Grillspyd med nakkekoteletter

Grillspyd med nakkekoteletter

0
22
Enkel30 min
Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tzatziki:

  • 1 stk
    slangeagurk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
    gresk yoghurt eller kesam
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet hvit pepper

Marinade:

  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ss
    garam masala
  • 2 ss
    paprikapulver
  • 4 ss
    olje
  • 4 stk
    nakkekoteletter
  • 4 stk
    grillspyd

Tilbehør:

  • 4 stk
    tortillalefser
  • 2 dl
    blandet salat
  • 4 ss
    mangochutney

Slik gjør du det

  1. 1

    Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. 2

    Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.

Marinade:

  1. 3

    Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.

  2. 4

    Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.

    Tips

    Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.

Tilbehør:

  1. 5

    Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter. Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.

Tips

Dårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.

Del denne oppskriften: