Kaldhevede rundstykker

(91)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rundstykker som hever over natten er genialt. Da får du raskt helt fersk brødbakst til frokost. Langtidshevet eller kjøleskapshevet rundstykke smaker fantastisk godt!

Antall porsjoner

9

Ingredienser

12 gfersk gjær
2 dlvann
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssolivenolje
5 dlspeltmel
4 dlsammalt rug, grov
1 tssukker
1 tssalt

Topping

1 stkegg
3 tsvalmuefrø
3 tssesamfrø
3 tssolsikkekjerner
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjær i vann, melk og olje. Tilsett hvetemel, sammalt hvete, sukker og salt og elt sammen.
    2. Form rundstykker og legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve i kjøleskapet over natten.
    3. Sett ovnen på 220 °C og la rundstykkene stå på benken i 10 minutter. Pensle med lettpisket egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Stek i 12-14 minutter eller til gjennomstekt.

      Tips:

      Server varme rundstykker med ekte smør. Ost, skinke eller røkelaks er også godt på.

Tips:

Ønsker du finere rundstykker, kan du bytte ut sammalt spelt med hvetemel. Da vil de også heve mer og bli luftigere.

Kommentarer

  Legg til kommentar