Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

30
376
Enkel30 min
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på! 

Ingredienser

Antall stykker

Hjemmelaget vaffelrøre

Slik gjør du det

  1. 1

    Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter

  2. 2

    Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør.

  3. 3

    Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen i til slutt.

  4. 4

    La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.

  5. 5

    Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.

  6. 6

    Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.

Tips

I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

Del denne oppskriften: