Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Kommentarer 20
  • Enkel
  • 30 min
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget vaffelrøre

½ dl havregryn eller havremel
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
2 stk egg
1 dl sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
100 g TINE Meierismør , smeltet

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
    2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør.
    3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen i til slutt.
    4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
    5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
    6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.
Tips!

I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Betty

    4 måneder siden
    kan man bruke skummet melk i stedet for hel melk?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei, Betty! Du kan erstatte Helmelk med skummet melk, men merk da at røren vil være noe tynnere i konsistensen. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Chris

    10 måneder siden
    Denne bruker jeg mye. Bytter ut melk med havremelk og smør med blått soya for en helt melkefri opplevelze. Legger til litt ekstra egg. Kjempegod oppskrift!

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hyggelig at du liker oppskriften vår :)

      Kommenter  (0)


  • Stine

    2 år siden
    Hei! Går det ann å bytte ut kulturmelken med feks rømme eller creme fraiche?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Stine, Du kan bytte ut kulturmelken med yoghurt naturell :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Bente

    3 år siden
    Kan disse lages med glutenfritt mel? Haster med svar.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Bente, Det skal gå helt fint å bruke glutenfritt mel i disse vaflene. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Adelheid

    4 år siden
    Skal man ha i både kultur melk og hel melk? Eller endten eller?

    Kommenter  (15)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Adelheid, I oppskriften har vi benyttet halvt om halvt med Kulturmelk og Helmelk, men du kan bruke bare Kulturmelk dersom du ønsker det. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Bente

    4 år siden
    Hei. Er det mulig å lage disse uten egg?

    Kommenter  (14)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Bente, Det går fint, men et tips er at vafler uten egg smaker best mens de er varme og nystekte. Kan bli seige i konsistensen når de står.

      Kommenter  (0)


  • Åse

    5 år siden
    Disse vaflene falt i god smak hos mine ungdommer og mor. Jeg brukte havremel. Er vant med å bruke natron i når jeg har i sur melk, men det gikk greit med bakepulver også. Brunost passer ikke på vafler, syltetøy er best.

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Åse, Godt å høre at du ble fornøyd med oppskriften. Natron kan også brukes i oppskriften, det har du helt rett i! Hva som passer til vafler er smak og behag, selv elsker jeg både brunost og syltetøy på vaflene.

      Kommenter  (1)


  • Jenny Gåsø schefte

    5 år siden
    Savner at det ikke står hvor mange plater en opsjon er

    Kommenter  (13)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Det kan være litt vanskelig å gi et helt korrekt antall vaffelplater, siden tykkelsen på hver vaffel og størrelsen på vaffeljernet vil spille inn. En porsjon vil gi mellom 8 og 12 plater. :) Håper at det var til litt hjelp.

      Kommenter  (13)


  • Sara

    6 år siden
    Hvor står det angitt hvor mye melk man skal ha? 3 dl kulturmelk var ikke nok væske, måtte spe på med MYE melk.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Sara. Jeg ser at det har sneket seg inn en liten feil på antall desiliter væske i denne vaffelrøren. Du kan her enten velge å bruke 3 dl kulturmjølk og 3 dl vanlig melk (gjerne helmelk), eller kun bruke kulturmjølk (ca 8 dl). Jeg har rettet opp mengden i oppskriften, slik at den nå skal vises korrekt. Takk for tat du gjorde meg oppmerksom på dette!

      Kommenter  (3)


  • Erlend

    6 år siden
    Dette var en veldig god oppskrift! Men desverre syntes jeg at den var litt liten, jeg fikk 6 plater. Men veldig god!!

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Tusen takk for tilbakemeldingen din, Erlend! Godt du likte oppskriften, dog at den var litt liten. Neste gang får du lage dobbel porsjon, slik at du får en høy stabel med nydelige vafler! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat