Skip to main content

Muffins med spelt

Enkel
35min

Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

4.6
(12)
Next ImageMuffins med spelt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
speltmel
1 ts
bakepulver
1 ts
salt
1 ts
tørket oregano/mynte eller timian
50 g
grovhakket sorte oliven
1 stk
egg
3 ss
olivenolje
1 dl
vann

Pynt

7 stk
hele sorte oliven

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano

  3. Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.

  4. Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.

  5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter