Vafler med havregryn

(260)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre

½ dlhavregryn eller havremel
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
2 stkegg
1 dlsukker
5 dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
½ tskardemomme
3 dlTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
100 gTINE Meierismør, smeltet
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
    2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør.
    3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen i til slutt.
    4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
    5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
    6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.

Tips:

I en vaffelrøren kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

 Les kommentarer (16)

Kommentarer

  Legg til kommentar