
Kaldhevede rundstykker
Enkel•30 min min
Rundstykker som hever over natten er genialt. Da får du raskt helt fersk brødbakst til frokost. Langtidshevet eller kjøleskapshevet rundstykke smaker fantastisk godt!
Ingredienser
Antall stykker
-
12 gfersk gjær
-
2 dlvann
-
1 dl
-
2 ssolivenolje
-
5 dlspeltmel
-
4 dlsammalt rug, grov
-
1 tssukker
-
1 tssalt
Topping
-
1 stkegg
-
3 tsvalmuefrø
-
3 tssesamfrø
-
3 tssolsikkekjerner
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjær i vann, melk og olje. Tilsett speltmel, sammalt rug, sukker og salt og elt sammen.
-
2
Form rundstykker og legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve i kjøleskapet over natten.
-
3
Sett ovnen på 220 °C og la rundstykkene stå på benken i 10 minutter. Pensle med lettpisket egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Stek i 12-14 minutter eller til gjennomstekt.
Tips
Server varme rundstykker med ekte smør. Ost, skinke eller røkelaks er også godt på.