Oreokake

Oreokake

88
  • Enkel
  • 120 min
Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Ingredienser

Utstyr

Kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm

BUNN

300 g oreokjeks
100 g TINE Meierismør

OSTEKREM

250 g TINE Kremgo® Naturell
2 ½ dl melis
2 dl TINE Kremfløte
100 g oreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

100 g kokesjokolade
2 stk egg
1 ½ dl TINE Kremfløte
½ ts vaniljesukker

TOPPING

2 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
150 g oreokjeks

Slik gjør du det

    1. Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
    2. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
      Tips!

      Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.

  1. Ostekrem

    1. Visp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter.
      Tips!

      Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.

  2. Sjokolademousse

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Topping

    1. Gjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.

Kommentarer

  • Nora

    1 måneder siden
    Jeg lagde denne kaken igår og den smakte veldig bra. Men det var et problem, bunnen satt helt fast på kakefatet så det var veldig vanskelig å få den opp. Hva kan jeg gjøre bedre neste gang?

     (0)

    • Kathrin Lillestøl

      1 måneder siden
      Anbefaler deg å smøre bakepapiret og formen rundt med smeltet meierismør eller en nøytral olje, så fester den seg ikke

       (1)


  • Kjersri

    3 måneder siden
    Denne kaka er jo helt nydelig! Selv liker jeg litt større bunn og bruker kanskje heller 450g kjeks å litt ekstra Smør

     (0)


  • Simen

    4 måneder siden
    Lagde den idag, og eg har svært lite erfaring med kakebaking. Resultatet blei heilt fantastisk egentlig. Moussen blei relativt fast og fin og kaka smakte veldig bra. Eg komprimerte bunnen vel mykje så det blei litt vanskelig å dele den opp, men heldigvis var fyllet såpass solid at den ikkje datt ifra kvarandre.
    Anbefaler denne oppskriften og kjem garantert til å bruke den neste gang 😊

     (6)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Ja øvelse gjør mester! Morro å se at bakingen ga mersmak! Go bakst videre! :)

       (0)


  • Lene Marie

    4 måneder siden
    Hei,
    Jeg har laget denne kaken, og laget moussen akkurat som det står jeg skal. Den stod i kjøleskap i et halvt døgn før jeg serverte den, men moussen rant ut når jeg serverte. Hva kan jeg gjøre??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Lene Marie,

      Så leit at den rant utover når du serverte.

      Her er det viktig å ikke vispe for mye, men heller prøve å vende inn når man blander sammen slik at luften og fastheten blir slått ut under visping. Håper du prøver igjen og blir fornøyd :)

       (2)


  • Live

    4 måneder siden
    Jeg skal lage kaken i dag og spise den i morgen. Bør jeg putte på toppingkremen i dag eller i morgen?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Live,

      Lag ferdig kaken og heller pynt med topping rett før servering :)

      God bakst!

       (0)

    • Yusuf

      4 måneder siden
      I morgen👍

       (0)


  • Siv

    4 måneder siden
    Holder tipping seg fin etter en dag i kjøleskapet? Eller skal jeg lage den samme dag som kaken blir servert?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Siv!

      Toppingen holder seg fint i et par dager i kjøleskapet. Da med lokk over kaken. :) Eventuelt kan du strø over kjeksen rett før servering da denne ikke holder seg like sprø i kjøleskap som på kjøkkenbenken. Go bakst!

       (0)


  • Live

    5 måneder siden
    Hva mener dere med at formen skal være uten bunn?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Live, Du setter springform-kanten rett på fatet eller tallerken du skal ha kaken på og lager bunnen rett på dette :)

       (0)


  • Marita

    5 måneder siden
    Jeg laget kaken i går, og har stått i kjøleskap siden. Holder den seg god til i morgen ? Den er ikke blitt kuttet opp eller noe😊

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Marita,

      Kaken holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager :) Ha en fin dag!

       (3)

      • Emma

        4 måneder siden
        Holder toppingen seg også fin etter en dag i kjøleskapet? Eller bør jeg lage den samme dag?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          4 måneder siden
          For å ikke få noen tørr "hinne" på toppen eller utkant av kaken, er det greit å ha den i kjøleskapet med et type lokk om det er mulig.

          Dette hjelper også mot andre smaker/lukter som kaken kan ta til seg inne i kjøleskapet som løk og lignenen.

           (0)


  • Kristin

    5 måneder siden
    Kan man bruke denne oppskriften til mufins?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Kristin,

      Anbefaler deg ikke å bruke denne oppskriften, men bruk heller denne: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/scones-og-muffins/oreo-cupcakes

      Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Hei

    5 måneder siden
    Er de best med lys eller mørk kokesjokolade?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei,

      Det er en smakssak om hva man foretrekker :) Jeg foretrekker den mørke! Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat