Grove scones - grunnoppskrift

Grove scones - grunnoppskrift

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
  • 15 min
Nybakte scones er perfekt til årets påskefrokost. Disse er grove og smaker ekstra godt med gulost på.

Antall stykker

Ingredienser

3 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss sukker
70 g kaldt TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Til servering

12 skiver Norvegia® Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
    2. Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
    3. Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder.
      Tips!

      Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.

    4. Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir.
    5. Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne. Server med gulost.
Tips!

Luftige scones forutsetter at du jobber med deigen så lite som mulig. De er også aller best helt ferske. Topp dem med alt fra ost og skinke til syltetøy og rømme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat