Lasagne med kylling og squash
Lasagne kan også lagets enkelt, slik som denne varianten av lasagne med kylling, squash og pesto.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kyllingfilet
- 2 stykk squash
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 3 ss pesto
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g hakkede hermetiske tomater
- 250 g lasagneplate, , gjerne fullkorn
- 1 dl revet Norvegia® Lettost 16% fett, eller annen god hvitost
Ved servering
- 100 g ruccola, (kan sløyfes)
- 1 stilk frisk basilikum, (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225°C.
2
Skjær kyllingfilet i strimler og på en annen fjøl squash i skiver.
3
Stek kyllingen i smør påmiddels varme i 4–5 minutter, og rør i pesto. Smak til med salt og pepper.
4
Stek squashskivene i litt smør og krydre med litt salt og pepper. Hell litt av de hermetiske tomatene i bunnen av en ildfast form.
5
Legg lasagneplater, kylling, squash og tomat lagvis. Strø revet ost på toppen. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
6
Pynt gjerne med ruccola eller urter på toppen.
TipsHvis du ikke har lasagneplater, kan du lage denne lasagnen med skiver av squash mellom lagene i stedet. Bruk da en ostehøvel og skjær lange skiver av grønnsaken. Det smaker kjempegodt!