Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Kommentarer 322
  • Enkel
  • 30 min
Verdens beste vaffelrøre! Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk egg
1 dl sukker
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
125 g smeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.
      Tips!
      En porsjon vaffelrøre gir deg 10-15 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.
    2. La røren svelle i ca 15 minutter.
    3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
    4. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.
Tips!
Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.
Kommentar

Kommentarer

  • lulya

    28 dager siden
    Hei er det greit å bytte Skumma kulturmelk med vanlig kulturmelk????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      27 dager siden
      Hei Lulya,

      Du kan fint bruke vanlig kulturmelk :)

      Kommenter  (0)


  • Anita

    2 måneder siden
    hvor lenge kan røra stå til heving ? blir det for mye med flere timer . at det skjer noe skjemisk, - lagde røre med kefir engang å lot det stå lenge,men de ble ikke tykke å fine

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Røren kan stå å svelle på benken i en halvtime - times tid, men om du ønsker å la den stå lenger setter du den i kjøleskapet godt plastret :) Da kan den fint stå en dag eller to. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Espen

    3 måneder siden
    Jeg har faktisk aldri fulgt noen oppskrift til vaffelrøre. Men jeg pisker noen egg og en god dæsj med sukker til nesten eggedosis. Så tilsetter jeg ca en liter med væske som inneholder gjerne kefir, rømme og fløte. Så en klunk smeltet meierismør og en god knype kardemomme og vaniljesukker eller noen dråper vaniljeessens.Men jeg lurer litt på oppskriften her, hvorfor vann? Er det for å få dem litt sprø?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Espen

      Dette er en oppskrift fra sjømannskirken i København og det er de som har utviklet den.

      Vannet har dem kanskje hatt oppi for at røren ikke skal bli for tykk?

      Ønsker deg en god vaffel dag videre!

      Kommenter  (0)

      • Anita

        2 måneder siden
        hva er forskjelen på kefir og kulturmjølk?
        og har hørt at ikke bakepulver er bra når en bruker kefir eller kultur - er dette riktig ser at det står både natron og bakepulver , men vær gang jeg steker til meg selv blir røra ikke helt bra tynne vafler jeg vil gjerne ha de tykke og gode

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Hei Anita,

          Kefir blir syrnet med en blanding av melkesyrebakterier og gjær. Produksjonen er mer komplisert og arbeidskrevende enn med kulturmelk, som kun blir syrnet med melkesyrebakterier. I tillegg er kefir produsert etter økologiske prinsipper. Det er riktig at det både skal være natron og bakepulver i denne oppskriften og bakepulveret har ikke noe negativ effekt sammen med kefir eller kulturmjølk :)

          Husker du å la røren stå å svelle en god stund før du begynner å steke de? Dette gjør resultatet mer luftig.

          Kommenter  (0)

        • Anita

          2 måneder siden
          glemte og si at jeg også tok mye mer natron en det stod og bakepulver - blir det galt

          Kommenter  (0)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            2 måneder siden
            Hei igjen Anita :) Anbefaler ikke å ha i mer Natron og bakepulver enn det står i oppskriften.

            Kommenter  (0)


  • Ingrid

    3 måneder siden
    Hvorfor har dere fjernet oppskriften som het «hjemmelaget vaffelrøre»?? Kommer bare inn på denne, men jeg vil ha den gamle gode..

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Ingrid, om du sender en epost til forbruker@tine.no vil de sende deg oppskriften du ønsker på Pdf-fil :)

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    7 måneder siden
    Elevrådet på skolen skal selge vafler... det er over 400 elever, og vi må beregne 1 plate (minst) på hver elev. Hva blir oppskriften da?

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Ingrid,

      Om dere ganger oppskriften 27 ganger vil dere ha 1 plate per person. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Fride

    8 måneder siden
    Har prøvd flere vaffeloppskrifter, men dette er absolutt den beste! Sløyfer kardemomme siden jeg ikke er så glad i det i vafler, og i dag hadde jeg ikke kulturmjølk, så brukte rester av pisket krem i stedet. Fungerte veldig bra.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så hyggelig å høre. Fride :) Enig med deg at dette er verdens beste vafler. God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Isak

    8 måneder siden
    Mulig å erstatte kulturmelka med noe annet? Rømme kanskje?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Du kan fint erstatte kulturmelk med rømme :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Vilde

    9 måneder siden
    350g hvetemel??? Dette stemmer ikle fikk jo bolledeig!

    Kommenter  (5)

    • Sindre , Kundekonsulent

      9 måneder siden
      Åh, det var synd å høre at vaffelrøren ikke fikk riktig konsistens. Vi anbefaler å ha litt og litt hvetemel i røren til det er passe, dette er fordi hvetemel inneholder fuktighet og det kan ha betydning for konsistensen.



      Kommenter  (1)


  • mourad

    10 måneder siden
    hei, må jeg putte 17,5 dl melk eller velge mellom en av dem???
    10 dl TINE Skumma Kulturmjølk
    7 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

    Kommenter  (3)

    • Hege , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Mourad! Det stemmer at man skal bruke både kulturmjølk og vanlig lettmelk i denne oppskriften. For å lage 10-15 vafler trenger du 2 dl kulturmjølk og 1,5 dl lettmelk. God vaffelbakst!

      Kommenter  (12)


  • Elii

    10 måneder siden
    De er gode men jeg er 10år og jeg syntes det var litt mye dei for 2 personer..
    ??

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Elii,

      1 porsjon vaffelrøre gir cirka 10-13 plater og det kan være mye til en porsjon :) Om du kun skal lage til deg selv neste gang kan du fint halvere oppskriften. God bakst!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat