Vafler med vaniljekesam
Enkel•30 min min
En god vaffeloppskrift er noe vi setter stor pris på. Her har du en variant hvor vi bruker syrnet melk, nærmere bestemt Kefir, som gir ekstra saftige og gode vafler. Vafler med brunost og syltetøy er jo en klassiker, men her har vi valgt å ha vaniljekesam, bringebær og pinjekjerner på vaffelplatene. Det smaker friskt og fantastisk godt - og du bør absolutt prøve det!
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelagd vaffelrøre med Kulturmjølk
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tskardemomme (kan sløyfes)
-
3 dlTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
-
5 ½ dlhvetemel
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør
På vaflene
-
1 beger
-
250 gbringebær
-
3 sspinjekjerner
Pynt (kan sløyfes)
-
2 ssmelis
-
16 stkmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret på middels varme og la det avkjøle. I mellomtiden pisker du egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
-
2
La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før du steker den.
-
3
Stek vaflene i varmt vaffeljern og litt smør, avkjøl på rist slik at de blir sprø.
-
4
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Avkjøl.
-
5
Anrett vaniljekesam, bær og pinjekjerner på vaflene. Dryss på litt melis og pynt med melisseblader.