Jarlsbergloff med bacon

Jarlsberg®-loff med bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 skiver bacon
½ dl gressløk , finhakket
½ dl persille , finhakket
50 g gjær
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stk egg
2 ts sennep
200 g Jarlsberg® Revet
500 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.
    3. Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.
    4. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.
    6. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

#1: Pensle gjerne brødene med litt vann/melk, og dryss på litt revet ost hvis du har til overs, før steking.

#2: Brødene egner seg til frysing.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat