Skip to main content

Meksikansk lasagne

Enkel
30min

Her kombineres den italienske klassikeren med meksikanske smaker, og pasta er byttet ut med tortillalefser. Meksikansk lasagne er den nye tacoen.

3.9
(220)
Next ImageMeksikansk lasagne

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
kjøttdeig
1 dl
løk, finhakket
2 ss
tacokrydder
1 boks
hermetiserte kidneybønner
1 dl
frisk koriander, hakket
8 stk
medium tortillalefse
2 dl
mais
3 dl
mild tomatsalsa
4 stk
vårløk, i tynne skiver
2 stk
lime, i båter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør i en varm stekepanne, og brun kjøttdeig og løk. Dryss over tacokrydder. Skyll bønner i vann, og vend inn i kjøttdeigen med koriander.

    Tips

    Bønner kan være en utfordring for noen. Bytt dem gjerne ut med paprika, eller avokado i biter.

  2. Legg halvparten av tortillalefsene i bunn av en smurt ildfast form. Lefsene skal overlappe noe. Fordel halvparten av kjøttdeigen over, og topp med halvparten mais, salsa, vårløk og ost. Gjenta lagene med ost på toppen.

  3. Stek midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og toppen er gyllen. Server med båter av lime og rømme. Ha gjerne også litt ekstra vårløk ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Velg en sterkere salsa om du ønsker. Det kan også tilsettes ekstra frisk eller tørket chili, hvis man ønsker skikkelig meksikansk styrke på retten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter