
Muffins med spelt
Enkel•35 min min
Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gspeltmel
-
1 tsbakepulver
-
1 tssalt
-
1 tstørket oregano/mynte eller timian
-
50 ggrovhakket sorte oliven
-
1 stkegg
-
3 ssolivenolje
-
1 dl
-
1 dlvann
Pynt
-
7 stkhele sorte oliven
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
-
2
Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano
-
3
Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.
-
4
Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.
-
5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.