
Grove muffins med kremost
Enkel•30 min min
Her er oppskriften på kjempegode, grove muffins. Smaker aller best lunkne, gjerne med en salat ved siden av, men er også flotte å ha med på tur eller ha som en god overraskelse i matboksen. Som topping bruker du bare den kremosten du liker aller best og p ynt gjerne med en halv sherrytomat. Denne oppskriften gir ca 12 muffins.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlsammalt hvete, fin
-
3 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 dlTINE® Meierismør , smeltet
-
2 stkegg
-
2 dlTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
Muffinsfyllet
-
2 begerTINE Kremgo® Urter eller en annen variant
-
6 stkcherrytomater
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
-
2
I denne oppskriften på grove muffins, starter du med å blande sammen alle de tørre ingrediensene, gjerne i en food processor.
-
3
Tilsett smeltet smør, egg og Kulturmjølk (eller annen syrnet melk). Rør deigen til den er glatt og fin.
-
4
Fordel deigen i ca 12 store muffinsformer, ca ¾ fulle. Lag en liten grop i hver og fyll i kremosten.
-
5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 20 minutter. La dem avkjøle på rist.