Monkey bread
Enkel•40 min25 min
En variasjon på den populære pull apart-desserten, der bolledeig rulles i smeltet smør med sukker og kanel, og stekes i brødform. Vår oppskrift er en kjapp versjon, som er perfekt hvis du har brødrester! 1 brød gir ca. 12 skiver.
Ingredienser
Antall stykker
-
½ stkgammelt brød , helst loff
-
250 g
-
2 ½ dlsukker
-
2 ssmalt kanel
Til servering
-
3 sshonning
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør på lav varme og rør inn sukker og kanel.
-
2
Del brødet i små biter, du kan bruke en kniv eller rive med hendene. Vend brødbitene i smørblandingen, slik at hver bit blir bløt.
Tips
Du kan også bevare brødet helt og skjære ruter dypt ned i brødet, uten å kutte gjennom brødet. Dytt hele brødet ned i en ildfast form og hell smørblandingen ned i furene. Stek som beskrevet.
-
3
Press blandingen godt ned i en liten brødform (20 x 10 cm), det skal være skikkelig sammenpakket. Stek i ovnen til gyllent, ca. 25 minutter. Avkjøl slik at brødet setter seg og skjer i skiver. Server med honning og Kesam®.