Banoffee pie

Banoffee pie

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 20 min
En engelsk dessertklassiker, der navnet består av hovedingrediensene: bananer og toffee (karamellkrem) i en pai. Enklere blir det nesten ikke.

Antall porsjoner

Ingredienser

Paibunn

200 g TINE Meierismør
400 g digestive kjeks
100 g hasselnøtter

Toffee (Karamellkrem)

2 dl sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
75 g kaldt TINE Meierismør
1 ts flaksalt (kan sløyfes)

Fyll

3 stk bananer
3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker

Pynt

1 stk banan
4 ss toffee
4 ss grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeks og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin til finsmulet. Smelt smør og rør inn. Press kjeksblandingen godt ned i en paiform, dekk både bunn og sider godt. Sett i kjøleskapet mens du lager toffee.
    2. Smelt sukker i en tykkbunnet kjele til gyllen karamell. Varm fløte i en annen gryte og hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Avkjøl litt før du rører inn biter med kaldt smør. Rør til slutt inn salt, og fordel over paibunnen. Spar litt til pynt. Hvis du har god tid, kan du godt sette paien i kjøleskapet så toffeen får stivne før du har i fyll.
    3. Skjær banan i skiver og fordel over toffee. Stivpisk fløte med sukker og ha kremen på toppen. Pynt med bananskiver, mer toffee og hakkede nøtter.
Tips!

Den enkleste måten å lage toffee på, er å koke en hermetikkboks søt, kondensert melk i minst 3 timer. Du må passe godt på hele tiden, for dersom det ikke er nok vann i kjelen, slik at boksen dekkes helt, kan den eksplodere. Husk å avkjøle helt før du åpner boksen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tonje

    10 måneder siden
    Kan man erstatte hasselnøtter med mandler?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Det skal gå helt fint, Tonje :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    11 måneder siden
    «Varm fløte i en annen gryte og hell i karamellen sakte mens du rører». Mener man at fløten skal helles i karamellen eller omvendt?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Du heller karamellen i den varme fløten :-)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat