Grillspyd med nakkekoteletter
Enkel•30 min min
Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.
Ingredienser
Antall porsjoner
Tzatziki:
-
1 stkslangeagurk
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dlTINE® Yoghurt Naturell Gresk Type eller kesam
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet hvit pepper
Marinade:
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 ssgaram masala
-
2 sspaprikapulver
-
4 ssolje
-
4 stknakkekoteletter
-
4 stkgrillspyd
Tilbehør:
-
4 stktortillalefser
-
2 dlblandet salat
-
4 ssmangochutney
Slik gjør du det
-
1
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
-
2
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
Tips
La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.
Marinade:
-
3
Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.
-
4
Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.
Tips
Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.
Tilbehør:
-
5
Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter. Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.