Grove vafler

Grove vafler

71
  • Enkel
  • 25 min
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

Ingredienser

4 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 ss sukker
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 ts malt kardemomme
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver (eller natron)
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
    2. Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
    3. Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
    4. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
    5. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.
Tips

Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.

Kommentarer

  • Antonia

    3 måneder siden
    Er det 4 ss smeltet smør? Evnt hvor mange gram. Også lurte jeg på hvor mange plater oppskriften gir. Mvh Antonia:)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Antonia!

      Smæret er til for smøring av vaffeljernet, så om det ikke akkurat er 4 ss, så er ikke det så farlig. Du trenger ikke smelte smøret da det blir smeltet i jernet.

      Antall vafler blir ca 10-15 plater. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat