Fletteloff med Kesam®
Middels•90 min min
Få ting smaker så godt som nybakt loff med litt smør på. Inviter gjester på hjemmelaget loff, ferske reker og kald hvitvin. Nydelig! Hvis du ønsker det, triller du ut deigen som rundstrykker og får dermed heller fine kuvertbrød.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær
-
5 dllunkent vann
-
1 ½ tssalt
-
1 beger
-
13 dlhvetemel (ca)
Til pensling:
-
1 stksammenvispet egg , romtemperert
Dryss:
-
3 ssvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
-
2
Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca 30 minutter.
-
3
Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i seks like store emner. Trill ut lange pølser. Flett tre lengder til en loff. Legg de ferdig flettede loffene på stekebrett med bakepapir eller smurt stekeplate.
-
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
5
La loffene etterheve på et lunt sted under plast i ca 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, dryss på valmuefrø.
-
6
Stek loffen midt i ovnen i ca 20-30 minutter. Avkjøl på rist.