Luftige Sjokoladeboller

Luftige sjokoladeboller

Kommentarer 4
  • Middels
  • 90 min
Boller bakt med sjokolade og herlig vaniljefyll kan ikke slå feil og er en sikker vinner til barneselskapet. De voksne vil nok også gjerne smake en bit eller to av disse. Av denne oppskriften får du 15-20 boller.

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g TINE Meierismør
1 ½ dl sirup
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
14 dl hvetemel (ca.)

Vaniljefyll

100 g TINE Meierismør
¾ dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme

Pensling

1 stk sammenvispet egg

Pynt og glasur

3 ss hakkede mandler
1 ½ dl melis
1 ts vaniljesukker
1 ss vann

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 ºC.
    2. Rør smør og sirup lyst og luftig.
    3. Varm melken til den blir lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.
    4. Tilsett noen skjeer av smørblandingen. Tilsett salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl av melet. Rør raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk til og la den heve i ca. 30 minutter.
    5. Tilsett resten av smørblandingen. Bland i mer mel, men gjem litt til utbakingen.
    6. Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Form til glatte boller og trykk en fordypning i hver bolle.
    7. Bland alle ingrediensene til fyllet og legg en liten klikk i midten av hver bolle. "Tett" igjen hullet. La bollene heve i ca. 30 minutter på bakepapirkledd stekeplate.
    8. Pensle de ferdighevede bollene med egg. Strø på hakkede mandler og stek bollene i ca. 7 minutter.
    9. Bland melis, vaniljesukker og vann til en glasur og fordel over bollene.
Tips!

Boller med sjokoladesmak kan gjerne serveres ved siden av iskrem, vaniljekesam eller vispet krem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • camilla

    5 år siden
    Hva gjør jeg feil når bollene blir en vulkan med smørlava? Hvor mange boller skal det være? Jeg fikk 30 så mulig de var for små?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Oppskriften er til 15-20 boller. Vi har testet oppskriften på nytt, og ser at fyllet kan halveres. Håper at du vil lage disse snadderbollene igjen. :)

      Kommenter  (0)


  • Nina

    7 år siden
    Oppskriften er litt uklar på om fyllet skal kapsles inn i bollen eller bare ligge på toppen i en fordypning. Bildet tyder på det førstnevnte, men teksten tyder på det sistnevnte. Videre er trenger man bare å lage halvparten av den mengden fyll som står i oppskrifta. Det ble ca 12 store boller av denne oppskrifta. Kjempegode!

    Kommenter  (0)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Hei! Så hyggelig at bollene ble gode. Fyllet skal ligge inne i bollen, jeg ser at vi kan skrive det tydeligere i fremgangsmåten. Når det gjelder mengde fyll varierer det litt med hensyn til smak, så vi opprettholder mengden i oppskriften, men kjempenyttig å få brukernes tilbakemeldinger på det også. Ha en fin helg!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat