Ostefletteloff

Ostefletteloff

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 110 min
Ost gir ekstra god smak på brødet og passer til det meste. Sett en nybakt ostefletteloff på bordet neste gang du skal servere pai, ostefat, suppe eller noe annet godt. Den får garantert bein å gå på.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Fettfri skummet melk
50 g gjær (1 pakke)
1 ts salt
750 g hvetemel
2 dl revet Norvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul
1 stk egg (til pensling)
½ dl valmuefrø , sesamfrø, gresskarkjerner eller ost til å drysse oppå

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger 2 smurte brødformer, ca. 1 1/2 liter.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
    3. La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
    4. Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten. Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre. Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i brødformene. Hev brødene tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    5. Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø (sesam-, valmue- eller gresskar. Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
    6. Avkjøl på rist. Brødet egner seg til frysing.
Tips!

Bak osteloffen i god tid på forhånd og frys den ned. Tin loffen og varm den forsiktig i ovnene før servering, så smaker den som nystekt.

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Grethe Eriksen

    3 år siden
    Dere har masse gode smakfulle g enkle oppskrifter. Brukere sidene ofte til å få inspirasjon til å lage noen godt. Anne Grethe

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Grethe, For en kjempehyggelig tilbakemelding. Tusen takk :)

      Kommenter  (0)


  • Kristine

    7 år siden
    Hei Jeg elsker å bake, men ble lei for finner ikke noe nytt MEN her på tine.no finner eg masse nytt:D Tusen takk for mange gode oppskrifter her! Skal fortsette å kikke her! Ostefletteloft ble bra og smaker!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Så koselig at du finner ny inspirasjon til baking her blant våre mange oppskrifter, Kristine! Godt å høre at ostefletteloffen også ble bra! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat