
Vafler med appelsinsaus
Enkel•70 min min
Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Vaflene smaker aller best nystekte, men holder seg også en god stund pakket inn i plast.
Ingredienser
Antall porsjoner
Vafler uten egg
-
2 ½ dlhvetemel
-
2 dliskaldt vann
-
50 gsmeltet TINE® Meierismør
-
3 dlTINE® Seterrømme eller Lettrømme
Appelsinsaus
-
2 ssappelsinlikør
-
1 dlsukker
-
1 ½ dl
-
1 ssmaizena
-
1 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Visp mel, vann, salt og smør til en jevn røre. Rør inn rømmen.
-
2
La vaffelrøren svelle (hvile) ca.1 time i kjøleskapet for å få den riktige konsistensen.
-
3
Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl vaflene spredt utover på en rist.
-
4
Bland alle ingrediensene til appelsinsausen og varm opp under omrøring.
-
5
Server nystekte vafler med kald eller varm appelsinsaus og gjerne brunost til.