Vaffel med skinke
Enkel•30 min min
Vafler trenger ikke nødvendigvis være søte. Dette er litt grovere vafler med skinke og Kesam® blandet med biter av paprika. 1 porsjon holder til ca. 4 voksne.
Ingredienser
Antall porsjoner
Vafler:
-
50 g
-
2 stkegg
-
2 sssukker
-
3 dlhvetemel
-
2 ½ dlsammalt hvete, grov
-
¼ tssalt
-
1 tsbakepulver
-
3 dlTINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
Kesamfyll:
-
1 stkrød paprika
-
3 dl
-
8 skiverspekeskinke
Pynt (kan sløyfes):
-
8 stkkvister timian
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og la det avkjøles noe. Pisk egg og sukker til du får en luftig eggedosis.
-
2
Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og bakepulver. Bland vekselvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
-
3
Rør alt til en jevn og fin vaffelrøre. Røren må svelle (hvile) i minst 15 minutter for å få den riktige konsistensen før du steker vaflene.
-
4
Stek vaflene og avkjøl.
Fyll og pynt:
-
5
Finhakk paprika. Bland kesam med paprika og smak til med salt og pepper. Ha kesamen på vaflene med skinke. Pynt gjerne med litt timian eller andre friske urter.