Skip to main content

Grillspyd med nakkekoteletter

Enkel
30min

Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.

4.6
(27)
Next ImageGrillspyd med nakkekoteletter

Ingredienser

Antall porsjoner

Tzatziki:

1 stk
slangeagurk
2 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.25 ts
nykvernet hvit pepper

Marinade:

0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
garam masala
2 ss
paprikapulver
4 ss
olje
4 stk
nakkekoteletter
4 stk
grillspyd

Tilbehør:

4 stk
tortillalefse
2 dl
blandet salat
4 ss
mangochutney

Fremgangsmåte

  1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.

Marinade:

  1. Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.

  2. Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.

    Tips

    Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.

Tilbehør:

  1. Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter. Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter