Grove scones - grunnoppskrift

Grove scones - grunnoppskrift

3
  • Enkel
  • 35 min
  • 15 min
Nybakte scones er perfekt til årets påskefrokost. Disse er grove og smaker ekstra godt med gulost på.

Ingredienser

3 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss sukker
70 g kaldt TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett

Til servering

12 skiver Norvegia® Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
    2. Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
    3. Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder.
      Tips!

      Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.

    4. Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir.
    5. Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne. Server med gulost.
Tips!

Luftige scones forutsetter at du jobber med deigen så lite som mulig. De er også aller best helt ferske. Topp dem med alt fra ost og skinke til syltetøy og rømme.

Kommentarer

  • Ann

    5 måneder siden
    Stekte de i 25 min nederst i ovnene. Og fremdeles ikke ferdig.Var nøye med str og tykkelse. Ingen effekt av bakepulver. Nei disse baker jeg ikke igjen.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Ann,

      Så leit å se at de ikke hevet seg eller ferdige til tiden.

      Prøv å stek de midt i ovnen neste gang :)

       (1)

      • Elin

        4 måneder siden
        Jeg har erfart at Scones hever mer og blir høye hvis de står kaldt i rundt 20 minutter før de settes i stekeovnen!

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat