Grove vafler med brunost

Grove vafler med brunost

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Disse grove vaflene med havregryn kan nytes både inne til frokost eller ute på tur. Havrevafler er godt med brunost eller syltetøy . Eller begge deler om du liker det best!

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
3 stk egg
6 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
1 ts sukker
½ ts salt
2 ss TINE Meierismør til steking

Topping

100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
2 dl syltetøy

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte på lav varme.
    2. Visp sammen egg og melk. Rør inn mel, havregryn, bakepulver, sukker, salt og smeltet smør til en jevn røre. La hvile i ca. 10 minutter.
    3. Stek vafler i et varm vaffeljern penslet med smør. Avkjøl vaflene på rist og server med brunost og eventuelt syltetøy.
    4. Server gjerne vaflene til frokost og lunsj med gulost og skinke på eller til kaffen med syltetøy og rømme. Godt er det uansett!
Tips!

Ønsker du enda grovere vafler, kan du bruke sammalt hvete grovt i stedet for fint, eller bytte ut mer av hvetemelet med sammalt mel.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • David

    9 måneder siden
    Hvor mange vafelplater blir oppskrifen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei David,

      Oppskriften gir cirka 10-12 plater, men det kommer an på hvor store du lager dem :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat