Skip to main content

Monkey bread

Enkel
40min

En variasjon på den populære pull apart-desserten, der bolledeig rulles i smeltet smør med sukker og kanel, og stekes i brødform. Vår oppskrift er en kjapp versjon, som er perfekt hvis du har brødrester! 1 brød gir ca. 12 skiver.

4.0
(63)
Next ImageMonkey bread

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

0.5 stk
gammelt brød, helst loff
2.5 dl
sukker
2 ss
malt kanel

Til servering

3 ss
honning

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør på lav varme og rør inn sukker og kanel.

  2. Del brødet i små biter, du kan bruke en kniv eller rive med hendene. Vend brødbitene i smørblandingen, slik at hver bit blir bløt.

    Tips

    Du kan også bevare brødet helt og skjære ruter dypt ned i brødet, uten å kutte gjennom brødet. Dytt hele brødet ned i en ildfast form og hell smørblandingen ned i furene. Stek som beskrevet.

  3. Press blandingen godt ned i en liten brødform (20 x 10 cm), det skal være skikkelig sammenpakket. Stek i ovnen til gyllent, ca. 25 minutter. Avkjøl slik at brødet setter seg og skjer i skiver. Server med honning og Kesam®.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk muffinsformer heller enn brødform, husk bare å redusere steketiden til ca. 10 minutter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter