Pizza med chevre
Enkel•40 min min
Smakfull oppskrift på pizza til middag, med chevre, sorte oliven, friske urter og olivenolje. Tomatsausen lager du enkelt selv.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn:
-
1 stkferdig pizzabunn
pizzasaus:
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
400 ghakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
pizzafyll:
-
1 tsrosmarin
-
1 tstimian
-
1 dlsorte oliven
-
200 gChevre Naturell
-
1 ssolivenolje
-
1 dlfriske urter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
-
3
Hakk løk og finhakk hvitløk. Fres løk i smør i en stekepanne. Tilsett hvitløk, hermetiske tomater, salt og pepper. La sausen småkoke ca. 20 minutter.
-
4
Smør tomatsausen på pizzabunnen, strø på rosmarin, timian og oliven. Skjær ost i skiver og fordel den jevnt utover pizzaen. Hell over olivenolje til slutt.
-
5
Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Spis pizzaen rykende varm, gjerne pyntet med noen friske urter oppå.