Kremostsuppe

Kremostsuppe

Kommentarer 36
  • Enkel
  • 45 min
Lettvint og supergod suppe med god smak av krydderost.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk løk
1 stk purre
500 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
8 dl vann
1 stk buljongterning
1 stk rød paprika
2 pakker TINE Kremgo’® Krydder à 125 g

Slik gjør du det

    1. Til denne hjemmelagde kremostsuppen starter du med å finhakke løk og skjære purre i små ringer. La kjøttdeig, løk og purre surre i litt smør i en varm panne til løken er lett gyllen. Tilsett vann og buljongterning og la dette koke i ca. 30 minutter.
      Tips!

      Hvis du har dårlig tid, trenger du ikke la kjøtteig, løk og purre koke så lenge som 30 minutter. Suppa blir god også med kortere koketid.

    2. Kutt paprika i fine biter og tilsett det til blandingen. Rør så kremost forsiktig inn i suppen. Suppen skal ikke koke etter at osten er tilsatt, bare trekke.
      Tips!

      Varier gjerne suppen med ulike smaker på kremosten, som for eksempel Urter eller Pepper.

    3. Dryss med litt ekstra purre og paprikabiter ved servering.
Tips!

Til suppen smaker det godt med nybakt brød, for eksempel denne ostefletteloffen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristin

    1 måneder siden
    Pleier også ha tacosaus oppi denne. Topper den med revet ost og nachos chips

    Kommenter  (0)


  • charlotte

    1 år siden
    jeg bruker 3 dl fløte + vann, får da en fyldigere suppe

    Kommenter  (5)


  • Bente

    1 år siden
    JEG lagde suppen idag.Jeg har brukt kyllingkjøttdeig.Var på tilbud til 10kr for 400gr.Den smakte så godt.Men litt tynn,så jeg har oppi litt maizjevner.Da ble den perfekt.

    Kommenter  (2)


  • Bente

    1 år siden
    JEG lagde suppen idag.Jeg har brukt kyllingkjøttdeig.Var på tilbud til 10kr for 400gr.Den smakte så godt.Men litt tynn,så jeg har oppi litt maizjevner.Da ble den perfekt.

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Takk for tips, og for at du deler :)

      Kommenter  (0)


  • Hilde

    2 år siden
    Har servert denne i mange år - suksess hver gang! ?? Jeg bruker ytterligere 1 boks kremost naturell for mer fylde... og en hel bunt m fersk persille. Anbefales ??????

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding og at du deler dine tips med oss, Hilde :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Susann

    2 år siden
    Hei. Noen som har tips til noe annet en kan bruke istedenfor kjøttdeig? :)

    Kommenter  (0)

    • Cathrine

      2 år siden
      Kyllingfilet i mindre biter er veldig godt oppi :) (og litt ekstra krydder!)

      Kommenter  (1)

      • Susann

        2 år siden
        Åå, takk for tips! Skal prøve det neste gang :)

        Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Susann, I denne suppen er det bare å bruke hvilket kjøtt du onsker :) det er bare fantasien som setter grenser! Lykke til.

      Kommenter  (1)


  • Didrik

    2 år siden
    Noen lure måter å måle opp 100g ekstra kjøttdeig? Finner kun 400g i butikkene og har ikke noe vekt. :) Går det fint med 400g for 4 porsjoner?

    Kommenter  (0)

    • Benjamin

      2 år siden
      Hva skjer hvis du deler kjøttdeigpakken i 4?... herregud

      Kommenter  (12)

      • didrik

        2 år siden
        :o

        Kommenter  (5)


  • Tanzila

    2 år siden
    Hei. SKulle lage en kremost suppe for lenge siden, men visste ikke hvilken oste type ville passet til kremsupper. Tusen takk for oppskriften. Den var veldig god=)

    Kommenter  (4)


  • Anne Lise

    3 år siden
    Laget ostesuppe for første gang i dag til mannen min og meg. Veldig greit at porsjonene er utregnet (+ og -). Nydelig suppe! Den blir nok laget flere ganger!

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Lise, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (2)


  • Anne Nordgaard Salamonsen

    3 år siden
    Lagde denne i dag. Hadde ekstra krydder i som smaksforsterker og gulrøtter og blomkål i tillegg. (er grønnsakelsker) Ble en mettende og god suppe. ANBEFALES!!!!

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Anne, Så hyggelig at suppen falt i smak. Takk for gode tips :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat