Verdens beste vafler

(3092)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjømannskirken har servert vafler til nordmenn i utlandet i snart 150 år. Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
1 dlsukker
2 dlTINE Skumma Kulturmjølk
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dlvann
350 ghvetemel
1 tsbakepulver
½ tsnatron
1 tsvaniljesukker
½ tskardemomme
125 gsmeltet TINE Meierismør
 Les kommentarer (291) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.

      Tips:

      En porsjon vaffelrøre gir deg 10-15 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.

       

    2. La røren svelle i ca 15 minutter.
    3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
    4. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

Tips:

Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentarer

  Legg til kommentar