Nøttebrød
Delikate brød med valnøtter og sesamfrø. Passer perfekt å servere til supper, salater eller en god gryterett. Smaker helt fantastisk nybakt med litt ekte meierismør på.
Enkel•45 min•2 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 1 ts salt
- 5 dl TINE Kulturmjølk
- 2 ts honning
- 2 ss TINE® Meierismør
- 3 dl valnøtter, (lett delte)
- 1 dl sesamfrø
- 600 g hvetemel
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2
Lunk melken og smuldre gjæren i den. Ha i salt, honning og smeltet smør, valnøttkjerner og sesamfrø. Bland alt godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
3
Del deigen i to, og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en smurt stekeplate eller bakepapir under plast på et lunt sted.
4
Pensle med sammenvispet egg eller vann og dryss over havregryn. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.
TipsDet er koselig å gi bort nybakte brød i "vertinnegave". Pakk brødene pent inn med silkepapir og bånd og skrive et hyggelig kort. Det kommer til å bli satt stor pris på.