Monkey bread

Monkey bread

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
  • 25 min
En variasjon på den populære pull apart-desserten, der bolledeig rulles i smeltet smør med sukker og kanel, og stekes i brødform. Vår oppskrift er en kjapp versjon, som er perfekt hvis du har brødrester! 1 brød gir ca. 12 skiver.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

liten brødform på ca. 20x10 cm
½ stk gammelt brød , helst loff
250 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
2 ss malt kanel

Til servering

3 ss honning
3 dl Kesam® Vanilje

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør på lav varme og rør inn sukker og kanel.
    2. Del brødet i små biter, du kan bruke en kniv eller rive med hendene. Vend brødbitene i smørblandingen, slik at hver bit blir bløt.
      Tips!

      Du kan også bevare brødet helt og skjære ruter dypt ned i brødet, uten å kutte gjennom brødet. Dytt hele brødet ned i en ildfast form og hell smørblandingen ned i furene. Stek som beskrevet.

    3. Press blandingen godt ned i en liten brødform (20 x 10 cm), det skal være skikkelig sammenpakket. Stek i ovnen til gyllent, ca. 25 minutter. Avkjøl slik at brødet setter seg og skjer i skiver. Server med honning og Kesam®.
Tips!

Bruk muffinsformer heller enn brødform, husk bare å redusere steketiden til ca. 10 minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat