
Vafler med havregryn
Enkel•30 min min
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!
Ingredienser
Antall stykker
Hjemmelaget vaffelrøre
-
½ dlhavregryn eller havremel
-
3 dlTINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
5 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tskardemomme
-
3 dlTINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
-
100 gTINE® Meierismør , smeltet
Slik gjør du det
-
1
Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
-
2
Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
-
3
Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
-
4
La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
-
5
Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
-
6
Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.