Jarlsberg®-loff med bacon

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 skiverbacon
½ dlgressløk, finhakket
½ dlpersille, finhakket
50 ggjær
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stkegg
2 tssennep
200 gJarlsberg® Revet
500 ghvetemel

Slik gjør du det

    1. Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.
    3. Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.
    4. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.
    6. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

#1: Pensle gjerne brødene med litt vann/melk, og dryss på litt revet ost hvis du har til overs, før steking.

#2: Brødene egner seg til frysing.

Kommentarer

  Legg til kommentar