Håndkle og blad
Meksikansk lasagne
(129129)

Meksikansk lasagne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her kombineres den italienske klassikeren med meksikanske smaker, og pasta er byttet ut med tortillalefser. Meksikansk lasagne er den nye tacoen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form på 20x30 centimeter
1 ssTINE Meierismør
400 gkjøttdeig
1 dlløk, finhakket
2 sstacokrydder
1 bokshermetiserte kidneybønner
1 dlfrisk koriander, hakket
8 stkmedium tortillalefser
2 dlmais
3 dlmild tomatsalsa
4 stkvårløk, i tynne skiver
5 dlTINE Revet Ost Original
2 stklime, i båter
1 boksTINE Lettrømme 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør i en varm stekepanne, og brun kjøttdeig og løk. Dryss over tacokrydder. Skyll bønner i vann, og vend inn i kjøttdeigen med koriander.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bønner kan være en utfordring for noen. Bytt dem gjerne ut med paprika, eller avokado i biter.

    2. Legg halvparten av tortillalefsene i bunn av en smurt ildfast form. Lefsene skal overlappe noe. Fordel halvparten av kjøttdeigen over, og topp med halvparten mais, salsa, vårløk og ost. Gjenta lagene med ost på toppen.
    3. Stek midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og toppen er gyllen. Server med båter av lime og rømme. Ha gjerne også litt ekstra vårløk ved siden av.
Blått hjerte
Tips!

Velg en sterkere salsa om du ønsker. Det kan også tilsettes ekstra frisk eller tørket chili, hvis man ønsker skikkelig meksikansk styrke på retten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat