Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

362
  • Enkel
  • 30 min
Verdens beste vaffelrøre! Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Ingredienser

2 stk egg
1 dl sukker
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
125 g smeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.
      Tips!
      En porsjon vaffelrøre gir deg 10-15 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.
    2. La røren svelle i ca 15 minutter.
    3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
    4. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.
Tips!
Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentarer

  • Emma

    9 dager siden
    Kan man bruke flytende smør istedenfor smeltet?

     (0)


  • Ina

    13 dager siden
    Mine vaffler ble litt tørre hva skjedde??

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Ina!

      Så rart at du fikk tørre vafler. Om du bruker kulturmelk som er nevnt i oppskriften, skal ikke det skje.

      Om du ønsker, kan du prøve et av tipsene som står under oppskriften. ferdig kokt risengrynsgrøt eller rømme, vil løfte vaffelen din til et nytt nivå! :)

       (0)


  • Ava

    15 dager siden
    Jeg elsker vaflene fra tine!

     (1)


  • Lars

    29 dager siden
    Hvor mue muskat skal man ha i disse vaflene ijen?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      29 dager siden
      Smak til etter eget ønske, men 1 ts er fint :)

       (1)


  • Martine

    1 måneder siden
    Hvor mange vaffler er en porson

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Martine,

      Det blir cirka 10-15 vafler av 1 porsjon :)

       (0)


  • Oss

    1 måneder siden
    Hvor mange vafler lager man med i posjon???

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei,

      Av en porsjon blir det cirka 10-15 vaffel plater :)

       (0)


  • Shigeo

    1 måneder siden
    Kor mange vafla e det i en porsjon

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det er cirka 10-15 plater i en oppskrift :)

      God matlaging!

       (0)


  • Miriam

    1 måneder siden
    Hei :)
    Jeg lurte på om man kan bruke Nido altså pulvermelk, isteden for vanlig melk?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Miriam,

      Du kan helt sikkert bruke pulvermelk, men du må blande den ut til du får riktige forhold.

      God bakst!

       (1)

    • mathis

      21 dager siden
      ja.

       (0)


  • Sofie , Kokk og kundekonsulent

    1 måneder siden
    Dette er vår beste vaffeldeig:) Ikke glem ei toppa teskje muskat for ekstra digge vafler:)

     (2)

    • Tone , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det var sykt digg med muskat! Vi lagde to forskjellige rører, og røren med muskat var definitivt best! Anbefales. Takk for tips!

       (0)


  • Geir

    2 måneder siden
    Hvorfor lettmelk og skummet kultur når det skal tilsettes smør?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Geir!

      Du kan bruke både lettmelk og helmelk om du ønsker. Skumma kultur er med for å få den konsistensen som er ønsket i denne oppskriften.

      Når man har smør i vaffelrøre, så er dette både for smak men også for at det skal være enkelt å få vaffelen ut av hjernet. :)

       (2)

      • Ragnhild

        2 måneder siden
        Må man ha dobbelt av smør når man dobler oppskriften

         (1)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          2 måneder siden
          Ja det er greit å doble mengde smør også. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat