
Grillspyd med nakkekoteletter
Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.

Ingredienser
Antall porsjoner
Tzatziki:
Marinade:
Tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
- 2
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
Tips
La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.
Marinade:
- 3
Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.
- 4
Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.
Tips
Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.
Tilbehør:
- 5
Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter. Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.
Tips
Dårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.