Grove muffins med kremost
Her er oppskriften på kjempegode, grove muffins. Smaker aller best lunkne, gjerne med en salat ved siden av, men er også flotte å ha med på tur eller i matboksen.
Enkel•30 min•1 personer
Ingredienser
- 3 dl sammalt hvete, fin
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 dl TINE® Meierismør, , smeltet
- 2 stykk egg
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk, eller annen syrnet melk
Muffinsfyllet
- 2 beger TINE® Kremgo® Urter, eller en annen variant
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
2
I denne oppskriften på grove muffins, starter du med å blande sammen alle de tørre ingrediensene, gjerne i en food processor.
3
Tilsett smeltet smør, egg og Kefir (eller annen syrnet melk). Rør deigen til den er glatt og fin.
4
Fordel deigen i ca. 12 store muffinsformer, ca. ¾ fulle. Lag en liten grop i hver og fyll i kremosten.
5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La dem avkjøle på rist.
TipsHvis du liker oliven, må du gjerne hakke 0,5 dl svarte oliven å ha i deigen.