Meksikansk tortillaform
Enkel•50 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
16 stksmå tortillalefser av mais (eller halvparten store tortilla av hvete)
-
1 dlmaisolje eller annen olje
-
400 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
1 tsoreganokrydder
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tssukker
-
3 dl
-
100 grevet parmesan
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180°, og finn fram en ildfast form.
-
2
Finhakk løk og hvitløk. Skjær tortillalefsene i ca. 1 cm brede strimler.
-
3
Varm litt olje i en stekepanne. Stek løk og hvitløk i et par minutter, til løken blir myk. Tilsett hakkede tomater. La det småkoke til mye av væsken er kokt inn og du har en tykk saus. Smak til med oregano, salt, pepper og sukker.
-
4
Varm opp resten av oljen i en stekepanne på forholdsvis høy varme. Stek tortillastrimlene lett (nærmest friter dem) i oljen uten at de blir mørke. Ta dem ut av pannen og la fettet renne av, gjerne på et kjøkkenpapir.
-
5
Fordel tomatsaus og tortillastrimler i formen. Hell over fløte, og avslutt med ost på toppen.
-
6
Stek tortillaformen midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen. Server med en klatt rømme på toppen.