Pistasjeboller

Pistasjeboller

0
17
Enkel120 min
Tenk deg ferske, nystekte og saftige boller. Nå, tenk også at du fyller dem med et herlig, søtt fyll med smak av pistasjenøtter. Nydelig, ikke sant? Nå kan tankene dine bli virkelighet med denne oppskriften på fantastisk gode pistasjeboller. Nyt dem!

Ingredienser

Antall porsjoner

Boller med pistasjefyll

Pistasjefyll

 • 1 dl
  sukker (ca)
 • 125 g
  TINE® Meierismør , romtemperert
 • 1 dl
  pistasjenøtter , grovt hakket

Slik gjør du det

 1. 1

  Smuldre gjæren i en stor bolle. Smelt smøret, hell i melken og lad et bli fingervarmt, ca 37°C. Løs opp gjæren med litt av deigvæsken før du heller i resten. Bland i sukker, salt og nesten alt av melet. Ta i litt og litt av resten av melet til du får en blank og smidig deig.

Forheving

 1. 2

  La bolledeigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.

Fyllet

 1. 3

  Mens deigen hever, kan du gjøre klart fyllet. Bland romtemperert smør med sukker og grovhakket pistasjenøtter i en egen bolle.

Utbaking

 1. 4

  Del deigen i to når den er ferdig hevet. Kjevle ut hver del til en rektangulær og tynn bit (ca 60x20 cm). Skjær ut ca 10x10 cm store firkanter. Legg ca 1 ts av fyllet midt i hver firkant. Brett snippene over hverandre og trykk lett inntil.

 2. 5

  Sett på stekeovnen til 225°C.

Etterheving

 1. 6

  Legg bitene på et stekebrett tildekket med bakepapir og la dem heve her i ca 20-30 nye minutter godt tildekket under plast eller et kjøkkenhåndkle.

Steking av pistasjeboller

 1. 7

  Pensle bollene med litt sammenvispet egg og dryss over hakkede nøtter. Stek bollene midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl deretter de nystekte bollene på en rist.

Tips

Når du jobber med gjærbakst er det viktig å huske at alle råvarer du bruker bør være romtempererte. Det betyr at også melet bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner.Husk også at bakverk som skal heve, må stå lunt og godt skjermet for trekk.

Del denne oppskriften: