Sjokoladevafler

Sjokoladevafler

52
228
Enkel35 min
Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til steking:

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.

  2. 2

    Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.

    Tips

    Hvis du bruker revet sjokolade, setter det ekstra god smak på vaflene.

  3. 3

    La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.

  4. 4

    Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.

  5. 5

    Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.

Tips

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Del denne oppskriften: