Meksikansk tortillaform

Meksikansk tortillaform

0
17
Enkel50 min
Suppe som ikke er suppe! Strimlede tortillalefser servert i form med fløte, parmesan og hermetiske tomater.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 16 stk
    små tortillalefser av mais (eller halvparten store tortilla av hvete)
  • 1 dl
    maisolje eller annen olje
  • 400 g
    hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
  • 1 ts
    oreganokrydder
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    sukker
  • 3 dl
  • 100 g
    revet parmesan
  • 2 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180°, og finn fram en ildfast form.

  2. 2

    Finhakk løk og hvitløk. Skjær tortillalefsene i ca. 1 cm brede strimler.

  3. 3

    Varm litt olje i en stekepanne. Stek løk og hvitløk i et par minutter, til løken blir myk. Tilsett hakkede tomater. La det småkoke til mye av væsken er kokt inn og du har en tykk saus. Smak til med oregano, salt, pepper og sukker.

  4. 4

    Varm opp resten av oljen i en stekepanne på forholdsvis høy varme. Stek tortillastrimlene lett (nærmest friter dem) i oljen uten at de blir mørke. Ta dem ut av pannen og la fettet renne av, gjerne på et kjøkkenpapir.

  5. 5

    Fordel tomatsaus og tortillastrimler i formen. Hell over fløte, og avslutt med ost på toppen.

  6. 6

    Stek tortillaformen midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen. Server med en klatt rømme på toppen.

Tips

Ønsker du litt kjøtt i retten? Strimle et par kyllingfileter, krydre med salt og pepper, stek noen minutter i en stekepanne og ha dem i bunnen av tortillaformen før du steker den.

Del denne oppskriften: