
Jarlsberg®-loff med bacon
Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.
- 2
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.
- 3
Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.
- 4
La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.
- 5
Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.
- 6
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
#1: Pensle gjerne brødene med litt vann/melk, og dryss på litt revet ost hvis du har til overs, før steking.
#2: Brødene egner seg til frysing.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



