Ostefletteloff
Enkel•110 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 g
-
5 dl
-
50 ggjær (1 pakke)
-
1 tssalt
-
750 ghvetemel
-
2 dl
-
1 stkegg (til pensling)
-
½ dlvalmuefrø , sesamfrø, gresskarkjerner eller ost til å drysse oppå
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger 2 smurte brødformer, ca. 1 1/2 liter.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
-
3
La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
-
4
Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten. Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre. Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i brødformene. Hev brødene tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
5
Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø (sesam-, valmue- eller gresskar. Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
-
6
Avkjøl på rist. Brødet egner seg til frysing.