Skip to main content

Pizza med kjøttdeig

Enkel
45min

Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus og kjøttdeig.

3.8
(578)
Next ImagePizza med kjøttdeig

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Pizzabunn:

0.5 pakke
gjær
3 dl
lunkent vann
3 ss
olje
1 ts
salt
8 dl
hvetemel

Pizzafyll:

300 g
kjøttdeig
1 stk
hakket løk
2 stk
hakkede hvitløksfedd
400 g
hermetiske tomater
2 ss
tomatpuré
1 ts
salt
0.5 ss
sukker
0.5 ts
pepper
1 dl
vann
0.5 dl
basilikumblader

På toppen:

0.5 stk
rødløk i båter eller skiver

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

pizzafyll:

  1. Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

  2. Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over revet ost og rødløk. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.

    Tips

    Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget rømmedressing.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter