
Pizza med chevre
Smakfull oppskrift på pizza til middag, med chevre, sorte oliven, friske urter og olivenolje. Tomatsausen lager du enkelt selv.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn:
pizzasaus:
pizzafyll:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 225 °C.
- 2
Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
- 3
Hakk løk og finhakk hvitløk. Fres løk i smør i en stekepanne. Tilsett hvitløk, hermetiske tomater, salt og pepper. La sausen småkoke ca. 20 minutter.
- 4
Smør tomatsausen på pizzabunnen, strø på rosmarin, timian og oliven. Skjær ost i skiver og fordel den jevnt utover pizzaen. Hell over olivenolje til slutt.
- 5
Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Spis pizzaen rykende varm, gjerne pyntet med noen friske urter oppå.
Tips
Norsk Chevre frå Haukeli er helt på høyden med franske Chèvre. Det er en ost uten smakstilsetning og har en frisk, syrlig og litt smøraktig smak. På pizza fungerer den utmerket!