Grove scones - grunnoppskrift

Grove scones - grunnoppskrift

9
  • Enkel
  • 35 min
  • 15 min
Nybakte scones er perfekt til årets påskefrokost. Disse er grove og smaker ekstra godt med gulost på.

Ingredienser

3 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss sukker
70 g kaldt TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett

Til servering

12 skiver Norvegia® Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
    2. Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
    3. Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder.
      Tips

      Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.

    4. Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir.
    5. Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne. Server med gulost.
Tips

Luftige scones forutsetter at du jobber med deigen så lite som mulig. De er også aller best helt ferske. Topp dem med alt fra ost og skinke til syltetøy og rømme.

Kommentarer

  • Kriss

    1 måneder siden
    Forferdelig vanskelig å få til. Enormt mye kliss. Helt mislykka.

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Så leit å høre, Kriss! Har du muligheten til å utdype så kanskje vi kan bistå med noen tips? :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat