Banoffee pie

Banoffee pie

9
 • Enkel
 • 20 min
En engelsk dessertklassiker, der navnet består av hovedingrediensene: bananer og toffee (karamellkrem) i en pai. Enklere blir det nesten ikke.

Ingredienser

Paibunn

200 g TINE Meierismør
400 g digestive kjeks
100 g hasselnøtter

Toffee (Karamellkrem)

2 dl sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
75 g kaldt TINE Meierismør
1 ts flaksalt (kan sløyfes)

Fyll

3 stk bananer
3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker

Pynt

1 stk banan
4 ss toffee
4 ss grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. Kjør kjeks og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin til finsmulet. Smelt smør og rør inn. Press kjeksblandingen godt ned i en paiform, dekk både bunn og sider godt. Sett i kjøleskapet mens du lager toffee.
  2. Smelt sukker i en tykkbunnet kjele til gyllen karamell. Varm fløte i en annen gryte og hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Avkjøl litt før du rører inn biter med kaldt smør. Rør til slutt inn salt, og fordel over paibunnen. Spar litt til pynt. Hvis du har god tid, kan du godt sette paien i kjøleskapet så toffeen får stivne før du har i fyll.
  3. Skjær banan i skiver og fordel over toffee. Stivpisk fløte med sukker og ha kremen på toppen. Pynt med bananskiver, mer toffee og hakkede nøtter.
Tips

Den enkleste måten å lage toffee på, er å koke en hermetikkboks søt, kondensert melk i minst 3 timer. Du må passe godt på hele tiden, for dersom det ikke er nok vann i kjelen, slik at boksen dekkes helt, kan den eksplodere. Husk å avkjøle helt før du åpner boksen.

Kommentarer

 • Cecilie

  6 måneder siden
  Hvor stor skal paiformen være? :)

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   6 måneder siden
   Hei Cecilie!

   Størrelsen her er mellom 20-25cm :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat