Rundstykker med gulrot og squash
Enkel•80 min10 min
Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, kulturmelk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
50 ggjær
-
4 sssolsikkeolje eller annen smaksnøytral olje
-
2 tssukker
-
1 tssalt
-
1 tsmalt kardemomme
-
2 dlrevet gulrøtter
-
2 dlrevet squash
-
2 dlsolsikkekjerner
-
1 dlhvetekli
-
7 dlsammalt hvete, grov
-
8 ½ dlhvetemel
Slik gjør du det
-
1
Varm kulturmelk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i en bolle, og hell over kulturmelk. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber. Deigen skal slippe bakebollen.
-
2
Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
3
Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg på en stekeplate med bakepapir.
-
4
Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem lett med vann.
-
5
Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.