
Grove vafler
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
- 2
Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
- 3
Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
- 4
La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
- 5
Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.
Tips
Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.