
Pistasjeboller
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Boller med pistasjefyll
-
50 gfersk gjær (1 pk)
-
5 dl
-
125 g
-
¼ tssalt
-
1 dlsukker
-
15 dlhvetemel (ca)
Pistasjefyll
-
1 dlsukker (ca)
-
125 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
1 dlpistasjenøtter , grovt hakket
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i en stor bolle. Smelt smøret, hell i melken og lad et bli fingervarmt, ca 37°C. Løs opp gjæren med litt av deigvæsken før du heller i resten. Bland i sukker, salt og nesten alt av melet. Ta i litt og litt av resten av melet til du får en blank og smidig deig.
Forheving
-
2
La bolledeigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
Fyllet
-
3
Mens deigen hever, kan du gjøre klart fyllet. Bland romtemperert smør med sukker og grovhakket pistasjenøtter i en egen bolle.
Utbaking
-
4
Del deigen i to når den er ferdig hevet. Kjevle ut hver del til en rektangulær og tynn bit (ca 60x20 cm). Skjær ut ca 10x10 cm store firkanter. Legg ca 1 ts av fyllet midt i hver firkant. Brett snippene over hverandre og trykk lett inntil.
-
5
Sett på stekeovnen til 225°C.
Etterheving
-
6
Legg bitene på et stekebrett tildekket med bakepapir og la dem heve her i ca 20-30 nye minutter godt tildekket under plast eller et kjøkkenhåndkle.
Steking av pistasjeboller
-
7
Pensle bollene med litt sammenvispet egg og dryss over hakkede nøtter. Stek bollene midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl deretter de nystekte bollene på en rist.