Skip to main content

Rundstykker med gulrot og squash

Enkel
1t 20min

Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, kulturmelk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.

3.9
(43)
Next ImageRundstykker med gulrot og squash

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g
gjær
4 ss
solsikkeolje eller annen smaksnøytral olje
2 ts
sukker
1 ts
salt
1 ts
malt kardemomme
2 dl
revet gulrot
2 dl
revet squash
2 dl
solsikkekjerner
1 dl
hvetekli
7 dl
sammalt hvete, grov
8.5 dl
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Varm kulturmelk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i en bolle, og hell over kulturmelk. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber. Deigen skal slippe bakebollen.

  2. Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg på en stekeplate med bakepapir.

  4. Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem lett med vann.

  5. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

TIPS: Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter