Grillspyd med nakkekoteletter
Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Tzatziki:
- 1 stykk slangeagurk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type, eller kesam
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts nykvernet hvit pepper
Marinade:
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss garam masala
- 2 ss paprikapulver
- 4 ss olje
- 4 stykk nakkekoteletter
- 4 stykk grillspyd
Tilbehør:
- 4 stykk tortillalefse
- 2 dl blandet salat
- 4 ss mangochutney
Slik gjør du
1
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
2
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
TipsLa gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.
Marinade:
1
Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.
2
Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.
TipsTrespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.
Tilbehør:
1
Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter.
Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.
TipsDårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.