Oreokake

Oreokake

51
  • Enkel
  • 120 min
Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Ingredienser

Utstyr

Kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm

BUNN

300 g oreokjeks
100 g TINE Meierismør

OSTEKREM

250 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ½ dl melis
2 dl TINE Kremfløte
100 g oreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

100 g kokesjokolade
2 stk egg
1 ½ dl TINE Kremfløte
½ ts vaniljesukker

TOPPING

2 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
150 g oreokjeks

Slik gjør du det

    1. Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
    2. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
      Tips!

      Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.

  1. Ostekrem

    1. Visp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter.
      Tips!

      Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.

  2. Sjokolademousse

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Topping

    1. Gjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.

Kommentarer

  • Linn

    27 dager siden
    Hei!
    I filmen har de ei heil skål med eggehviter. Får de all den eggehviten av kun 2 egg? Kaka mi sto over natten men mousse vart likevell ikkje stiv nok. Den seig av kaka.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      24 dager siden
      Hei Linn,

      Det er kun brukt eggehvitene til 2 egg i denne oppskriften. Kanskje du ikke pisket de lenge nok slik at de ikke har blitt stive nok. Vi håper kaken smakte :)

       (1)


  • Elise

    1 måneder siden
    Kan kremost erstattes av noe annet ?ikke så stor favoritt av kremost..

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Dessverre blir ikke kaken det samme uten kremosten for å lage ostekremen.

      Det smaker ikke mye av Kremgo Naturell så anbefaler deg å lage kaken og prøve :)

       (1)


  • iben

    1 måneder siden
    ELSKER OROE

     (2)


  • Aurora

    2 måneder siden
    Hei, jeg har tenkt til å lage denne til helga med en venninne som er laktoseintolerang og lurte på det påvirker smaken?

     (3)

    • Marit M , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Aurora!

      Det skal gå veldig fint å lage denne kaken laktosefri. Det er bare å bytte ut smør, kremost og kremfløte med laktosefrie alternativer.

      Det eneste jeg kan tenke meg som kan gjøre noe endring i smaken er om du muligens må bytte ut kjeksen til laktosefri Oreo kjeks, da det kan være spor av melk i den orginale Oreokjeksen. Men tror kaken fortsatt vil smake nydelig! Go bakst! :)

       (1)


  • B

    2 måneder siden
    har 50g for lite philadelphia hva kan jeg bruke

     (5)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei,

      Du kan bruke 50 gram Kremgo Naturell eller så er det beste å dra ut å handle inn så du har nok :)

       (2)


  • Kjetil

    4 måneder siden
    Hvorfor må det være meierismør?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det må ikke være det, men det gir best smak ;) Anbefales å bruke meieriesmør Kjetil :)

       (2)

      • Kjetil

        4 måneder siden
        Ok jeg brukte anen type smør

         (4)


  • R

    5 måneder siden
    Her raste hele kaka sammen da jeg tok vekk kakeformen. I tillegg var bunnen steinhard. Hva gjør jeg feil? ????

     (5)

    • R

      5 måneder siden
      (Og jeg avkjølte kaka i to timer før servering)

       (2)

    • Olaug

      5 måneder siden
      Jeg har selv ikke laget oreokake, men har lært meg aldri å trykke smør og kjeksblandingen ned i kakeformen, da blir kaken garantert hard. Legger bare løst nedi og glatter lett. Tar heller ikke kaka av kakeformbunnen ved servering

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei,

      Årsaken til at kaken raste sammen er nok at den ikke har stått lenge nok i kjøleskapet. Under laging skal kaken stå opp til 3 timer i kjøleskapet for¨å stivne og anbefaler at den får stå enda lenger i kjøleskapet før servering slik at alle lagene får satt seg ordentlig.

      Om bunnen ble veldig hard kan du forsøke å ikke trykke den like mye ned neste gang og se om det blir ett bedre resultat da :)

       (0)

    • Nora

      26 dager siden
      Bunnen var nok hard fordi den ble «presset» for hardt sammen

       (0)


  • Inger Sofie

    7 måneder siden
    Hei! Smaker denne like godt etter 2-3 dager i kjøleskap?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Inger,

      Ja det gjør den så lenge den er pakket inn godt og det ikke er kuttet løk eller sitrus i kjøleskapet som kan smitte på smak :)

       (1)


  • Kristina

    10 måneder siden
    Hei ! skal det bare inn en eggeplomme eller hele egget i sjokoladen ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Det er kun eggeplommen som skal i, Kristina :) Lykke til!

       (1)


  • Mina

    12 måneder siden
    Hei! Jeg lurte på hvor stiv sjokolade moussen blir? Jeg har laget det før men da ble den ganske bløt og holdt ikke formen i lengre tid, den rant utover etter å ha stått i ca. en dag.
    Håper dere kan svare på det!

     (1)

    • Lena Straume

      12 måneder siden
      Vi anbefaler å ha i en plate eller to med gelatin (følg bruksanvisningen på pakken) i ostekremen.

       (1)

      • Marianne

        11 måneder siden
        Hei :-) Skal gelatinen i moussen, eller ostekremen? I oppskrifta oppfatter jeg det som den skal være i ostekremen, og dere skriver her i moussen?

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          11 måneder siden
          Hei Marianne,

          Gelatinen kan du ha i ostekremen. Jeg forstår at det ble litt misvisende i forhold til det forrige svaret, men dette har vi endret på nå :) Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det. God bakst!

           (1)


Det er mye kjærlighet i god mat