toppen. Pynt med bananskiver, mer toffee og hakkede nøtter.