Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

385
  • Enkel
  • 30 min
Verdens beste vaffelrøre! Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Ingredienser

2 stk egg
1 dl sukker
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
125 g smeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.
      Tips!
      En porsjon vaffelrøre gir deg 10-15 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.
    2. La røren svelle i ca 15 minutter.
    3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
    4. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.
Tips!
Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentarer

  • Charles Maramba

    2 dager siden
    Hei. denne var ikke særlig god siden røra stivna helt. kunne ikke brukes i det hele tatt, og jeg brukte også mye penger på ingrediensene, så nå er jeg mildt sagt lei meg og kanskje til og med deprimert.
    takk da

     (0)


  • Ole Martin

    5 dager siden
    hei. ble dessvere ikke bra smak av røren jeg laget, ikke en eneste konsistens som vafler. for meg så virker det som det er bakepulveret som har ødelagt hele greia helt utrolig! jeg forstår det ikke. jeg brukte nesten alle ingrediensene untatt vann & vanilje sukker. tror dere at det er årsaken til at de smaker rart? omg snakk om bortkastet melk søren ta

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 dager siden
      Hei Ole Martin!

      Det var leit å se at du ikke ble fornøyd med røra!

      Om man sløyfer vaniljesukker, kan nok dette ha noe med det at smaken ble endret til det negative.

      Men om røren ble for tykk, kan nok det være at du sløyfet vannet.



      Gi oss gjerne en tilbakemelding på hva som var feil med konsistensen.

       (0)


  • Hanne

    15 dager siden
    Nydelige, tykke vafler 👌 God å spise senere også, og det er ikke alle vafler ❤

     (0)


  • Emma og Liv alene hjemme og skal lage vafler

    29 dager siden
    Og hvetemel da*

     (0)


  • Emma og Liv alene hjemme og skal lage vafler

    29 dager siden
    Hallo! Det står jo ingen ting om når vi skal tilsette bakepulver!!!😱😬😬😬😑

     (6)

    • Hanne

      15 dager siden
      Det står "bland det tørre" 👍

       (2)


  • Geir

    1 måneder siden
    Meget gode vaffler, men til 1 porsjon fikk vi under 10 vaffler

     (0)

    • Reidar

      1 måneder siden
      Da har du laget for tykk røre.

       (2)


  • Christian

    1 måneder siden
    Fulgte oppskrift til punkt og prikke men noe gikk galt her. Vaflene ble ca 3 mm tykke og skikkelig slappe. God på smak var de, men ellers helt mislykket.

     (0)

    • Anne Helene

      1 måneder siden
      Prøv igjen og vær litt mer nøye.😉🤔

       (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Christian!

      Om vaflene ble tynne, må du ha mer røre i jernet.

      For å få sprø og fine vafler, må de ikke legges oppå hverandre. Legg de på rist hver for seg. :)

       (0)

    • Tessa

      20 dager siden
      Husket du bakepulver å natron?

       (1)


  • Anita

    3 måneder siden
    Med denne røren klarte klarte jeg også endelig å lage vaffelrøre. Komplisert gjærbakst klarte jeg, men ikke vaffelrøre, men 1dl sukker er alt for mye, så jeg bruker bare 1ss sukker. Disse vaflene blir himmelsk gode.

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei, Anita! Tusen takk for tilbakemeldingen din. Man kan fint justere sukkerinnholdet i denne hvis man ønsker det :)

       (0)


  • Emma

    3 måneder siden
    Kan man bruke flytende smør istedenfor smeltet?

     (0)

    • Lena

      3 måneder siden
      Ja, man kann det. Det blir fortsatt godt

       (0)

      • Margrete , Kundekonsulent

        3 måneder siden
        Hei, Emma! Det stemmer slik Lena skriver :)

         (1)


  • Ina

    3 måneder siden
    Mine vaffler ble litt tørre hva skjedde??

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ina!

      Så rart at du fikk tørre vafler. Om du bruker kulturmelk som er nevnt i oppskriften, skal ikke det skje.

      Om du ønsker, kan du prøve et av tipsene som står under oppskriften. ferdig kokt risengrynsgrøt eller rømme, vil løfte vaffelen din til et nytt nivå! :)

       (0)

    • Anita

      3 måneder siden
      Jeg måtte bruke en dl mer væske en det sto og da ble de ikke tørre.

       (0)

      • Margrete , Kundekonsulent

        3 måneder siden
        Hei!



        Godt tips fra Anita! Oppskriften er testet og blandingsforholdene skal være korrekt. Vi skal ta en ekstra titt på forholdene her i tilfellet den må justeres. God bakst :)

         (1)


Det er mye kjærlighet i god mat