Skip to main content

Saftig solsikkebrød

Enkel
1t 10min

Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.

3.9
(32)
Next ImageSaftig solsikkebrød

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

7 dl
hvetemel
1 ss
bakepulver
2 dl
solsikkekjerner
1 ts
salt
3 dl
vann
0.5 dl
1 dl
solsikkekjerner (til formen)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.

  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.

  3. Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.

  4. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter