Skip to main content

Vafler med havregryn

Enkel
30min

Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!

3.9
(652)
Next ImageVafler med havregryn

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Hjemmelaget vaffelrøre

0.5 dl
havregryn eller havremel
3 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
2 stk
egg
1 dl
sukker
5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
0.5 ts
kardemomme
3 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
100 g

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter

  2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.

  3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.

  4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.

  5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.

  6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter