Oreokake

Oreokake

101
  • Enkel
  • 120 min
Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Ingredienser

Utstyr

Kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm

BUNN

300 g oreokjeks
100 g TINE Meierismør

OSTEKREM

250 g TINE Kremgo® Naturell
2 ½ dl melis
2 dl TINE Kremfløte
100 g oreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

100 g kokesjokolade
2 stk egg
1 ½ dl TINE Kremfløte
½ ts vaniljesukker

TOPPING

2 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
150 g oreokjeks

Slik gjør du det

    1. Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
    2. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
      Tips

      Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.

  1. Ostekrem

    1. Visp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter.
      Tips

      Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.

  2. Sjokolademousse

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Topping

    1. Gjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.

Kommentarer

  • Mari

    20 dager siden
    Hei!
    Kan denne lages og fryses ned et par dager i forveien?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      16 dager siden
      hei Mari!

      Vi anbefaler ikke å fryse ned denne kaken, da konsistensen kan endre seg. :)

       (0)

      • Aurora

        8 dager siden
        Hva om jeg står over det øverste kremlaget? Jeg vil pynte den og «trenger» å få helt mirror glaze på. Men da skal jo kaken helst være frossen :/ Burde jeg bare ikke lage oreokake?

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat