
Vafler med havregryn
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Hjemmelaget vaffelrøre
Fremgangsmåte
- 1
Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
- 2
Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
- 3
Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
- 4
La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
- 5
Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
- 6
Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.
Tips
I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



