Farsdagsvafler med vaniljekesam

Vafler med vaniljekesam

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
En god vaffeloppskrift er noe vi setter stor pris på. Her har du en variant hvor vi bruker syrnet melk, nærmere bestemt Kulturmjølk, som gir ekstra saftige og gode vafler. Vafler med brunost og syltetøy er jo en klassiker, men her har vi valgt å ha vaniljekesam, bringebær og pinjekjerner på vaffelplatene. Det smaker friskt og fantastisk godt - og du bør absolutt prøve det!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagd vaffelrøre med Kulturmjølk

2 stk egg
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme (kan sløyfes)
3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
5 ½ dl hvetemel
100 g smeltet TINE Meierismør

På vaflene

1 beger Kesam® Vanilje
250 g bringebær
3 ss pinjekjerner

Pynt (kan sløyfes)

2 ss melis
16 stk melisseblader

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på middels varme og la det avkjøle. I mellomtiden pisker du egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
    2. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før du steker den.
    3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og litt smør, avkjøl på rist slik at de blir sprø.
    4. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Avkjøl.
    5. Anrett vaniljekesam, bær og pinjekjerner på vaflene. Dryss på litt melis og pynt med melisseblader.
Tips!

For å sette ditt eget preg på vaflene, kan du for eksempel tilsette vaniljesukker i røren. Det smaker også godt med revet appelsinskall, hakkede nøtter eller revet sjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit Elvsås

    6 år siden
    Antall porsjoner.. ja, jeg ser at det er teknisk sett annerledes enn antall PERSONER - men hvis jeg hadde det litt travelt hadde jeg kanskje ikke tenkt over det - det hadde blitt vel mye røre til 4 PERSONER hvis jeg da hadde vært oppe i 22 hvetemel og 1 kg bringebær! FINT OM DETTE BLIR TYDELIGERE - hvor mange plater blir det sånn ca av en porsjon røre???

    Kommenter  (0)


  • victoria

    6 år siden
    altså,denne oppskriften var litt rar synes jeg..veldig tykk røre,siden der er mer av d tørrer en veske...

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat