Fletteloff fra Bakeriet i Lom

Fletteloff fra Bakeriet i Lom

26
279
Middels120 min
Loff er loff. Er det egentlig det? Bakeriet i Lom har laget en loff som gjør seg ekstra godt hvis du skal ha selskap, eller bare vil ha et flott brød på bordet. Denne oppskriften viser deg trinn for trinn hvordan du lager en god fletteloff. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge og bruke gode råvarer, som vårt eget TINE Ekte Smør. Av denne oppskriften får du 2 fletteloff.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til pensling

 • 1 stk
  egg

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.

 2. 2

  Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.

Forheving

 1. 3

  Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.

Utbaking og etterheving

 1. 4

  Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 6 like deler. Hver del former du til like lange pølser. Rull ut tre like store pølser til den første fletteloffen som vist på bildet.

  Trinn 1: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
 2. 5

  Start med å flette loffen. Legg to av pølsene som bokstaven V, og den siste i midten.

  Trinn 2: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
 3. 6

  Klem sammen endene og flett i vei. Legg flettene på en bakeplate med bakepapir.

  Trinn 3: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
 4. 7

  Strø mel over loffene og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle, før du setter fletteloffene på et lunt sted og lar dem heve til dobbelt størrelse. Når de er ferdig hevet, pisker du sammen et egg og pensler fletteloffene forsiktig. Stek dem midt i ovnen på 190 °C i 40-45 minutter. De ferdig stekte fletteloffene avkjøler du på rist.

  Trinn 4: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom

Tips

Du får et enda bedre resultat dersom du setter klart alle ingrediensene til deigen på kjøkkenbenken en stund før bakingen, slik at de får omtrent samme temperatur. Deigen kan skille seg og heve dårlig hvis du bruker for kald væske i en deig eller røre som er varm.

Del denne oppskriften: