Kaldhevede rundstykker

Kaldhevede rundstykker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Rundstykker som hever over natten er genialt. Da får du raskt helt fersk brødbakst til frokost. Langtidshevet eller kjøleskapshevet rundstykke smaker fantastisk godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g fersk gjær
2 dl vann
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss olivenolje
5 dl speltmel
4 dl sammalt rug, grov
1 ts sukker
1 ts salt

Topping

1 stk egg
3 ts valmuefrø
3 ts sesamfrø
3 ts solsikkekjerner

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjær i vann, melk og olje. Tilsett hvetemel, sammalt hvete, sukker og salt og elt sammen.
    2. Form rundstykker og legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve i kjøleskapet over natten.
    3. Sett ovnen på 220 °C og la rundstykkene stå på benken i 10 minutter. Pensle med lettpisket egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Stek i 12-14 minutter eller til gjennomstekt.
      Tips!

      Server varme rundstykker med ekte smør. Ost, skinke eller røkelaks er også godt på.

Tips!

Ønsker du finere rundstykker, kan du bytte ut sammalt spelt med hvetemel. Da vil de også heve mer og bli luftigere.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat