Sjokoladevafler

(189)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gTINE Meierismør
2 stkegg
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dlhvetemel
½ dlkakao
2 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
3 sssukker
½ tssalt

Til steking:

2 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.
    2. Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.

      Tips:

      Hvis du bruker revet sjokolade, setter det ekstra god smak på vaflene.

    3. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
    4. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.
    5. Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.

Tips:

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Kommentarer

  Legg til kommentar