
Vaffel med skinke
Vafler trenger ikke nødvendigvis være søte. Dette er litt grovere vafler med skinke og Kesam® blandet med biter av paprika. 1 porsjon holder til ca. 4 voksne.

Ingredienser
Antall porsjoner
Vafler:
Pynt (kan sløyfes):
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør og la det avkjøles noe. Pisk egg og sukker til du får en luftig eggedosis.
- 2
Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og bakepulver. Bland vekselvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
- 3
Rør alt til en jevn og fin vaffelrøre. Røren må svelle (hvile) i minst 15 minutter for å få den riktige konsistensen før du steker vaflene.
- 4
Stek vaflene og avkjøl.
Fyll og pynt:
- 5
Finhakk paprika. Bland kesam med paprika og smak til med salt og pepper. Ha kesamen på vaflene med skinke. Pynt gjerne med litt timian eller andre friske urter.
Tips
Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.