Rundstykker med gulrot og squash
Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, kulturmelk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.
Enkel•1 t 20 min•16 personer
Ingredienser
- 5 dl TINE Skumma Kulturmjølk
- 50 g gjær
- 4 ss solsikkeolje, eller annen smaksnøytral olje
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 2 dl revet gulrot
- 2 dl revet squash
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl hvetekli
- 7 dl sammalt hvete, grov
- 8.5 dl hvetemel
Slik gjør du
1
Varm kulturmelk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i en bolle, og hell over kulturmelk. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber. Deigen skal slippe bakebollen.
2
Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 minutter.
3
Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg på en stekeplate med bakepapir.
4
Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem lett med vann.
5
Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
TipsTIPS: Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.