Fletteloff fra Bakeriet i Lom
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 g
-
6 dl
-
25 gfersk gjær
-
1 sssukker
-
1 tssalt
-
1 kghvetemel (ca)
Til pensling
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.
-
2
Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
Forheving
-
3
Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
Utbaking og etterheving
-
4
Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 6 like deler. Hver del former du til like lange pølser. Rull ut tre like store pølser til den første fletteloffen som vist på bildet.
-
5
Start med å flette loffen. Legg to av pølsene som bokstaven V, og den siste i midten.
-
6
Klem sammen endene og flett i vei. Legg flettene på en bakeplate med bakepapir.
-
7
Strø mel over loffene og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle, før du setter fletteloffene på et lunt sted og lar dem heve til dobbelt størrelse. Når de er ferdig hevet, pisker du sammen et egg og pensler fletteloffene forsiktig. Stek dem midt i ovnen på 190 °C i 40-45 minutter. De ferdig stekte fletteloffene avkjøler du på rist.