Grove vafler

Grove vafler

Kommentarer 61
  • Enkel
  • 25 min
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 ss sukker
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 ts malt kardemomme
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver (eller natron)
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
    2. Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
    3. Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
    4. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
    5. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.
Tips!

Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tor

    1 måneder siden
    Hei, det går fint å bruke teskje og spiseskje som mål for krydder. Til dels også desiliter for mel. Så lenge man har ett målesett fra f.eks Ikea blir det nøyaktig oppmåling. Det som er litt rart i denne oppskriften er "4 ss smør". Er det snakk om smelta smør? Eller skal man grave ut 4 spiseskjeer av en kald smørklump? Foreslår at dere bruker målbare enheter for f.eks. smør. Gram er en utmerket måleenhet for solide stoffer.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Tor,

      Takk for innspillet ditt. vi bruker ss og ts som måleenheter da det fortsatt er mange som ikke har kjøkkenvekt hjemme og det er mange små som prøver å lage mat for første gang og da er det enklere for de med ss enn med gram. Vi tar med innspillet videre for videre utvikling av siden :)

      Kommenter  (0)


  • Erika

    3 måneder siden
    Hei, har denne oppskriften blitt endret på? Dette har vært favorittoppskrifter til datteren min som har begynt å øve seg på kjøkkenet, men de siste gangene har vaffelrøre blitt veldi tynn. I tilllegg plages hun med at smøret klumper seg i røra, selv om hun avkjøler det først, og jeg undres på om det ikke er lurere å ha i smøret helt til slutt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Erika,

      Det er ikke gjort noen endringer på oppskriften og det er leit å høre at datteren din ikke får likt resultat som før.

      Når det gjelder at smøret klumper seg er det nok fordi melken er kjøleskaps kald når smøret og den blir helt sammen, da avkjøler den smøret fra romtemperatur til kjøleskaps temperatur som er 4 grader. Alle ingredienser burde måles opp først(egg på benken)slik at alle ingrediensene er logen lunde i lik temperatur :) Håper dette hjelper og hun får ett bra resultat igjen.

      Kommenter  (0)

      • Elin

        3 måneder siden
        Jeg får også en veldig tynn røre av denne oppskriften som derfor setter seg fast i jernet. Ser i andre oppskrifter med tilsvarende mengde mel og egg at de bruker 4 dl melk, og ikke 6 dl som det står i oppskriften. Kan dette være grunnen? Lagde de med 4 dl melk (og byttet i tillegg ut 1 dl hvetemel med havregryn) og da ble de veldig gode!

        Kommenter  (0)


  • En person

    2 år siden
    Går det an å ha speltmel istedenfor hvetemel?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Det skal ikke være noe problem å bytte meltype :) Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet blir. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ellen

    2 år siden
    Disse vaflene er skikkelige gode, og jeg elsker å ha de med i matpakken! Jeg har dog alltid samme problem; etter mindre enn et døgn lukter de ikke noe godt, det er en slags sur lukt som minner om bakepulver. Sist jeg lagde dem så muglet de også to dager etterpå. Har dere noen idé om hvorfor dette skjer?

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ellen, Så bra du syns de er så gode at du har de i matpakken :) Mugg må ha luft for å vokse, oppbevarer du de i en luftettboks? Når det gjelder lukten er jeg litt usikker på hva årsaken kan være, oppevarer du vafflene ved siden av noe annet som kan smitte over, f eksempel sitrusfrukter eller løk?

      Kommenter  (1)

      • Ellen

        2 år siden
        Jeg pleier å ha de i en plastpose som jeg klemmer luften ut av. Frukt og slikt har jeg ikke i samme skap, kun tørrvarer. Jeg skal prøve å sløyfe bakepulveret neste gang siden det er det jeg synes det lukter og smaker, det skal vel gå greit siden det er egg i oppskriften?

        Kommenter  (3)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei igjen Ellen, Det skal gå fint, tilsett gjerne ett egg til om du sløyfer bakepulveret :)

          Kommenter  (3)


  • Silje

    2 år siden
    Dette har blitt familiens favorittvafler!! Lager de stadig vekk. Noen ganger med en dæsj rømme, noen ganger med litt havregryn, noen ganger med kefir, men som oftest bare som oppskriften sier:) Takk!

    Kommenter  (0)


  • Oddvin

    2 år siden
    Bruker fibra og havremel,eller enkorn,emmer.Ikke siktet mel. Litt havregryn er også godt i vafler.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Oddvin, I vafler så kan man stort sett bruke det melet man selv ønsker, men anbefaler å ikke ha mer en 30 prosent sammalt mel i de, da de fort kan virke litt tørre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (5)


  • Tove skjerven

    2 år siden
    Har brukt grovt glutenfritt mel fra Sempers. Fungerer veldig bra!

    Kommenter  (4)


  • Eilert

    3 år siden
    vafler er veldig goe. det jeg liksr best til midag er: vafler og panekaker.

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Eilert, Jeg er helt enig med deg. Takk for den hyggelige tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (1)


  • Kaja

    3 år siden
    Hvor mange vafler blir det ca. av 1 porsjon?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kaja, Det kommer litt ann på hvordan vaffeljern du har, men mellom 8 til 10 vafler. Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Belinda

    3 år siden
    Veldig god oppskrift ??

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Belinda, Så hyggelig å høre at du likte vaflene :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat