Skip to main content

Kaldhevede rundstykker

Enkel
30min

Rundstykker som hever over natten er genialt. Da får du raskt helt fersk brødbakst til frokost. Langtidshevet eller kjøleskapshevet rundstykke smaker fantastisk godt!

3.8
(149)
Next ImageKaldhevede rundstykker

Ingredienser

Antall porsjoner

9

Ingredienser

12 g
fersk gjær
2 dl
vann
2 ss
olivenolje
5 dl
speltmel
4 dl
sammalt rug, grov
1 ts
sukker
1 ts
salt

Topping

1 stk
egg
3 ts
valmuefrø
3 ts
sesamfrø
3 ts
solsikkekjerner

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i vann, melk og olje. Tilsett speltmel, sammalt rug, sukker og salt og elt sammen.

  2. Form rundstykker og legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve i kjøleskapet over natten.

  3. Sett ovnen på 220 °C og la rundstykkene stå på benken i 10 minutter. Pensle med lettpisket egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Stek i 12-14 minutter eller til gjennomstekt.

    Tips

    Server varme rundstykker med ekte smør. Ost, skinke eller røkelaks er også godt på.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du finere rundstykker, kan du bytte ut sammalt spelt med hvetemel. Da vil de også heve mer og bli luftigere.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter