Farsdagsvafler med vaniljekesam

Vafler med vaniljekesam

2
49
Enkel30 min
En god vaffeloppskrift er noe vi setter stor pris på. Her har du en variant hvor vi bruker syrnet melk, nærmere bestemt Kulturmjølk, som gir ekstra saftige og gode vafler. Vafler med brunost og syltetøy er jo en klassiker, men her har vi valgt å ha vaniljekesam, bringebær og pinjekjerner på vaffelplatene. Det smaker friskt og fantastisk godt - og du bør absolutt prøve det!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagd vaffelrøre med Kulturmjølk

  • 2 stk
    egg
  • 1 dl
    sukker
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ½ ts
    kardemomme (kan sløyfes)
  • 3 dl
    TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
  • 5 ½ dl
    hvetemel
  • 100 g

På vaflene

Pynt (kan sløyfes)

  • 2 ss
    melis
  • 16 stk
    melisseblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret på middels varme og la det avkjøle. I mellomtiden pisker du egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.

  2. 2

    La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før du steker den.

  3. 3

    Stek vaflene i varmt vaffeljern og litt smør, avkjøl på rist slik at de blir sprø.

  4. 4

    Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Avkjøl.

  5. 5

    Anrett vaniljekesam, bær og pinjekjerner på vaflene. Dryss på litt melis og pynt med melisseblader.

Tips

For å sette ditt eget preg på vaflene, kan du for eksempel tilsette vaniljesukker i røren. Det smaker også godt med revet appelsinskall, hakkede nøtter eller revet sjokolade.

Del denne oppskriften: