Monkey bread

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En variasjon på den populære pull apart-desserten, der bolledeig rulles i smeltet smør med sukker og kanel, og stekes i brødform. Vår oppskrift er en kjapp versjon, som er perfekt hvis du har brødrester! 1 brød gir ca. 12 skiver.

Antall stykker

1

Utstyr

liten brødform på ca. 20x10 cm

Ingredienser

½ stkgammelt brød, helst loff
250 gTINE Meierismør
2 ½ dlsukker
2 ssmalt kanel

Til servering

3 sshonning
3 dlKesam® Vanilje

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør på lav varme og rør inn sukker og kanel.
    2. Del brødet i små biter, du kan bruke en kniv eller rive med hendene. Vend brødbitene i smørblandingen, slik at hver bit blir bløt.

      Tips:

      Du kan også bevare brødet helt og skjære ruter dypt ned i brødet, uten å kutte gjennom brødet. Dytt hele brødet ned i en ildfast form og hell smørblandingen ned i furene. Stek som beskrevet.

    3. Press blandingen godt ned i en liten brødform (20 x 10 cm), det skal være skikkelig sammenpakket. Stek i ovnen til gyllent, ca. 25 minutter. Avkjøl slik at brødet setter seg og skjer i skiver. Server med honning og Kesam®.

Tips:

Bruk muffinsformer heller enn brødform, husk bare å redusere steketiden til ca. 10 minutter.

Kommentarer

  Legg til kommentar