Vafler med skinke

Vaffel med skinke

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 30 min
Vafler trenger ikke nødvendigvis være søte. Dette er litt grovere vafler med skinke og Kesam® blandet med biter av paprika. 1 porsjon holder til ca. 4 voksne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Vafler:

50 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ss sukker
3 dl hvetemel
2 ½ dl sammalt hvete, grov
¼ ts salt
1 ts bakepulver
3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk

Kesamfyll:

1 stk rød paprika
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
8 skiver spekeskinke

Pynt (kan sløyfes):

8 stk kvister timian

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og la det avkjøles noe. Pisk egg og sukker til du får en luftig eggedosis.
    2. Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og bakepulver. Bland vekselvis inn det tørre, kulturmelk og smeltet smør.
    3. Rør alt til en jevn og fin vaffelrøre. Røren må svelle (hvile) i minst 15 minutter for å få den riktige konsistensen før du steker vaflene.
    4. Stek vaflene og avkjøl.
  1. Fyll og pynt:

    1. Finhakk paprika. Bland kesam med paprika og smak til med salt og pepper. Ha kesamen på vaflene med skinke. Pynt gjerne med litt timian eller andre friske urter.
Tips!

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Vaffel-Trine

    6 år siden
    Litt grove vafler er supert å bruke som et alternativ til brød i matpakkene til barna. Bruk litt grovt mel i stedet for alt det fine melet så blir det bra. Takk for god oppskrift!

    Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat