Sjokoladevafler

Sjokoladevafler

Kommentarer 46
  • Enkel
  • 35 min
Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g TINE Meierismør
2 stk egg
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dl hvetemel
½ dl kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss sukker
½ ts salt

Til steking:

2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.
    2. Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.
      Tips!

      Hvis du bruker revet sjokolade, setter det ekstra god smak på vaflene.

    3. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
    4. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.
    5. Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.
Tips!

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Roy

    3 måneder siden
    Laget vaffeler på søndag. Prøvde no nytt. Brukte halv liter hel melk og halv liter Biola blåbær. Ble utrolig gode vaffeler med hint av blåbær smak.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Roy :)

      Kommenter  (0)


  • Else Mari Andersen

    2 år siden
    Noe så dumt at man må telle vaflene. Denne oppskriften er håpløs hvis du skal ha selskap

    Kommenter  (16)


  • Vegard

    3 år siden
    Kan man droppe eggene? Jeg er alergisk

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Vegard, Det blir svært vanskelig å lage gode vafler uten egg, da proteinene i egget holder vaflene sammen. Det finnes ulike eggeerstatninger som du kan bruke, så vil anbefale deg å prøve en av disse. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Mill

    3 år siden
    Hei, jeg lurte på om man kunne droppe noen av ingrediensene hvis man ikke har det !??

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mill, Dersom du ikke har alle ingrediensene så forsvinner litt av poenget med å følge en oppskrift, så da vil jeg heller anbefale deg en rask tur på butikken først ;)

      Kommenter  (4)


  • Aurora

    3 år siden
    Hei! :) Lurte på omtrent hvor mange vafler det blir utav denne røren?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Aurora, Denne oppskriften gir 8 til 12 vaffelplater. Det er størrelsen på vaffeljernet ditt som avgjør. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • jan olav

    3 år siden
    vafelen smaker betre når man byter ut kakao men oboy

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jan Olav, Veldig godt innspill og tips. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Ida

    3 år siden
    Kan de fryses?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ida, Du kan fryse vafler, men selv vil jeg ikke anbefale det, da vafler er best nystekte. Dersom du fryser de, er det viktig at du pakker de godt inn i plast, ellers kan de ta smak fra noe av det andre du har i fryseren. Du kan også la røren stå i noen dager i kjøleskapet, så du kan forberede deg i god tid før du skal steke og servere de. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Ina

    3 år siden
    Det høres godt ut

    Kommenter  (9)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      De er minst like gode som de høres ut, Ina ;)

      Kommenter  (2)


  • Alvilde

    4 år siden
    Hei Når eg brukar sjokoalde i staden for kakao, kor mykje tilsvarer ein halv desiliter kakao? Er det då 1/2 dl riven sjokolade eg må ha, for det høyres nokså mykje ut, tykkjer eg. Og er søtningen med sukker nødvendig når ein bruker sjokolade i staden for kakaopulver? I tillegg lurer eg på om det gjeng å bruke kulturmjølk, for det har eg høyrt mange andre vaffelrører inneheld.

    Kommenter  (8)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Alvilde, Det var mange spørsmål på en gang :) Om du bruker sjokolade istedenfor kakao, så ville jeg brukt 100 gram som du river. Dersom du synes det blir for mye/lite sjokoladesmak, så kan du redusere/øke mengden neste gang. Det er en smaksak. Dersom du bruker mørk sjokolade eller kokesjokolade, så trenger du fortsatt sukkeret i. Men dersom du bruker melkesjokolade så inneholder denne endel sukker, så da kan du sløyfe det. Du kan med hell bruke kulturmelk i vafler, da melkesyrebakteriene i denne gir saftigere vafler. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • MadelenOgCeline 11år

    4 år siden
    Hei♥Vi prøver og lage nå.Ser ut som spy først men.

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Madelen og Celine, Bra dere vil prøve å lage vafler, sikker på at det kommer til å gå fint, lykke til:)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat