Grillspyd med nakkekoteletter

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tzatziki:

1 stkslangeagurk
2 stkhvitløksfedd
3 dlgresk yoghurt eller kesam
½ tssalt
¼ tsnykvernet hvit pepper

Marinade:

½ tssalt
½ tspepper
1 ssgaram masala
2 sspaprikapulver
4 ssolje
4 stknakkekoteletter
4 stkgrillspyd

Tilbehør:

4 stktortillalefser
2 dlblandet salat
4 ssmangochutney

Slik gjør du det

  • Tzatziki:

    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.

  • Marinade:

    1. Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.
    2. Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.

      Tips:

      Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.

  • Tilbehør:

    1. Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter. Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.

Tips:

Dårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.

Kommentarer

  Legg til kommentar