
Rundstykker fra Bakeriet i Lom
Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode rundstykker. Hvert år selges tusenvis av rundstykker over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 rundstykker. God fornøyelse!

Ingredienser
Antall porsjoner
20
Rundstykker fra Bakeriet i Lom
Hvis du vil kan du toppe med enten
Fremgangsmåte
- 1
Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
- 2
Ha i de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
- 3
Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
Forheving
- 4
Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
Utbaking
- 5
Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Deigen deler du i 20 like store biter, og former bitene til fine rundstykker.
- 6
Et tips for å få runde rundstykker, er å holde hånden som et buet tak over deigbiten og trill rundt.
- 7
Hvis du skal ha frø på, pensler du rundstykkene med vann og ruller toppen ned i en skål med frø.
Etterheving
- 8
Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
- 9
Sett på stekeovnen på 175°C.
- 10
Stek rundstykkene midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



