Grove scones - grunnoppskrift
Enkel•35 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 dlhvetemel
-
2 dlsammalt hvete, fin
-
1 ½ tsbakepulver
-
¼ tssalt
-
2 sssukker
-
70 gkaldt TINE® Meierismør
-
2 dl
Til servering
-
12 skiver
-
1 stkavokado i skiver
-
1 stkhjertesalat
-
4 stilkerbladpersille
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
-
2
Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
-
3
Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder.
Tips
Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.
-
4
Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir.
-
5
Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne.
-
6
Del scones og legg på et salatblad. Topp hver scone med 2 skiver Norvegia® Lettost, 2 skiver avocado og noen blader bladpersille.