Vaffelbløtkake med bær
Server vafler på en ny måte ved å legge et godt lag av krem og friske bær mellom hver vaffelplate.
Enkel•40 min•1 personer
Ingredienser
Vaffelrøre med syrnet melk
- 2 stykk egg
- 1 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts kardemomme
- 3 dl TINE® Kefir Økologisk, eller annen syrnet melk
- 5.5 dl hvetemel
- 100 g TINE® Meierismør
Fyll
- 4 dl vispet TINE® Kremfløte
- 2 ss sukker
- 3 dl jordbær
- 3 dl blåbær
Slik gjør du
1
Når du skal lage gode vafler, starter du med å piske egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
2
La vaffelrøren svelle (stå urørt) i minst 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen på røra før du steker vaflene.
3
Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl oppå hverandre i stabel for å få dem myke. Dersom du ønsker en hardere overflate på vaflene, må du avkjøle dem på rist.
Fyll
1
Visp kremfløten og sukker til du får en luftig krem. Vask bærene. Skjær jordbær i skiver. Spar noen hele til pynt.
2
Fordel krem og bær på vaffelplatene og stable dem pent. Pynt med de peneste bærene på toppen og server eventuelt ekstra bær i skål ved siden av.
TipsHvis du avkjøler vaffelplatene oppå hverandre i stedet for på rist blir de myke.