Håndkle og blad
Grove vafler med brunost
(1616)

Grove vafler med brunost

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse grove vaflene med havregryn kan nytes både inne til frokost eller ute på tur. Havrevafler er godt med brunost eller syltetøy . Eller begge deler om du liker det best!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

50 gTINE Meierismør
3 stkegg
6 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlsammalt hvete, fin
2 dlhvetemel
2 dllettkokte havregryn
1 tsbakepulver
1 tssukker
½ tssalt
2 ssTINE Meierismør til steking

Topping

100 gTINE Gudbrandsdalsost Original
2 dlsyltetøy
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte på lav varme.
    2. Visp sammen egg og melk. Rør inn mel, havregryn, bakepulver, sukker, salt og smeltet smør til en jevn røre. La hvile i ca. 10 minutter.
    3. Stek vafler i et varm vaffeljern penslet med smør. Avkjøl vaflene på rist og server med brunost og eventuelt syltetøy.
    4. Server gjerne vaflene til frokost og lunsj med gulost og skinke på eller til kaffen med syltetøy og rømme. Godt er det uansett!
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du enda grovere vafler, kan du bruke sammalt hvete grovt i stedet for fint, eller bytte ut mer av hvetemelet med sammalt mel.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat