Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

25
  • Enkel
  • 30 min
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre

½ dl havregryn eller havremel
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
2 stk egg
1 dl sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
100 g TINE Meierismør , smeltet

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
    2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør.
    3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen i til slutt.
    4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
    5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
    6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.
Tips!

I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

Kommentarer

  • Jonas

    2 måneder siden
    Dette er godt ass! Dette er ternekast 6 fra meg!

     (1)


  • Levi mong

    2 måneder siden
    Yeet denne er god yeet

     (1)


  • Levi liker mat

    2 måneder siden
    Eg elsker mat

     (0)


  • Inter

    2 måneder siden
    Ya yeet

     (0)


  • Levi mong ding dong

    2 måneder siden
    Drit gått

     (0)


  • Betty

    1 år siden
    kan man bruke skummet melk i stedet for hel melk?

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Betty! Du kan erstatte Helmelk med skummet melk, men merk da at røren vil være noe tynnere i konsistensen. God bakst!

       (1)


  • Chris

    1 år siden
    Denne bruker jeg mye. Bytter ut melk med havremelk og smør med blått soya for en helt melkefri opplevelze. Legger til litt ekstra egg. Kjempegod oppskrift!

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hyggelig at du liker oppskriften vår :)

       (1)


  • Stine

    3 år siden
    Hei! Går det ann å bytte ut kulturmelken med feks rømme eller creme fraiche?

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Stine, Du kan bytte ut kulturmelken med yoghurt naturell :) God bakst!

       (1)


  • Bente

    3 år siden
    Kan disse lages med glutenfritt mel? Haster med svar.

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Det skal gå helt fint å bruke glutenfritt mel i disse vaflene. Lykke til :)

       (1)


  • Adelheid

    4 år siden
    Skal man ha i både kultur melk og hel melk? Eller endten eller?

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Adelheid, I oppskriften har vi benyttet halvt om halvt med Kulturmelk og Helmelk, men du kan bruke bare Kulturmelk dersom du ønsker det. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat