Grillspyd med nakkekoteletter

Grillspyd med nakkekoteletter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tzatziki:

1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt eller kesam
½ ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper

Marinade:

½ ts salt
½ ts pepper
1 ss garam masala
2 ss paprikapulver
4 ss olje
4 stk nakkekoteletter
4 stk grillspyd

Tilbehør:

4 stk tortillalefser
2 dl blandet salat
4 ss mangochutney

Slik gjør du det

    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.

  1. Marinade:

    1. Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.
    2. Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.
      Tips!

      Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.

  2. Tilbehør:

    1. Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter. Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.
Tips!

Dårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat