Håndkle og blad
Banoffee pie
(3939)

Banoffee pie

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En engelsk dessertklassiker, der navnet består av hovedingrediensene: bananer og toffee (karamellkrem) i en pai. Enklere blir det nesten ikke.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Paibunn

200 gTINE Meierismør
400 gdigestive kjeks
100 ghasselnøtter

Toffee (Karamellkrem)

2 dlsukker
1 ½ dlTINE Kremfløte
75 gkaldt TINE Meierismør
1 tsflaksalt (kan sløyfes)

Fyll

3 stkbananer
3 dlTINE Kremfløte
1 sssukker

Pynt

1 stkbanan
4 sstoffee
4 ssgrovhakkede hasselnøtter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeks og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin til finsmulet. Smelt smør og rør inn. Press kjeksblandingen godt ned i en paiform, dekk både bunn og sider godt. Sett i kjøleskapet mens du lager toffee.
    2. Smelt sukker i en tykkbunnet kjele til gyllen karamell. Varm fløte i en annen gryte og hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Avkjøl litt før du rører inn biter med kaldt smør. Rør til slutt inn salt, og fordel over paibunnen. Spar litt til pynt. Hvis du har god tid, kan du godt sette paien i kjøleskapet så toffeen får stivne før du har i fyll.
    3. Skjær banan i skiver og fordel over toffee. Stivpisk fløte med sukker og ha kremen på toppen. Pynt med bananskiver, mer toffee og hakkede nøtter.
Blått hjerte
Tips!

Den enkleste måten å lage toffee på, er å koke en hermetikkboks søt, kondensert melk i minst 3 timer. Du må passe godt på hele tiden, for dersom det ikke er nok vann i kjelen, slik at boksen dekkes helt, kan den eksplodere. Husk å avkjøle helt før du åpner boksen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat