Luftige sjokoladeboller
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
1 ½ dlsirup
-
5 dl
-
50 ggjær
-
½ tssalt
-
2 ssvaniljesukker
-
1 dlkakao
-
14 dlhvetemel (ca.)
Vaniljefyll
-
100 g
-
¾ dlsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
1 tsmalt kardemomme
Pensling
-
1 stksammenvispet egg
Pynt og glasur
-
3 sshakkede mandler
-
1 ½ dlmelis
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ssvann
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 225 ºC.
-
2
Rør smør og sirup lyst og luftig.
-
3
Varm melken til den blir lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.
-
4
Tilsett noen skjeer av smørblandingen. Tilsett salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl av melet. Rør raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk til og la den heve i ca. 30 minutter.
-
5
Tilsett resten av smørblandingen. Bland i mer mel, men gjem litt til utbakingen.
-
6
Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Form til glatte boller og trykk en fordypning i hver bolle.
-
7
Bland alle ingrediensene til fyllet og legg en liten klikk i midten av hver bolle. "Tett" igjen hullet. La bollene heve i ca. 30 minutter på bakepapirkledd stekeplate.
-
8
Pensle de ferdighevede bollene med egg. Strø på hakkede mandler og stek bollene i ca. 7 minutter.
-
9
Bland melis, vaniljesukker og vann til en glasur og fordel over bollene.