Oreokake

Oreokake

Kommentarer 38
  • Enkel
  • 120 min
Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm

BUNN

300 g oreokjeks
100 g TINE Meierismør

OSTEKREM

250 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ½ dl melis
2 dl TINE Kremfløte
100 g oreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

TOPPING

2 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
150 g oreokjeks

Slik gjør du det

    1. Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
    2. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
      Tips!

      Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.

  1. Ostekrem

    1. Visp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter.
      Tips!

      Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.

  2. Sjokolademousse

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Topping

    1. Gjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • R

    23 dager siden
    Her raste hele kaka sammen da jeg tok vekk kakeformen. I tillegg var bunnen steinhard. Hva gjør jeg feil? ????

    Kommenter  (0)

    • R

      23 dager siden
      (Og jeg avkjølte kaka i to timer før servering)

      Kommenter  (0)

    • Olaug

      21 dager siden
      Jeg har selv ikke laget oreokake, men har lært meg aldri å trykke smør og kjeksblandingen ned i kakeformen, da blir kaken garantert hard. Legger bare løst nedi og glatter lett. Tar heller ikke kaka av kakeformbunnen ved servering

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      19 dager siden
      Hei,

      Årsaken til at kaken raste sammen er nok at den ikke har stått lenge nok i kjøleskapet. Under laging skal kaken stå opp til 3 timer i kjøleskapet for¨å stivne og anbefaler at den får stå enda lenger i kjøleskapet før servering slik at alle lagene får satt seg ordentlig.

      Om bunnen ble veldig hard kan du forsøke å ikke trykke den like mye ned neste gang og se om det blir ett bedre resultat da :)

      Kommenter  (0)


  • Inger Sofie

    3 måneder siden
    Hei! Smaker denne like godt etter 2-3 dager i kjøleskap?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Inger,

      Ja det gjør den så lenge den er pakket inn godt og det ikke er kuttet løk eller sitrus i kjøleskapet som kan smitte på smak :)

      Kommenter  (1)


  • Kristina

    6 måneder siden
    Hei ! skal det bare inn en eggeplomme eller hele egget i sjokoladen ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det er kun eggeplommen som skal i, Kristina :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Mina

    8 måneder siden
    Hei! Jeg lurte på hvor stiv sjokolade moussen blir? Jeg har laget det før men da ble den ganske bløt og holdt ikke formen i lengre tid, den rant utover etter å ha stått i ca. en dag.
    Håper dere kan svare på det!

    Kommenter  (2)

    • Lena Straume

      8 måneder siden
      Vi anbefaler å ha i en plate eller to med gelatin (følg bruksanvisningen på pakken) i ostekremen.

      Kommenter  (1)

      • Marianne

        7 måneder siden
        Hei :-) Skal gelatinen i moussen, eller ostekremen? I oppskrifta oppfatter jeg det som den skal være i ostekremen, og dere skriver her i moussen?

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          7 måneder siden
          Hei Marianne,

          Gelatinen kan du ha i ostekremen. Jeg forstår at det ble litt misvisende i forhold til det forrige svaret, men dette har vi endret på nå :) Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det. God bakst!

          Kommenter  (3)


  • Maria

    9 måneder siden
    Jeg glemte helt å vispet inn eggeplommene i sjokolademoussen.... gravidtåke.. Er det fryktelig dumt? ??

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Maria,

      I Norge er vi så heldig stilt at vi ikke har de samme utfordringene som ellers i Europa og verden hva gjelder risiko for salmonella i egg. Derfor tror jeg du kan være helt trygg, selv om du har spist en rå eggeplomme. Men det er sikkert greit å være litt føre var og heller gå over til å spise stekt/kokt egg fra nå av.



      http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/egg/egg_og_salmonella

      Kommenter  (2)

      • Marthe

        3 måneder siden
        Skal det ikke være rå eggeplomme i sjokoladen til sjokolademoussen?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          3 måneder siden
          Hei Marthe,

          I trinn 4 står det at man skal røre inn en og en eggeplomme, disse er da rå. God bakst!

          Kommenter  (0)


  • Maya

    11 måneder siden
    Hei! Er det umulig å bruke en form på 28 cm?

    Kommenter  (5)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Absolutt ikke, Maya, men da vil jo ikke kaken bli like høy ettersom den fordeler seg på større flate :)

      Kommenter  (2)


  • Ole Andreas

    11 måneder siden
    Hei, laget den tidligere idag. Da jeg tok av formen begynte moussen å renne overalt! Hva kan problemet være? Sørget for å piske eggehvitene til de stivnet.
    Smakte helt nydelig, er kvalm fremdeles XD

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ole Andreas,

      Så leit at moussen begynte å renne, Husket du å la den stå i kjøleskapet -2 time før du tok av formen? Så bra det smakte ;) God jul!

      Kommenter  (1)


  • Farsdag <3

    1 år siden
    Hei, det står at den skal serveres med en gang. Er det mulig å lage den dagen før og la den stå kaldt?

    Kommenter  (13)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Hans,

      Håper du fikk lagd kaken til farsdag :) Oreokake kan fint stå i kjøleskapet og serveres dagen etterpå :) Husk å plastre den godt inn. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Anita Vilholm

    1 år siden
    Bunnen til oriokaken bruker dere helle kjeksen eller tar dere av kremen i midten???Det står liksom ikke noen plass utenom du ser toppen bruke dere kjeksen slik den er..Men resten vet vi jo ikke om d er kun kjeksen uten kremen i midten eller ei..Håper dere kan svare meg snarest på det då eg tenkte å lage den i dag

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anita,

      I denne kaken skal du bruke hele kjeksen med kremen i :) God bakst!

      Kommenter  (1)

      • Anita Vilholm

        1 år siden
        Hei igjen!!Vekta mi gikk i gulvet og eg må ta d på øyemål??Skal bunnen være litt seig deiget eller sandet???

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Anita,

          Så leit at vekten gikk i gulvet. Bunnen skal lages av 300 gram oreokjeks, i enpakke er det 250 gram, så 1 og cirka 1/4 pakke så blir bunnen perfekt :) Lykke til!

          Kommenter  (2)


  • Jeanette Eriksen

    1 år siden
    Kan eg bruke sjokolademousse i pose?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Jeanette, Det går nok bra, men anbefaler deg å prøve å lage hjemmelaget for å få best smak :)Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat