Meksikansk lasagne
Enkel•30 min min
Her kombineres den italienske klassikeren med meksikanske smaker, og pasta er byttet ut med tortillalefser. Meksikansk lasagne er den nye tacoen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ss
-
400 gkjøttdeig
-
1 dlløk , finhakket
-
2 sstacokrydder
-
1 bokshermetiserte kidneybønner
-
1 dlfrisk koriander , hakket
-
8 stkmedium tortillalefser
-
2 dlmais
-
3 dlmild tomatsalsa
-
4 stkvårløk , i tynne skiver
-
5 dl
-
2 stklime , i båter
-
1 boks
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør i en varm stekepanne, og brun kjøttdeig og løk. Dryss over tacokrydder. Skyll bønner i vann, og vend inn i kjøttdeigen med koriander.
Tips
Bønner kan være en utfordring for noen. Bytt dem gjerne ut med paprika, eller avokado i biter.
-
2
Legg halvparten av tortillalefsene i bunn av en smurt ildfast form. Lefsene skal overlappe noe. Fordel halvparten av kjøttdeigen over, og topp med halvparten mais, salsa, vårløk og ost. Gjenta lagene med ost på toppen.
-
3
Stek midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og toppen er gyllen. Server med båter av lime og rømme. Ha gjerne også litt ekstra vårløk ved siden av.