Fletteloff fra Bakeriet i Lom

Fletteloff fra Bakeriet i Lom

Kommentarer 6
  • Middels
  • 120 min
Loff er loff. Er det egentlig det? Bakeriet i Lom har laget en loff som gjør seg ekstra godt hvis du skal ha selskap, eller bare vil ha et flott brød på bordet. Denne oppskriften viser deg trinn for trinn hvordan du lager en god fletteloff. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge og bruke gode råvarer, som vårt eget TINE Ekte Smør. Av denne oppskriften får du 2 fletteloff.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g fersk gjær
1 ss sukker
1 ts salt
1 kg hvetemel (ca)

Til pensling

1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.
    2. Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
  1. Forheving

    1. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
  2. Utbaking og etterheving

    1. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 6 like deler. Hver del former du til like lange pølser. Rull ut tre like store pølser til den første fletteloffen som vist på bildet.
      Trinn 1: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
    2. Start med å flette loffen. Legg to av pølsene som bokstaven V, og den siste i midten.
      Trinn 2: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
    3. Klem sammen endene og flett i vei. Legg flettene på en bakeplate med bakepapir.
      Trinn 3: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
    4. Strø mel over loffene og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle, før du setter fletteloffene på et lunt sted og lar dem heve til dobbelt størrelse. Når de er ferdig hevet, pisker du sammen et egg og pensler fletteloffene forsiktig. Stek dem midt i ovnen på 190 °C i 40-45 minutter. De ferdig stekte fletteloffene avkjøler du på rist.
      Trinn 4: Slik lager du fletteloff fra Bakeriet i Lom
Tips!

Du får et enda bedre resultat dersom du setter klart alle ingrediensene til deigen på kjøkkenbenken en stund før bakingen, slik at de får omtrent samme temperatur. Deigen kan skille seg og heve dårlig hvis du bruker for kald væske i en deig eller røre som er varm.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • alexander lindberg

    4 år siden
    første gang jeg prøver denne typen for bakst <3 fantastisk ! for meg så holdt det å ha emnene i ovnen. i 20 minutter. jeg fikk tre emner ut av denne oppskriften, regner med at oppskriften er beregnet til to store emner, men jeg endre opp med to emner som på bildet og et emne formet som en krans. satte et lite personlig preg på alle sammen, anbefales å prøves! havsalt og pepper eller parmesansalt og fersk timian/basillikum. jeg tilsatte urtene helt til slutt før steking men jeg anbefaler å tilsette urtene tidlig i prosessen, evnt dele oppskriften i to deler. med preg av friske urter og havsalt passer denne oppskriften som tilbehør ulike middagsretter ( nesten som focatca)

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Alexander, Så hyggelig tilbakemelding og tusen takk for tipsene :)

      Kommenter  (3)


  • Linda Kristin

    4 år siden
    Denne har jeg testet to ganger med kjempeflott resultat, men steketiden har jeg måttet redusere til 35 minutter, da har den perfekt farge og konsistens. Måtte bytte ut helmelk med lettmelk sist og det gikk helt fint. Perfekt til bl.a gryteretter og skalldyr. :-)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Linda Kristin, Steketempraturen kan variere litt fra ovnstype og hvor gammel ovnen er. Fint at du justerer tiden etter din type ovn.

      Kommenter  (0)


  • Naomi

    4 år siden
    Denne fletteloffen er knallgod! Et lite tips: Loffene er ganske store, så man kan med fordel dele opp deigen og lage fire mellomstore loffer i stedet for to store. Stekes da ca. 35 minutter på 190 °C :) Og helmelk kan godt byttes ut med lettmelk uten at det utgjør den store forskjellen.

    Kommenter  (6)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Naomi, Takk for kjempefine tips :)

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat