Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

336
  • Enkel
  • 30 min
Verdens beste vaffelrøre! Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Ingredienser

2 stk egg
1 dl sukker
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
125 g smeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.
      Tips!
      En porsjon vaffelrøre gir deg 10-15 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.
    2. La røren svelle i ca 15 minutter.
    3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
    4. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.
Tips!
Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentarer

  • Sukhan

    23 dager siden
    Hei,
    Mangler bakepulver, bør jeg ha i mer natron for å kompensere dette? I så fall hvor mye?

    Kan deigen fryses? Gjøres dette Før eller etter at man har latt deigen stå litt

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Hei Sukhan!

      Ja du kan bare ha i litt mer natron. Jeg hadde bare hatt i en teskje natron om jeg ikke hadde hatt bakepulver. Natron har litt sterkere virking enn bakepulver.

      Vaffelrøre kan fryses. Det går helt fint. Den kan godt stå å "sette seg" litt før du fryser den, så er den klar til bruk når du tar den opp. :)

       (1)


  • René

    1 måneder siden
    Hei. Skal smøret i røra, eller er den til jernet?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei René,

      Smøret skal i røren før du begynner å steke vaflene:) Lykke til!

       (1)


  • Inga og Nora

    1 måneder siden
    Vi gleder meg til og smake. Vi skal begyne og steke de nå????

     (6)


  • Charlotte

    1 måneder siden
    Hei, skal lage vafler til mamma men vi har ikke skumma kultur melk. Kan jeg bruke lett melk og hvor mye skal jeg bruke av melken?

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Charlotte,

      Du kan fint bruke lettmelk og det skal være 2 dl med melk :) Lykke til!

       (0)


  • Ragna

    2 måneder siden
    Tenkte å lage ca 12 vafler, også står det at jeg trenger 22 egg! Hvorfor så mange? Trenger man så mange egt?

     (4)

    • Josefin

      2 måneder siden
      Hei, en porsjon gir deg 10-15 vaffler. Du trenger kun 2 egg.

       (1)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        1 måneder siden
        Hei Josefin!

        Det stemmer at du trenger kun 2 egg til 10-15 vafler. :)

         (1)

    • Nora og inga

      1 måneder siden
      Nei det er 10-15 porsjoner i en antal porsjoner????

       (1)


  • Marie

    2 måneder siden
    Hei jeg er en 11 år gammel jente å lurer på om det gån ann å bytte skumma kulturmjølk med vanlig lett melk vis man ikke har skumma kulturmjølk?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Marie,

      Du kan fint bytte ut skummet kulturmjølk med vanlig melk :) Lykke til!

       (1)


  • lulya

    3 måneder siden
    Hei er det greit å bytte Skumma kulturmelk med vanlig kulturmelk????

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Lulya,

      Du kan fint bruke vanlig kulturmelk :)

       (1)


  • Anita

    4 måneder siden
    hvor lenge kan røra stå til heving ? blir det for mye med flere timer . at det skjer noe skjemisk, - lagde røre med kefir engang å lot det stå lenge,men de ble ikke tykke å fine

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Røren kan stå å svelle på benken i en halvtime - times tid, men om du ønsker å la den stå lenger setter du den i kjøleskapet godt plastret :) Da kan den fint stå en dag eller to. Lykke til!

       (1)

    • Nor

      1 måneder siden
      Man skal la den stå i 15 minutter

       (0)


  • Espen

    5 måneder siden
    Jeg har faktisk aldri fulgt noen oppskrift til vaffelrøre. Men jeg pisker noen egg og en god dæsj med sukker til nesten eggedosis. Så tilsetter jeg ca en liter med væske som inneholder gjerne kefir, rømme og fløte. Så en klunk smeltet meierismør og en god knype kardemomme og vaniljesukker eller noen dråper vaniljeessens.Men jeg lurer litt på oppskriften her, hvorfor vann? Er det for å få dem litt sprø?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Espen

      Dette er en oppskrift fra sjømannskirken i København og det er de som har utviklet den.

      Vannet har dem kanskje hatt oppi for at røren ikke skal bli for tykk?

      Ønsker deg en god vaffel dag videre!

       (0)

      • Anita

        4 måneder siden
        hva er forskjelen på kefir og kulturmjølk?
        og har hørt at ikke bakepulver er bra når en bruker kefir eller kultur - er dette riktig ser at det står både natron og bakepulver , men vær gang jeg steker til meg selv blir røra ikke helt bra tynne vafler jeg vil gjerne ha de tykke og gode

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei Anita,

          Kefir blir syrnet med en blanding av melkesyrebakterier og gjær. Produksjonen er mer komplisert og arbeidskrevende enn med kulturmelk, som kun blir syrnet med melkesyrebakterier. I tillegg er kefir produsert etter økologiske prinsipper. Det er riktig at det både skal være natron og bakepulver i denne oppskriften og bakepulveret har ikke noe negativ effekt sammen med kefir eller kulturmjølk :)

          Husker du å la røren stå å svelle en god stund før du begynner å steke de? Dette gjør resultatet mer luftig.

           (1)

        • Anita

          4 måneder siden
          glemte og si at jeg også tok mye mer natron en det stod og bakepulver - blir det galt

           (1)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            4 måneder siden
            Hei igjen Anita :) Anbefaler ikke å ha i mer Natron og bakepulver enn det står i oppskriften.

             (1)


  • Ingrid

    5 måneder siden
    Hvorfor har dere fjernet oppskriften som het «hjemmelaget vaffelrøre»?? Kommer bare inn på denne, men jeg vil ha den gamle gode..

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Ingrid, om du sender en epost til forbruker@tine.no vil de sende deg oppskriften du ønsker på Pdf-fil :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat