Banoffee pie

Banoffee pie

7
  • Enkel
  • 20 min
En engelsk dessertklassiker, der navnet består av hovedingrediensene: bananer og toffee (karamellkrem) i en pai. Enklere blir det nesten ikke.

Ingredienser

Paibunn

200 g TINE Meierismør
400 g digestive kjeks
100 g hasselnøtter

Toffee (Karamellkrem)

2 dl sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
75 g kaldt TINE Meierismør
1 ts flaksalt (kan sløyfes)

Fyll

3 stk bananer
3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker

Pynt

1 stk banan
4 ss toffee
4 ss grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeks og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin til finsmulet. Smelt smør og rør inn. Press kjeksblandingen godt ned i en paiform, dekk både bunn og sider godt. Sett i kjøleskapet mens du lager toffee.
    2. Smelt sukker i en tykkbunnet kjele til gyllen karamell. Varm fløte i en annen gryte og hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Avkjøl litt før du rører inn biter med kaldt smør. Rør til slutt inn salt, og fordel over paibunnen. Spar litt til pynt. Hvis du har god tid, kan du godt sette paien i kjøleskapet så toffeen får stivne før du har i fyll.
    3. Skjær banan i skiver og fordel over toffee. Stivpisk fløte med sukker og ha kremen på toppen. Pynt med bananskiver, mer toffee og hakkede nøtter.
Tips!

Den enkleste måten å lage toffee på, er å koke en hermetikkboks søt, kondensert melk i minst 3 timer. Du må passe godt på hele tiden, for dersom det ikke er nok vann i kjelen, slik at boksen dekkes helt, kan den eksplodere. Husk å avkjøle helt før du åpner boksen.

Kommentarer

  • Tonje

    1 år siden
    Kan man erstatte hasselnøtter med mandler?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det skal gå helt fint, Tonje :) Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Ingrid

    1 år siden
    «Varm fløte i en annen gryte og hell i karamellen sakte mens du rører». Mener man at fløten skal helles i karamellen eller omvendt?

     (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Du heller karamellen i den varme fløten :-)

       (0)

      • Eliassen

        2 måneder siden
        Dette står i oppskriften: Hell fløten sakte i karamellen mens du rører.
        Hva er best?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Hell fløten sakte i karamellen mens du rører. Du kan gjøre det med å helle karamellen over i fløten også, men du har mer kontroll med første metode :) Lykke til!

           (0)

    • Terje

      1 måneder siden
      Det står hell fløten sakte i karamellen.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat