
Norgesbrødet
Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?

Ingredienser
Antall porsjoner
3
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 185 °C. Av denne oppskriften får du 3 brød og trenger 3 brødformer på ca. 1 1/2 liter.
- 2
Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland alt til en jevn og smidig deig. La den heve under plast til dobbel størrelse på et lunt sted.
- 3
Ta deigen på bakebordet og del den i tre emner. Bak ut brød for tre brødformer. La brødene etterheve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
- 4
Pensle brødene med litt vann og dryss på litt havregryn før du steker brødene i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Avkjøl på rist.
Tips
Som med annen gjærdeig, er det lurt å begynne med så lite mel som mulig. Det er lettere å justere en løs deig til passe fast konsistens enn det motsatte.