Meksikansk lasagne

Meksikansk lasagne

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Her kombineres den italienske klassikeren med meksikanske smaker, og pasta er byttet ut med tortillalefser. Meksikansk lasagne er den nye tacoen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form på 20x30 centimeter
1 ss TINE Meierismør
400 g kjøttdeig
1 dl løk , finhakket
2 ss tacokrydder
1 boks hermetiserte kidneybønner
1 dl frisk koriander , hakket
8 stk medium tortillalefser
2 dl mais
3 dl mild tomatsalsa
4 stk vårløk , i tynne skiver
5 dl TINE Revet Ost Original
2 stk lime , i båter
1 boks TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør i en varm stekepanne, og brun kjøttdeig og løk. Dryss over tacokrydder. Skyll bønner i vann, og vend inn i kjøttdeigen med koriander.
      Tips!

      Bønner kan være en utfordring for noen. Bytt dem gjerne ut med paprika, eller avokado i biter.

    2. Legg halvparten av tortillalefsene i bunn av en smurt ildfast form. Lefsene skal overlappe noe. Fordel halvparten av kjøttdeigen over, og topp med halvparten mais, salsa, vårløk og ost. Gjenta lagene med ost på toppen.
    3. Stek midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og toppen er gyllen. Server med båter av lime og rømme. Ha gjerne også litt ekstra vårløk ved siden av.
Tips!

Velg en sterkere salsa om du ønsker. Det kan også tilsettes ekstra frisk eller tørket chili, hvis man ønsker skikkelig meksikansk styrke på retten.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat