
Rundstykker med gulrot og squash
Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, kulturmelk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Varm kulturmelk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i en bolle, og hell over kulturmelk. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber. Deigen skal slippe bakebollen.
- 2
Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- 3
Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg på en stekeplate med bakepapir.
- 4
Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem lett med vann.
- 5
Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
TIPS: Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.