Fletteloff med Kesam®
Få ting smaker så godt som nybakt loff med litt smør på. Inviter gjester på hjemmelaget loff, ferske reker og kald hvitvin. Nydelig! Hvis du ønsker det, triller du ut deigen som rundstrykker og får dermed heller fine kuvertbrød.

Porsjoner
2
Til pensling:
Dryss:
Slik gjør du
Tips
Gjær det riktig!
Du får aller best og luftigst bakverk om du benytter fesk gjær. Men tørrgjær er også et godt alternativ når du ikke har fersk gjær på lur.
Alle gjærdeiger inneholder vann eller melk. Væsken er viktig for at gjæren skal få næring, og for at bakverket ditt ikke skal bli tørt. Temperaturen på væsken er det mest avgjørende for et godt resultat. Fersk gjær rørres ut i fingervarm væske, som ikke skal være varmere enn 37°C.
Er væsken for kald, vil gjæren bruke veldig lang tid på å heve. Blir væsken for varm, kan deigen heve for fort, og gjærcellene dør.




