Skip to main content

Vafler med appelsinsaus

Enkel
1t 10min

Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Vaflene smaker aller best nystekte, men holder seg også en god stund pakket inn i plast.

3.6
(25)
Next ImageVafler med appelsinsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Vafler uten egg

2.5 dl
hvetemel
2 dl
iskaldt vann
50 g
3 dl
TINE® Seterrømme eller Lettrømme

Appelsinsaus

2 ss
appelsinlikør
1 dl
sukker
1 ss
maizena

Fremgangsmåte

  1. Visp mel, vann, salt og smør til en jevn røre. Rør inn rømmen.

  2. La vaffelrøren svelle (hvile) ca.1 time i kjøleskapet for å få den riktige konsistensen.

  3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl vaflene spredt utover på en rist.

  4. Bland alle ingrediensene til appelsinsausen og varm opp under omrøring.

  5. Server nystekte vafler med kald eller varm appelsinsaus og gjerne brunost til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter