Vafler med appelsinsaus
Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Vaflene smaker aller best nystekte, men holder seg også en god stund pakket inn i plast.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
Vafler uten egg
- 2.5 dl hvetemel
- 2 dl iskaldt vann
- 50 g smeltet TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Seterrømme, eller Lettrømme
Appelsinsaus
- 2 ss appelsinlikør
- 1 dl sukker
- 1.5 dl TINE® Matfløte
- 1 ss maizena
- 1.5 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
Slik gjør du
1
Visp mel, vann, salt og smør til en jevn røre. Rør inn rømmen.
2
La vaffelrøren svelle (hvile) ca.1 time i kjøleskapet for å få den riktige konsistensen.
3
Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl vaflene spredt utover på en rist.
4
Bland alle ingrediensene til appelsinsausen og varm opp under omrøring.
5
Server nystekte vafler med kald eller varm appelsinsaus og gjerne brunost til.
TipsØnsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.