Skip to main content

Banoffee pie

Enkel
20min

En engelsk dessertklassiker, der navnet består av hovedingrediensene: bananer og toffee (karamellkrem) i en pai. Enklere blir det nesten ikke.

4.0
(75)
Next ImageBanoffee pie

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Paibunn

400 g
digestive kjeks
100 g
hasselnøtter

Toffee (Karamellkrem)

2 dl
sukker
1 ts
flaksalt (kan sløyfes)

Fyll

3 stk
banan
1 ss
sukker

Pynt

1 stk
banan
4 ss
toffee
4 ss
grovhakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Kjør kjeks og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin til finsmulet. Smelt smør og rør inn. Press kjeksblandingen godt ned i en paiform, dekk både bunn og sider godt. Sett i kjøleskapet mens du lager toffee.

  2. Smelt sukker i en tykkbunnet kjele til gyllen karamell. Varm fløte i en annen gryte og hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Avkjøl litt før du rører inn biter med kaldt smør. Rør til slutt inn salt, og fordel over paibunnen. Spar litt til pynt. Hvis du har god tid, kan du godt sette paien i kjøleskapet så toffeen får stivne før du har i fyll.

  3. Skjær banan i skiver og fordel over toffee. Stivpisk fløte med sukker og ha kremen på toppen. Pynt med bananskiver, mer toffee og hakkede nøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Den enkleste måten å lage toffee på, er å koke en hermetikkboks søt, kondensert melk i minst 3 timer. Du må passe godt på hele tiden, for dersom det ikke er nok vann i kjelen, slik at boksen dekkes helt, kan den eksplodere. Husk å avkjøle helt før du åpner boksen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter