Perfekte hverdagsvafler

Perfekte hverdagsvafler

Kommentarer 21
  • Enkel
  • 40 min
Hvem sier at man ikke skal kose seg til hverdags? Denne vaffeloppskriften gir deg de mest luftige vaflene du kan tenke deg. Server gjerne nystekte vafler med syltetøy og brunost. Nydelig!

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ½ dl hvetemel
4 dl TINE Kulturmjølk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stk egg
2 ss sukker
5 ss smeltet TINE Meierismør
1 ts kardemomme
½ ts vaniljesukker
½ ts natron (evt. bakepulver)
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og tilsett de øvrige våte ingrediensene. Deretter har du i alle de tørre og visper alt sammen til du får en glatt og klumpfri vaffelrøre.
    2. La røren stå å svelle i ca15 - 20 minutter.
    3. Stek vaflene gylne i vaffeljern. Jernet kan smøres med litt smør hvis vaflene er vanskelige å ta ut av jernet.
    4. Server med brunost eller rørte bær og eventuelt rømme.
Tips!

Du kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med havregryn. Da er det lurt å la havregrynen svelle med melken ca. 30 minutter før du blander det sammen med det andre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • De sure barna

    6 måneder siden
    Det var en dårlig oppskrift fordi, vi måtte kaste VELDIG mye av røren???????? Det ble lagd for 4 porsjoner og den lagde MYE mer enn det skulle

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så leit å høre! Røren står fint i kjøleskapet i noen dager så lenge den er godt plastret:) Ett tips til neste gang om det blir for mye.

      1 porsjon gir cirka 12 plater så kan fort bli mye om dere lage til 4 porsjoner.

      Kommenter  (0)


  • Silje

    3 år siden
    Hvor mange vafler blir det ca fra en porsjon

    Kommenter  (155)

    • Jvhhhbnk

      2 år siden
      1000000000000000000000

      Kommenter  (24)


  • helene

    4 år siden
    gode vafler

    Kommenter  (29)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Helene, Så hyggelig å høre :)

      Kommenter  (4)


  • zhaliha

    4 år siden
    Disse vafflene smakte nydelig!!!!

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre, Zhaliha :)

      Kommenter  (7)


  • Daniel Hole Polden

    4 år siden
    jeg likte det ikke det smakte mel

    Kommenter  (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Daniel, Det var leit å høre. Om du synes disse smakte for mye mel, vil jeg anbefale deg denne oppskriften i stedet - en litt søtere vaffeloppskrift: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/verdens-beste-vafler :)

      Kommenter  (12)


  • Oskar eriksen

    5 år siden
    Den var nam

    Kommenter  (8)


  • Wenche Nielsen

    6 år siden
    Dette er en god oppskrift på lette og delikate vafler. Røren er rask å lage og smaken er helt nydelig.

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Så hyggelig at vaflene falt i smak også hjemme hos deg, Wenche! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)

    • Merete Nilsen

      4 år siden
      Nydelige vafler! Dette er familiens favoritt! ;-D Alle jeg har laget vaflene til sier det er de beste de har smakt (og spør etter oppskriften)

      Kommenter  (0)


  • marie

    6 år siden
    Dette er jo helt supert nå blir det kos. Det er så enkelt å godt hvis dette ikke er gode vafler hvet ikke jeg.

    Kommenter  (1)


  • June Fossmann Berg

    6 år siden
    Hei og hallo. Fikk et utrolig flott tips av en gammel dame for mange år siden ang god vaffelrøre. Man blander alt som skal være i røra, unntatt eggene. De piskes til slutt lett opp i en skål og has i røra helt til slutt. Da blir vaklende utrolig luftige. Anbefales på det sterkeste.

    Kommenter  (5)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei June. Tusen takk for at du deler dette nyttige tipset! Det skal jeg prøve ut nå i løpet av påsken! :) Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (3)


  • Katja

    6 år siden
    Jeg har byttet 1 dl hvetemel med finmalt fullkornsmel - litt sunnere og smaker fremdeles like godt :)

    Kommenter  (5)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for det gode og sunnere tipset, Katja!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat