Skip to main content

Meksikansk tortillaform

Enkel
50min

Suppe som ikke er suppe! Strimlede tortillalefser servert i form med fløte, parmesan og hermetiske tomater.

3.9
(18)
Next ImageMeksikansk tortillaform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
16 stk
små tortillalefse av mais (eller halvparten store tortilla av hvete)
1 dl
maisolje eller annen olje
400 g
hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 ts
oreganokrydder
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
sukker
100 g
revet parmesan

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°, og finn fram en ildfast form.

  2. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tortillalefsene i ca. 1 cm brede strimler.

  3. Varm litt olje i en stekepanne. Stek løk og hvitløk i et par minutter, til løken blir myk. Tilsett hakkede tomater. La det småkoke til mye av væsken er kokt inn og du har en tykk saus. Smak til med oregano, salt, pepper og sukker.

  4. Varm opp resten av oljen i en stekepanne på forholdsvis høy varme. Stek tortillastrimlene lett (nærmest friter dem) i oljen uten at de blir mørke. Ta dem ut av pannen og la fettet renne av, gjerne på et kjøkkenpapir.

  5. Fordel tomatsaus og tortillastrimler i formen. Hell over fløte, og avslutt med ost på toppen.

  6. Stek tortillaformen midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen. Server med en klatt rømme på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du litt kjøtt i retten? Strimle et par kyllingfileter, krydre med salt og pepper, stek noen minutter i en stekepanne og ha dem i bunnen av tortillaformen før du steker den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter