Grove vafler

Grove vafler

80
  • Enkel
  • 25 min
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

Ingredienser

4 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 ss sukker
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 ts malt kardemomme
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver (eller natron)
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
    2. Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
    3. Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
    4. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
    5. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.
Tips

Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.

Kommentarer

  • Mattis

    15 dager siden
    Ikke noe klaging men jeg lagde 17 vafler når jeg skulle lage 15
    (Ikke noe klaging altså)

     (0)

    • Celine Lyse Augdal, Kundeservice

      15 dager siden
      Bedre med litt for mye enn lit for lite😄

       (0)

      • anna

        32 minutter siden
        Hvor mange kalorier er det pr.100g av denne oppskriften?:)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat