
Muffins med spelt
Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
- 2
Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano
- 3
Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.
- 4
Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.
- 5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.
Tips
Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



