Skip to main content

Jarlsberg®-loff med bacon

Enkel
2t

Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.

4.6
(9)
Next ImageJarlsberg®-loff med bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 skiver
bacon
0.5 dl
gressløk, finhakket
0.5 dl
persille, finhakket
50 g
gjær
2 stk
egg
2 ts
sennep
200 g
Revet JARLSBERG®
500 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.

  3. Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.

  4. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.

  5. Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.

  6. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Pensle gjerne brødene med litt vann/melk, og dryss på litt revet ost hvis du har til overs, før steking.

#2: Brødene egner seg til frysing.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter