Rundstykker med gulrot og squash

Rundstykker med gulrot og squash

2
38
Enkel80 min
Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, kulturmelk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
  • 50 g
    gjær
  • 4 ss
    solsikkeolje eller annen smaksnøytral olje
  • 2 ts
    sukker
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    malt kardemomme
  • 2 dl
    revet gulrøtter
  • 2 dl
    revet squash
  • 2 dl
    solsikkekjerner
  • 1 dl
    hvetekli
  • 7 dl
    sammalt hvete, grov
  • 8 ½ dl
    hvetemel

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm kulturmelk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i en bolle, og hell over kulturmelk. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber. Deigen skal slippe bakebollen.

  2. 2

    Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. 3

    Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg på en stekeplate med bakepapir.

  4. 4

    Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem lett med vann.

  5. 5

    Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

TIPS: Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Del denne oppskriften: