
Jarlsberg®-loff med bacon
Enkel•120 min min
Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 skiverbacon
-
½ dlgressløk , finhakket
-
½ dlpersille , finhakket
-
50 ggjær
-
3 dl
-
2 stkegg
-
2 tssennep
-
200 gRevet JARLSBERG®
-
500 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.
-
3
Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.
-
4
La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.
-
6
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.