Eton mess

(22)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Desserten heter ikke mess fordi den er så grisete, men fordi den oppsto i messa (kjøkkenet) på den engelske kostskolen Eaton. Vi oppfordrer likevel til å være litt mer uformell i serveringen – gi alle en gaffel og hugg inn. Hjemmelaget Eton mess med jordbær, marengs og krem er raskt og enkelt å lage.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlTINE Kremfløte
4 dlpikekyss
4 dljordbær
2 dljordbærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Pisk fløte til stiv krem. Del jordbær i biter og knus pikekyssene lett.

      Tips:

      Du kan fint bruke det du har av ferske eller frosne bær, og banan er et deilig tillegg. Dessuten kan iskrem være et godt alternativ til krem – eller kjør på og bruk begge deler.

    2. Ha jordbærbiter utover et serveringsfat, ha over krem og topp med knust marengs, jordbærsyltetøy og flere jordbærbiter. Server!

Tips:

Du kan naturligvis anrette desserten i porsjonsformer og servere en til hver.

Kommentarer

  Legg til kommentar