Oreokake

(373)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Antall porsjoner

8

Utstyr

Kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm

Ingredienser

BUNN

300 goreokjeks
100 gTINE Meierismør

OSTEKREM

250 gTINE Kremgo’® Naturell
2 ½ dlmelis
2 dlTINE Kremfløte
100 goreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

200 gkokesjokolade
4 stkegg
3 dlTINE Kremfløte
1 tsvaniljesukker

TOPPING

2 dlTINE Kremfløte
1 sssukker
150 goreokjeks
 Les kommentarer (20) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
    2. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

      Tips:

      Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.

  • Ostekrem

    1. Visp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter.

      Tips:

      Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.

  • Sjokolademousse

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

      Tips:

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
  • Topping

    1. Gjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.

Kommentarer

  Legg til kommentar